25 Nisan 2024

KONUŞAN SOMUT BELGELER

  • PDF

          İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı iki koldan kuşatıldı. Onu görevden almak ve siyaseten de bitirmek istiyorlar. İçişleri Bakanı, terör bağlantılı ve hatta örgütün dağ kadrosundan geldiğini iddia ettiği kişilerin belediyede çalıştığını öğrendiği andan itibaren hemen gereğini yapıp bu kişilerin işlerine son verilmesi,  arananların yakalanması talimatını verip adalete teslim edilmesini sağlaması gerekirdi.

            Bakanlık gereğini yapmadığı gibi, o teröristlerin kim olduğunu Belediye Başkanlığı’nın ısrarlı taleplerine rağmen yaklaşık iki yıldır bitirmedi. Burada suç işlenmiyor mu? Türk ceza kanunu’nun 279. Maddesine göre, bunu bilen makamın hemen savcılığa ihbarda bulunması gerekirken bugüne kadar niçin beklen beklendi? Başkan İmamoğlu, basın toplantısında önemli belgeler açıkladı.

            29. Ocak 2021 tarihinde İçişleri Bakanı imzasıyla Valiliğe gönderilen  yazıda, Anayasa mahkemesi tarafından güvenlik soruşturması veya arşiv araştırma yapılması  hükmünün 28 Nisan 2020 ‘de iptal edildiği belirtildi. Konuya ilişkin yasal düzenleme yapılıncaya kadar güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmaması gerektiği vurgulandı.

           5 Şubat 2021 tarihinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Bakanlık Makamının, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması konulu emrini emniyet, jandarma, belediye ve diğer ilgili kuruluşlara bildirdi. Vali, ilgi emrin titizlikle incelenerek, belirtilen hususlara riayet edilmesi, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

          Belediye tarafından Anayasa Mahkemesinin iptal kararından önce gönderilen ancak henüz cevap verilmeyen yazılarına ise iptal kararı gerekçe gösterilip Evrakınız işlemsiz olarak iade edilmiştir cevapları verildi.

          09. Aralık 2021 tarihinde İçişleri Bakanı, TBMM’de yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ( İBB) 455’ i PKK- KCK mensubu, 102’si diğer örgütlere bağlantılı 557 kişinin bulunduğunu açıkladı. Belediye yönetimini suçladı.

         15. Aralık 2021 tarihinde Başkan Ekrem İmamoğlu, İçişleri bakanı adına gönderdiği yazıda beyanlarınız karşısında belediyemizin tüm çalışanlarının zan altında kalmaması, adli ve idari işlemlerin yürütülebilmesi, gerekli olabilecek önlemleri alabilmemiz için belirttiğiniz 557 kişiye ait kayıtların ivedi olarak tarafımıza gönderilmesini arz ederim dedi.

         24 Aralık 2021 tarihinde ise; yazıya, bakan adına iller İdaresi Genel Müdürü Kürşat Kırbıyık cevap yazdı.  İlk kapışma Genel Müdürün Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında yönetmelik hükümlerine aykırı şekilde yazının gönderildiğini belirtmesiyle yaşandı. Kırbıyık, Son iki yılda istihdam edilen veya bundan sonra istihdam edilecek kişilerin bildirilmesi halinde, soruşturma ve araştırmaları yapılacak, idarenizle paylaşılacaktır. Dedi.

         15 Ocak 2022 tarihinde ise; yazışma kuralları uyarısına İBB Genel sekreter vekili murat Yazıcı Nerede büyük harf, nerede küçük harfle yazacağımızı biliyoruz karşılığını verdi. Yazıcı Bakanın konuşmasında belirtilen terör bağlantılı olduğu belirtilen 557 kişinin isimlerinin kamu yararı ve toplum güvenliğini teminen ivedi olarak tarafımızla paylaşılması talebimizi yeniliyoruz. Gereğini arz ederim cümlesiyle yazısını tamamladı.

          Soruşturma heyetine başta mülkiye müfettişi İzmir Grubundan F.C başkanlık etti. Ancak daha sonra sağlık nedenlerini gerekçe gösterip bu görevden ayrıldı. Heyete AKP Mersin milletvekili adayı olan H.Y başkanlık etti.

          Soruşturma sırasında istenen her bilgi müfettişlere teslim edildi. Bunların arısında İmamoğlu’ndan önceki dönemde işe alınan ve sabıkalı olanların belgeleri de müfettişe verildi.  Bakanlık raporu, Savcılığa vermesine rağmen,  terör bağlantılı isimlerini belediye vermedi. Onlar şu an çalışmayı sürdürüyor. Terör bağlantılı kişiler bilinmesine rağmen, bunların çalıştırılması suç değil mi? İçişleri bunları belediyeden niçin gizliyor, gereğini yapmıyor? Kalın sağlıcakla!

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde