03 Mayıs 2024

BİR MAHALLE TORBALANDI!

  • PDF

Her şeye muktedir iktidar, CHP’li kişinin başkanı olduğu İstanbul’un Ataşehir İlçesi’nin Barbaros Mahallesi’ni bir gecede torba yasayla AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne bağladı.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen torba tasarıya AKP’li milletvekillerinin verdiği önergeyle, İstanbul’un iki ilçesi Ataşehir ve Ümraniye’nin sınırları kanunen değiştiriliyor. Yani kupon arazi yüzünden CHP’li Ataşehir İlçesi küçültülüyor, AKP’li Ümraniye İlçesi büyütülüyor. Kaldı ki Ümraniye’ye bağlanan Ataşehir’in Barbaros Mahallesinde CHP Ataşehir Belediye Başkanlığının hizmet binası bile mevcut.

Nedenlerinden biri Barbaros Mahallesi’ne yapılacak olan İstanbul Finans Merkezi’nin 150 milyon liralık inşaat harcının Ümraniye Belediyesi’ne kaydırılması olarak konuşuluyor. Halbuki bu iki ilçemizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde olduğuna göre inşaat harcını hangi ilçe belediyesinin alması sorun değilse bu işte ileride kokusu çıkabilecek başka şeyler olduğunu insan düşünmeden de edemiyor. Karamanın koyunu…!

İktidarın belediyeleri ötekileştirmesi zaten yeni bir olay da değil. İl Özel İdare Müdürlükleri’nin Büyükşehir yasasıyla kapatılmasından sonra da biz bunları görüp, yaşadık.             

Örneğin; muhalefetin başkanı olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kapatılan İl Özel İdare’nin malları devredilmediği, iktidarın elinde olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ise devredildiği. İzmir Valisi’nin de bu konuda direnerek malları devretmemekte olan kararlılığını “İzmir’in adı Trabzon değil” diyerek tepki gösterdiği kamuoyunca malumdur.

Bir hükümet ötekileştirme ve yandaş kayırarak vatandaşına eşit yaklaşabilir mi? Seçimi aldığı büyükşehirlerde yaşayanlar TC vatandaşı da kaybettiği illerde yaşayanlar TC vatandaşı değil mi? Sanırım onlara göre kazandıkları yerler yandaş, kaybettikleri yerler ise üvey vatandaş.

İktidar olmak demek 77 milyonu kucaklamak demek, iktidar olmak demek hak, hukuk, adalet, doğruluk, dürüstlük demek. İktidar olmak demek yukarıdaki demokrasinin evrensel kurallarına bağlı gibi gözüküp de bunları ayaklar altında çiğnemek demek değildir.

Sonuç olarak; bunlar çuval ile torbaya bayılıyor. Bu iktidar döneminde önce askerlerimize çuval sonra da Ataşehir İlçemize torba geçirildi. Herhalde uzmanlık alanları bu olsa gerek. Bakalım kese kağıdına sıra ne zaman gelecek.

Yakalayın ey ahali kanunen mahalle çalındı.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde