03 Mayıs 2024

GÖÇÜYORUZ…

  • PDF

      Aylardan beri Ordu’da yaşayan duyarlı insanlarımızda bir merak vardı. Acaba nüfusumuz büyükşehir yapılırken şişirildiği gibi haksız yazımlarla çoğaltılıp büyükşehir öncesi gibi milletvekili sayımız yeniden altıya çıkacak mı? Ben konunun milletvekili sayısı ile ilgili kısmına öncelikli değinecek değilim. Çünkü beni nicelikten çok nitelik ile hizmet ilgilendirmektedir. İş bitirip hizmetleri hızlandıran vekiller var mı? Tabii ki var diyecekler , ben de diyorum ki varlarsa iki yıldan beri yazın sıcaktan yanan, kışın ise soğuktan donan ve bu haliyle karayoluna selam vermekten başka bir işe yaramayan yüzde doksan yedileri bitmiş Ünye devlet hastanesini hizmete açsınlar. Kaldı ki vekillerden biri kalfalık döneminde. Efendim şu eksik bu fazla , taşeron,  mütehait , usül vb. mazeretlere sığınma hakları da olamaz, güç ellerinde olduğuna göre yasalardan gelen tıkanmaları değişik yöntemlerle aşmak onların işi olsa gerek. Dört bakanı aklama yöntemlerini bulanlara bu hizmet yöntemlerini bulmak zor bir iş olarak gelmemelidir. Fatsa hastanesinin inşaatı nedeniyle iyice küçülmek zorunda kaldığı bu günlerde Ünye hastanesi açılmış olsaydı Fatsa’da faydalanır, halkın deyimi ile “Kan yapardı kan.”

 

     TÜİK ‘in (Türkiye İstatistik Kurumu) adrese dayalı nüfus verilerine göre 2013 yılında 731452 olan il nüfusumuz, 2014 yılı verilerinde 7184 azalarak 724268’e düşmüştür. Büyükşehir olmak için yapılan nüfus taşımalarında başrol oynayan belediye başkanları ve iktidar partisi teşkilatları altı vekil olmak için gerekli nüfusta kıllarını bile kıpırdatmadılar Sütten ağızları yandı ya yoğurdu üfleyerek yiyeceklerdir… Çünkü büyükşehir ilçe belediyelerine yetkisizlik ve mali sıkıntılardan başka bir şey getirmedi. İlçe belediyelerinin bu yetkisizlikleri, kentlerde yaşayan insanlara da hizmetsizlik olarak yansımaya devam etmektedir. Bu durum da belediyelerimizi büyükşehirin şubesi durumuna düşürmüştür.

      AKP’nin ilk iktidar olduğu 2002 yılında ilimizin milletvekili sayısı yediydi. Aradan geçen on üç yıla yakın sürede çağ atladık, büyüdük, dünya devi olduk, milli gelir çok arttı… gibi söylemlerin doğru olmadığını bir kez daha gördük ve nüfus azalışı da göç verdiğimizden dolayı olmuştur. Göçün temel nedenleri arasında ekonomik, sosyal, siyasal ve doğal nedenleri sayabiliriz. İlimizde ki göçün temel nedeni ise ekonomidir. Ekonomi canlı ve iş alanları işsizlere yetecek sayıda olsa kim yaşadığı toprakları bırakıp göç eder? Bu iktidar döneminde ilimiz sürekli göç verdiğinden dolayı 2015 genel seçimlerinde milletvekili sayımız beşe düşmüştür. Aynı zamanda bu rakamlar Ordu ilinin ekonomik yetersizliğinin de tescilidir. Artık bu ve buna benzer konuları halkımızın da sorgulama zamanı gelmiş olmalıdır.

       Sonuç; On üç yıllık AKP iktidarı sürecinde iki milletvekili seçecek kadar sayıda  insanımız ilimizden GÖÇMÜŞTÜR, ben söylemiyorum TÜİK’in rakamları söylüyor.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde