30 Nisan 2024

OVACIKLI KOMİNİST

  • PDF

   Fatih Mehmet Maçoğlu, 30 Mart 2104 seçimlerinde Türkiye Kominist Partisinden Tunceli’nin Ovacık ilçesine belediye başkanı seçildi. Maçoğlu’nun ilgi odağı olması Türkiye’nin tek kominist partili belediye başkanı olmasının ötesinde yaptığı güzel ve değişik icraatları  ile belediye hizmetine halkıda gönüllü katmasındandır. Halktan kopuk kapalı kapılar ardında yönetim yerine halkla beraber yönetmenin diğer partilerde de karşılık bulması kaçınılmaz hale gelecektir ve bu bir zorunluluğun ötesinde “eyvah kominist halkı uyandırıyor” deselerde evrensel yönetim şekli olarak kabullenilecektir. Çoğu belediye borçlarını açıklamaktan kaçınırken, o belediyenin yıllık gelir gider tablosunu belediyenin duvarlarına asarak halkı bilgilendiriyor.

   Çoğu belediye başkanlarının hizmet araçlarını satarak özelleştirdiği ülkede kominist başkan belediye otobüslerinde toplu taşımayı bedava yapıyor,  isteyen para veriyor olmayan ise vermiyormuş. Bak şunun açıklığına, bedavacı kominist ne olacak!                                                     

   Belediyeler halkı sıkıp para için suyunu çıkarırken, o bedava su yasak olduğundan yasağı delmek dercesinde en ucuzundan ücretlendiriyormuş. Sulu kominist!

   Belediyenin makam arabası yerine kendi aracını kullanıyor, makam şoförü kullanmıyormuş. Belediye başkanları halkıyla arasına utanç duvarı örüp demirperde yönetimini yaşatırken, kominist başkan halk ile herşeyi paylaşarak Ovacık’ta demokrasinin örneklerini ve diğer belediyelerede yönetimin dersini veriyordu. Okuyan öğrencilere burs vermek için nohut ve kurufasulye yetiştirip satarken, çoğu belediye başkanları gaz kaçırıyordu. Özellikle Başkentin  gaz kaçağı olay olmuştu!     

   Görevdaşlarının çoğu bal tutan parmaklarını yalarken ben üreteyim de onlar yalasın dercesine bal yapıyordu. Arılar ile komün hayatı yaşayıp, sakın kominizmi bu kış getirmesin!

   Çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması için yardımseverler tarafından gönderilen bisikletlerin kullanımını projeye dönüştürerek “Bir saat kitap okuyana bir saat bisiklet turu” çalışmasıyla kütüphane oluşturup kitapların ilçe halkıylada buluşmasını sağlamış. Ne yapıyor bu başkan!, bu memleket okuyandan çok çekmedi mi?  Bisiklet neymiş futbol topu verse ya! Çocukları gelecekte 500 bin euro primden ediyor olmasın? Vay kominist vay!

   Bir kısım görevdaşları düşüncelerini ve yediği haltları saklamanın gayreti içinde yırtınırken, ovacıklı gerine gerine dolaşıp ben buyum dercesine  inkar yolları aramıyordu. Kendini kandırmaya çalışan cinleri değil, fasulye ve nohut parasıyla okutacağı bal gibi üniversitelileri düşünüyordu. Cinlere efendi demeyene de kızmıyordu.Doğrucu koministYapmadığı hizmetleri yok mu? Tabi ki var, örneğin;  Ne kimi görevdaşının damadı gibi parsel parsel büyümüş, ne de şehiri parsel parsel cemaate vermiş, ne de damadının yaptığı inşaattan aynı gün beş daire almış...                  

   Yani izleri karıştırmamıştı atın da,  itin de izleri özgürmüşşş...Ağzı olmayan koministin ilçesinde ...!  

Son Güncelleme: Çarşamba, 21 Eylül 2016 06:49
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde