28 Mart 2024

KÜFÜRLÜ SİYASET

  • PDF

             Günlerden 5 Mayıs 2022 Akşam saatleri.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu makamında, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ basın toplantısı  yapmış, sabah 11.00’de İçişleri Bakanlığı’nın önüne geleceğini deklare etmiş, Soylu’ya “ erkeksen aşağı” in diye meydan okumuş.

             İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce Bakan Soylu’nun yanına gidince  “ Ne yaptınız” diye soruyor Soylu… İnce karşılık veriyor; Talimat verdik, Bakanlığın önüne sokulmayacak.”

             Günlerden 6 mayıs 2022 Sabah saatleri ….

             Yer: İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü makam odalarının olduğu binanın önü..

             Ortam sessiz ama onlarca sivil polis etrafta dolaşıyor.

             Adeta kuş uçurtulmuyor.

              Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ TBMM ‘nin Dikmen Kapısı’ndan çıkıp 300, bilemediniz 400 metre önüne yürüyeceğini duyurmuş.

              Polis en üst düzeyde emir almış, haliyle geçit vermiyor. Özdağ engeli aşamayınca  gidebileceği, Bakanlığa en yakın yerde basın toplantısı yapıyor.

             Ülke siyasetinin geldiği noktaya bakın.

             Göçmen meselesi işin işinden çıkılmaz hale gelmiş vatandaş her boyutuyla doğrudan etkilenmeye başlamış, Göçmenler ekonomiyi, çalışma yaşamını, toplumsal barışı doğrudan ve hissedilir bir şekilde olumsuz etkilemeye başlamış, İş beka sorununa dönmüş.

              Konuyla birinci dereceden ilgili Bakan ile konuyu siyasetin gündeminde tutan siyasetçi arasında çok “ seviyeli” bir polemik yaşanıyor.

              İçişleri Bakanı çıkıp siyasi parti liderine milyonların önünde “ Hayvandan aşağı biridir” “ soros’un çocuğudur” “ Operasyon çocuğudur” gibi hakaretler saydırmış

             Siyasi Parti lideri aşağı kalır mı hiç?

             Erkeksen Bakanlığın önüne in…”

             Sen oflu değil, Koflusun…”

             Seni bütün dünyaya korkak ilan ediyorum”

             Sanırsınız okul kantininde aynı kız için kavgaya tutuşmuş liseli iki ergen!

             Hakaret…meydan okuma ve korkutma , komplo teorileri havada uçuşuyor.

             Bu seviyesiz kavganın ne evinden yurdundan olmuş yanlış politikalar yüzünden.

             Türkiye’yi dolaşmış göçmenlere, ne onların neden olduğu kaos nedeniyle sürekli bedel ödemeye başlayan halkımıza hayrı var.

             Kimliği bile olmayan, ikametgah adresi bile olmayan kaçak Suriyelilerin, kaçak Afganların, memleketin 81 vilayetine de gidebilmesi de serbest, Ama Ümit Özdağ’ın Ankara’da yürümesi yasak.

             Suriyelilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, seçmen olması, milletvekili adayı olması serbest, milletvekili Ümit Özdağ’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak anayasal haklarını kullanması yasak.

              İstanbul’da mülteci ev sahibinin  Türk müşteri uygun değil ibaresiyle kiralık ev ilanı vermesi, serbest.

              Kayseri’de mesela esnaf ziyareti yapan CHP milletvekili, Suriyeli kuyumcuya girdi, Türk işçi çalıştırıyor musunuz? Diye sordu, yabancı çalıştırmıyorum cevabını aldı… Suriyeli esnafın, kendi vatanımızda  bize yabancı demesi, Suriyeli olmadığımız için bize iş vermemesi, serbest.

              Suriyeli işadamının polis çevirmesinde dokunulmaz olmak için, AKP milletvekilinin oğluna 48 bin dolar vererek, AKP milletvekilinin TBMM araç kartını satın alması, serbest.

              Anayasal dokunulmazlığı bulunan milletvekili Ümit Özdağ’ın araç kartını filan boşverdik, yasa olarak bile TBMM kapısındaki polis çevirmesindeki dokunulmaz olabilmesi, yasak. Kalın sağlıcakla!

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde