04 Mayıs 2024

FATSA SAHİBİNİ ARIYOR

  • PDF

2011 genel seçimlerinin üzerinden 3 yılı aşkın bir süre geçti. Seçim sonuçlarına göre AKP beş, CHP bir milletvekili çıkardı. Malumunuz bir milletvekili vefat, bir milletvekili de istifa ettikten sonra iktidar partisinin ilimizde üç milletvekili kaldı. Etkin olan milletvekilimiz İdris Naim Şahin İçişleri Bakanı oldu, ilimiz adına sevindik. Onun sayesinde iyi de hizmetler almaya başladık. Ordu havaalanı, Ordu çevre yolu, Ünye çevre yolu, Ünye ve Fatsa devlet hastaneleri, yurt binaları vs. gibi büyük projelere başlandı. Kimi bitti kiminin yapım süreci halen devam ediyor. Bu projelerin hayata geçirilmesinde önceki milletvekilimiz Eyüp Fatsa’nın da büyük katkıları olduğunu Ordu ve Fatsa halkı bilmektedir.

 

     İdris Naim Şahin’in bakanlıktan ve partiden ayrılmasından sonra Ordu ili ve özellikle ilçemiz “hizmet yetimi” oldu. İktidar partisi milletvekilleri İdris Naim Şahin’in istifasıyla Ordu’da krallıklarını kurmak ve siyasetin abisi olmak için sinsi sinsi bir iç çatışmaya başladı gibi ki büyük hizmetlerin yerini küçük bürokratlarla uğraşmak aldı. Görevden alınan ya da “dikkat et senide alırız” tehdidiyle karşılaşan bürokratlara da açıkça İdris Naim’in adamı, Eyüp Fatsa’nın kalıntısı diyemeyeceklerine göre kolayını bulup geometrik bilgilerini anımsayarak paralelci dediler. Aynı düşünceleri kendi parti teşkilatları içine taşıyarak onların üzerinde de Demokles’in kılıcı gibi sallanmaya başlandılar. Hatta birisi çok daha ileri giderek “bize rağmen aday çıkıp seçimi alsalar bile biz genel merkezden görevden aldırır ve istediğimizi atarız” diyecek kadar da ileri demokrasi düşüncesini kamuoyu ile paylaştı! Hizmet yerine Ordu siyasetini ele geçirme çalışmaları öne çıktı.

 

      Fatsa Belediyesi hem beceriksiz yönetim, hem de Büyükşehir olunca alacağını çok sandığı ödeneği alamadığı için kendi deyimleriyle ustalık döneminde büyük bir ekonomik sıkıntı içine düştü. Bu sıkıntı bırakın yatırımları önce belediyenin çalışan emekçilerini vurdu, aylıkları kâh iki ayda bir ödenir, kâh ödenemez oldu. Benim kanımca İdris Naim Şahin istifa etmese ya da Eyüp Fatsa milletvekili olsaydı Fatsa Belediyesi bu açmazlara düşmez, mirasyedi evlatlar gibi önceki başkanların yaptığı ve Fatsa halkının malı olan gayrimenkulleri satmazdı. Ordu havaalanı da, Ünye devlet hastanesi de ve bunlar gibi büyük yatırımlar hizmete açılır yeni ve büyük projelerinde temelleri atılırdı. Güçten ve menfaatten yana olan partililer bu ikiliyi çeyrek, kendilerini de reşat altın gibi gördüler. Toplumumuz her ne kadar siyasi gücünü kaybetmiş insanları unutsa, onları yok saysa bile bu iki siyasetçinin toplumda halen güçlü bir karşılığı olduğu görülmektedir.

    

      Benim ayrı siyasi düşüncede olmam, haklının hakkını vermemi engellemiyor. Çünkü bizde bu il sınırları içinde yaşıyoruz. Matematik kurallarına aykırı ama 3 tam niye 2 çeyrek etmiyor, çeyrekler hizmet ve proje kovalıyordu, tamlar memur ve teşkilat kovalıyor. Şimdi sahipsizliğimizi anladınız mı?

 

 

 

22 Ekim 2014

Erol YEREBASMAZ

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde