28 Mart 2024

DOĞANIN FAŞİZİMLE SINAVI

  • PDF
  Avustralya yandı bitti kül oldu. Tüm günlerini yaz mevsimi olarak geçiren Okyanusya Kıtası bütün zamanların en sıcak günlerini yaşıyor. Küresel iklim değişikliğinden payını alan Avustralya kan ağlıyor.
 
  Doğayı olumsuz yönde tetikleyen her türlü davranış misliyle iade ediliyor. İnsanoğlu açgözlü! Doyuramıyoruz bazılarını. Üstüne bir de eğitimsizlik eklendiğinde her türlü yıkıcılığı yapabilmekteler. Liyakatsiz bir yöneticinin yaptırımı son derece tehlikeli olamaz mı?
 
  ‘Kanal İstanbul’ dedikleri proje doğa katliamı girişimi değil midir? Onlarca bilim insanı bu aptalca düşün karşısında görüş bildirirken, malum projenin yanında bulunanlar yalaka basın ve siyasi payandalardır. Var mı Kanal İstanbul dedikleri çıkmazı destekleyen bilim insanları? Bulamazsınız, çünkü aklın yolu birdir. İşin içine para, güç, nüfuz girdimi göz kararıyor, çıkar ilişkileri ağır basıyor. İhanet başlıyor.
 
  Fatsa’mızın da derdi çokça büyük. İlçemizin zehirle imtihanı sürüyor. Biri çıkıyor, olmakla olmamak arasındaki kararı vermeye cüret edebiliyor. Kimse benim, bizim yaşam hakkımızla oynamaya hakkı yoktur.
 
  Ülkemizin birçok yerinde altın madenlerinin işleyişi hakkında sorunu var. Ne oluyor da bizi, doğamızı zehirlemek için inatla cüretkârlıklarını sürdürebiliyorlar. Halkın onca tepkisine rağmen bu yıkılmaz gücün kaynağı neresidir, kimdir? Bu ne yaman faşizmdir.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde