30 Nisan 2024

KAHRAMANLAR GEÇİDİ

  • PDF
        Kahraman, tehlikeli durumda fayda gösteren, yiğit veya edebiyat türlerinde önemli, cesur ve hüküm sahibi kişiler olup sevilen ve saygı duyulandır. Protokolün iki numarası olan ve “ağzından çıkanı kulağı duymayan” TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhuriyet'i kuran kadronun dinsizliğinden tutun da laiklik karşıtı söylemleriyle ve Che Guevara için eşkiya ifadesiyle yurt içinden sonra yurt dışına da zehir saçıyordu.
       Che, sömürüye ve emperyalizme karşı yaşamını ortaya koymuş bir efsanedir. İsmail, çantasında Nutuk taşıdığı için Che’ye kızmış da olabilir.Yazdığı ve çeviri yaptığı kitapların sayısı belki de sataşanların okuduğu kitap sayısından fazla olan birine eşkiya demek kahramanlığın dip yapmış halidir! Che’nin otuz dokuz yıllık yaşama sığdırdığı başarıyı gölgeyerek kahraman olunamayacağını biliyordur. Che’yi eleştirenin soy ismi kahraman olacağına, dediği gibi eşkiya olabilseydi!                                                                                                                 
      Yargının ayağa kalkarak, Yargıtayı saray kahramanı yaptığı!  haftanın olaylarına devam edelim:  “CHP 2005 ve 2010’da Feto örgütüne karşı önerge verdi ama biz o zamanlar çıkarımıza uymadığı için bu önergeleri reddettik, Feto’ya göz yumduk CHP haklıymış” diyen Burhan Kuzu’ya karşın;  “Fethullah Hoca cemaatinin de Türkçe olimpiyatları ve okullarıyla yaptığı hizmetlerin tartışılmasını, şaibe altında bırakılmasını doğru bulmuyoruz. Geçmiş onlarca yılda devletin yapması gerekip de yapamadığı birçok hizmetin bu cemaat aracılığıyla yapıldığını, güzel ülkemizi dünyaya tanıttıklarına tanıklık ediyoruz. Bu hizmetlere destek olamayanlar bari gölge olmasınlar." Diyen AKP’li vekil, canlı yayında küstah, pişkin ve utanmadan cemaat'i devlete CHP'nin yerleştirdiğini iddia ederek "Biz fark edinceye kadar zaman geçti... Farkına varınca temizliyoruz" diyerek yalancı ve kuru temizleyici ünvanını eline geçiriyordu! Açıklamanın sahibi AKP milletvekili Ahmet Gündoğdu haftanın en arsız kahramanı!                                                                                                      
       Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde “Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da savaş diyor” ifadesiyle isyan eden ağabey Yarbay Mehmet Alkan, bu hafta ihraç edildi. 30 Ağustos törenlerinde askerlerin Anıtkabir’e X-Ray cihazından geçirilerek ve kimlik yoklaması yapılarak alınması, ordusundan korkan yönetim algısını yarattığı gibi korkuyu da kahramanlaştırıyordu. Ohalde en kahraman Genelkurmay başkanı!                                                                                                                                                                                
       Külliyedeki camide toplu zikir çekme töreniyle laikliğin salasının verilmeye başlandığını ve cemaatlerle mücadelede samimi olunmadığını gösteriyordu. Bu konuda ağzını bıçak açmayan Diyanet Başkanı en kahraman duymaz ve görmez ünvanını alıyordu!                                                                                              
      Meclisten geri çekilen yasalar Kanun Hükmünde Kararname olarak gece yarıları çıkarılıp biz istediğimizi yapalım ama CHP birlik ve beraberliği bozan taraf olmasın, yoksa millete şikayet ederiz! Yenikapı ölemez...diyenler darbeye sığınıp, en kahraman Rıdvan’ı canlandırıyordu!
      İ.Kahraman, hakaret ve nefret ihraç etmeye de başlamışken gençlerimiz, Che fotoğraflı tişört ye-rine Adnan hoca sponsorlu kedicikli tişört giyseler eşkiya yerine kahraman olur mu...?
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde