28 Nisan 2024

İNSANIMSILAR

  • PDF

Biliyorsunuz! Hatırlatmalı mıyım? 12 yıldır sizi yöneten zihniyet, köhnemiş, ortaçağın getirilerini hedeflemiş bir anlayışın kendisidir.

Kindar liderleri kadınların erkeklerle eşitliğine inanmadığını her fırsatta dile getirmekten geri durmamıştır. İktidarları sürecinde yüzlerce kadının kocaları veya başkaları tarafından öldürülmesi tesadüf değildir. Sanki o insanımsıların güç, cesaret aldıkları bir erk var.

Kaç olay basına yansıdı? Yansımayanlar, bilmediklerimiz, tacizler, mobbingler… Kadınlarımızın, genç kız kardeşlerimizin sürekli tehditkar erkeklerin baskısıyla, iğrenç bakışlarının odağında bulunmaları, tedirgin, ürkek bir yaşama alışmaları, alışmak zorunda bırakılmaları…

Hayır hayır tesadüf değil bu bizi insanlığımızdan utandıran, tesadüf değil bu bizi ortaçağ batağına çekmeye çalışan, bizi yerin dibine sokan  iktidarın varlığı. Kaç kez sığındılar, kaç kez kendilerinin korunmaları için yalvardılar da görmezden geldiler. Onlara kıydılar. Onlara kıyanlar iktidarın basiretsizliğiydi.

Ya yalakalar! Görüyoruz ki şeytanın avukatlığını yapıyorlar. Dolucası var ortalıkta. Kadınlar mini etek giyiyorlarmış. Amerika’da da oluyormuş. Bunu söyleyen de bir kadın. Kapayın çenenizi diyor. Hadi gel de kapat. Kim kimi kapatıyor. Yaşam tarzına bakılırsa kumalığa sıcak. Bir kadın, kendi hemcinsini savunacağına, yalakalık yapacak ya ahkam kesiyor.

Katiller. Birkaç sütü bozuk değiller ki yığınla varlar. Beslendikleri anlayışı ifade etmekten de geri durmuyorlar. Üç insanımsılarmış. Bir genç kızın yaşamına son verirlerken asla düşünemeyeceğiniz vahşiliği yapmaktan geri durmamışlar. Nasılsa atlatırız mantığını kafalarına kazımışlar. Biliyorlar ki bu ülkede adalet yok. Her şey tersine işliyor. Düşünüyorlar ki yapacaklarına ortak olacak, onların haklı nedenleri olduğunu ileri sürecekler olacaktır.

Görülüyor ki sahiden de varmış. Faturayı yine mağdurlara çıkaracaklar. Utanmadan diyecekler ki; “siz insanların, bizim gibi hayvanların arasında ne işiniz var”

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde