04 Mayıs 2024

BİZ BÜTÜNÜZ

  • PDF

     Evde zor zapt edilen yüzde elliler,

     Benim kaymakamım,

     Benim valim,

     Biz ve onlar.

     Ve benim genelkurmay başkanım; Hiç biri bütünleştirmeyi değil de bencilliği çağrıştıran, devlet adabına uymayan ve toplumu sürekli ötekileştiren söylemler; Ya biz neredeyiz?                                                                                                 

     Ve bu söylemler sonunda kritik görevde olanlara da sıçradı. Eskiden genelkurmay başkanı söz söyleyince sivil toplum kuruluşları ayağa kalkardı. Asker günlük siyasetten uzak dursun, ekonomi kötü etkileniyor, bu askerin işi değil, onlar karışmasın v.b laflar ederlerdi. Ne oldu… ne değişti?  Kendi deyimleriyle onun şimdiki gelen kurmay başkanı muhalefet partisi liderlerine söz yetiştirmeye çalışıyor, muhterem AKP’nin genel başkan yardımcısı gibi. Sanki ana muhalefet partisinin genel başkanını mahkemeye vermek ya da diğer muhalefet partisi genel başkanına acil yanıt vermek gibi bir öncelikli görevi var!  Önceden konuşanlar niye susuyorsunuz? Ya paçalarınız tutuştu korkudan, ya da sabah işyerimizi bizden önce mali polis mi açar endişesinden? Nereden nereye…  gördünüz mü? Hani “Beraber yürümüştünüz ya bu yollarda” Yolları diken mi sardı?

     Zamanında bir teğmenimiz TBMM’nin seçtiği Cumhurbaşkanına “Alışamadım” dediği için ordudan ayrılmak zorunda bırakılmıştı. Bu ordunun gelenekleri bunlardır muhterem. Sanırım sende bu gelenekler içinde büyüdün ve terfi aldın. Kurmay oldun, tuğ oldun, tüm oldun, kor oldun, or oldun ve istediğin kadar oldun. Sen, bilmen gerekenleri bil yeter, muhalefet partilerine söz yetiştireceğine asıl işlerinle uğraş. Örneğin; Çözüm sürecine ilişkin “Yol haritasını bilmiyoruz, biz o sürecin içinde yokuz” diyorsun, Süreçte ortaya konulan vatan ne senin ne de bizim babamızın malı, ortaya konulan şehitlerin kanı, o sürecin içinde sen olmazsan vatandaş olarak biz mi olacağız? İşte o kan hepimizi boğmaya yeter. İşte senin asıl işlerinden en önemlisi bu.

     Genel Kurmay Başkanlığı en üst düzey askeri birimdir. Doğru mu?

Senden önceki Genel Kurmay Başkanı Balyoz darbe planı tutuklamalarına karşı tepki göstermek için kuvvet komutanlarıyla beraber istifa etti. Ne kadar onurlu bir davranış sergiledikleri de Balyoz darbe planının çökmesiyle ortaya çıktı. İşte bizlerin Genel Kurmay Başkanı oydu. Bunun üzerine sen de ortaya amorti olarak çıktın ve bizim Genel Kurmay Başkanımız yerine, hükümetin Gelen Kurmay Başkanı oldun, doğru mu ?

     İbrahim Tatlıses seni Süleyman Şah/Mat Operasyonunda ki başarından dolayı tebrik etti, göster bir nezaket de ona teşekkür et! Belki çözüm süreciyle ilgili bilgi de verir sana.

     Genelkurmay başkanının muhalefet partisi liderlerine laf yetiştirmek ve onlara yanıt vermek gibi bir görev tanımları yoktur. Herhalde siz T.C’nin Silahlı Kuvvetlerinin başı değil de hükümet ortağı olarak gelen, KURMAY başkanısınız.

      Belki sizi de, emekli olunca bir trilyonluk zırhlı araç bekliyordur kim bilir?

Siz ne derseniz deyin gelen ve genel kurmay başkanları; Biz hep beraberiz ve hepimiz bir ülkeyiz. Bu işler yurt bütünlüğüdür ve vazgeçilmez bir sevdadır, bu sevda vatandır vatan… hediye kilim değildir!

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde