27 Nisan 2024

AHLAKİ ÇÖKÜŞ

  • PDF

Her ihtiyaç yenilik yaratıyor. Meclis’te sinema perdesi anlatımlı yeniliği de başladı. Muhalefet milletvekilleri iki ellerinin arasına 60 santim boyunda 80 santim eninde büyütülmüş bir hatıra fotoğrafını, baş hizasına kadar kaldırıyorlar, Kürsüde konuşmakta olan İktidar sözcüsüne gösteriyorlar.

Uyansın Türkiye diye!

Çöküş son yirmi yılda damlaya damlaya, birike, birike geldi, şişe, şişe geldi.

Din alimi babası “ zerre kadar imanı olan milli piyango genel müdürü oldu. İktidar önde gelenleri ile çekilmiş hatıra fotoğrafları vardı.

 Türk milletinin güvenilir bilgiye ulaşması için, kurulmuş TÜBİTAK bilgi Güvenirliği ve ileri Teknolojiler Araştırma Merkezi  Müdürlüğü’ne de Hasan Başarır adlı lisans ve yüksek lisans diploması sahte olan biri üst düzey yönetici olarak atanmıştı. Hasan başarır , diplomasının sahte olduğunu mahkemede yargıcın önünde itiraf etti ve yargılama sırasında  sahte diplomalarla Kocaeli Belediyesi  ile Milli savunma Bakanlığı’na da alındığı ortaya çıkmıştı. Hatıra fotoğraf sahibiydi.

Bir başka örnek;

Kurtuluş savaşını başlatanlara “ kudurmuş haydutlar” “ Atatürk’e eşkıya diyen, İskilipli Atıf Hoca’yı öven, Ensar Vakfı Afyonkarahisar  şubesi Yönetim  kurulu  üyesi Ahmet Yaramış Türk Tarih Kurumu başkanlığına getirildi. Hatıra fotoğrafıydı.

 Bir başka örnek;

İktidar ile iyi günlerinde Fethullah Gülen’i savunan, beraber olan, onu övüp göklere çıkartan geçmişe sahip AKP Burdur milletvekili Reşat Petek de “ 15 temmuz darbe Girişimi Araştırma komisyonu Başkanlığına getirilmişti.

Sonradan Rapor kayıp oldu.

Son örnek;

Amasra’da kömür ocağı patladı. 42 işçi hayatını yitirdi. 6 savcı görevlendirildi. Mahkeme açıldı. 7 kişilik bilirkişi heyeti oluşturuldu. Meclis’te de Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyonu’nun başkanlığına 301 kömür işçinin öldüğü soma kazasından birinci derece de sorumlu dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız getirildi. Amasra’daki kömür ocağında havalandırma yetersizdi. Metan gazı drenajı yapılmamıştı. İşçiler gaz riski yüksek ortamda çalışmaya zorlanıyordu. Tozla mücadele eksikti. İyileştirme savsaklanıyordu. 42 işçi daha çok kömür çıkartma hırsıyla bile bile ölüme gönderilmişti. Yönetim anlayışı ocakta çalışan işçi canını ikinci plana atmıştı. Buna rağmen Enerji Bakanı, Çalışma Bakanı, vali iktidar önde gelenleri yanlarına İşçi Sendikası başkanını da yanına  alarak Amasra Madenini ziyaret etmişler ve bu maden dünyanın en güvenilir çalışma ortamına sahip açıklaması yapmışlardı. Bu ziyaretlerden sonra, Amasra’da cinayet gibi kaza olmuştu. Çünkü havalandırma cihazı 44 yıllıktı, yenilenmesi için, 3 kez ihale açılmış 4 yıldır bitirilmediği  ortaya çıkmıştı. Amasra da kömür madeni yataktan 300-350 metre derinliğe indiği için kömür içindeki gaz miktarı artmakta bu da patlama riskini yükseltmekteydi. TTK  Genel Müdür Yardımcısı Meclis Araştırma Komisyonu’na  verdiği ifade de biz inceledik havalandırma da bir sorun yok demiş suçu yerin 300 metre altında kömürü çıkartırken patlayıcıları yerleştirip patlatan ve adına barutçu denilen işçinin hatasına yüklemişti. Bu işçi de ölen 42 can arasındaydı.

 Yeni bir örnek; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı , hem dekanlık, hem işletme bölümü başkanlığı yapıyordu, tuttu kendi, kendini “ ekonomi bölümü başkan vekili olarak da atadı. Bu örnekle; bir dekan, üç koltuk sahibi oldu. Ahlaki çöküş! Şişe şişe… Büyüye büyüye…. Kalın Sağlıcakla!

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde