23 Nisan 2024

ESAS ADAY ALTILI MASA’NIN DIŞINDAN GELİRSE

  • PDF

     Koca bir yıl neredeyse Altılı Masa’nın adayının kim olacağını tartışarak geçirdik.  Şimdi de iyi Parti lideri Meral Akşener’inden, adayı Ekrem İmamoğlu üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilginç ve bir o kadar da karanlık bilek güreşi izliyoruz.

      Nasıl bir sembolik cumhurbaşkanlığı olacaksa artık birbirlerini yiyorlar. CHP Genel Başkanı kendisi Almanya’dayken yargı mağduriyeti kurgusu ile tezgahlanan dayatmaya boğun eğmedi. Adaylıkta kararlı…

      Lakin Kılıçdaroğlu’nun Ben olmalıyım baskısına rağmen, parti içinde karşısına dikilen rakiplerinin İngiliz ABD elçileriyle verdiği pozlar ve sonrasında olanlar, CHP ve ittifak içindeki kavganın nasıl bir restleşmeye dönüştüğünü ortaya koymakta,

      Önce CHP liderinin Alevi kimliği üzerinden yapılan restleşme ardından tam da Almanya’ya gittiği gün arkasından çevrilen film, sadece Kılıçdaroğlu’nu değil, parti tabanında hayli önemli yer tutan Alevi vatandaşlarımızın da tepkisini yükseltmiş durumda.

      CHP Genel Başkanının hassasiyeti ise çok daha başka…

      Kılıçdaroğlu, masadaki partileri çantada keklik gördüğü için, ona göre asıl kördüğüm masada oturmayan HDP’nin hangi adayı destekleyeceği göreve geldiğinde HDP’nin arzu ve isteklerini hangi adayın kusursuz yerine getireceği,

     Ortada Kandil’in güven problemi var. Kılıçdaroğlu da bu problemin ancak kendisi aday olursa aşılabileceğini düşünüyor.

     Haklılık payı da olabilir!

     Ancak meselenin bir diğer açmazı; seçmenin ne diyeceği.

     Kılıçdaroğlu’na aday olma diye set çeken ittifak ortaklarının bahanesi de buradan geliyor.

     Öyle ya Altılı Masa’nın seçmen tabanında HDP’nin dolaysıyla PKK’nın isteklerine boyun eğilmesini sindiremeyecek geniş bir kitle mevcut.

     Nitekim deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal gibi birçok CHP‘li bu gizli ortaklığa karşı sesini yükseltmiş durumda.

     Parti tabanlarının 2019 yerel seçimlerinde bu hassasiyeti bir kenara attıklarını da gördük ama mevzu Türkiye’yi yönetmek olunca, refleksin farklı olacağını varsayıyoruz.

     İYİ Parti’nin yanı sıra milliyetçi, ulusalcı CHP tabanı, PKK’ya iktidar alanı açılmasına razı gelir mi?

    Zurnanın zırt dediği yer tam da burası!

    Bir yandan HDP üzerinden PKK, öşür taraftan KHK’lılara verdiği umutla FETÖ’nün baskısı altındaki masa ne bu örgütlerle, ne de bunlarsız bir yere varabiliyor!

   Oysa hem onlar kadar Erdoğan’a muhalif, hem de bütün bu baskıların dışında, rahat rahat konuşabilen potansiyel adaylar var.

    Muharrem İnce mesela,

  Bir önceki seçimde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı partisinin HDP/PKK ve FETÖ çizgisine kaymasından duyduğu rahatsızlığı  hem daim yüksek tonda haykırmış, bu duruşuyla içerden çokça kişiden desteğini almış bir isim.

   Parti içi Mücadeleyi sonuna kadar verdi. Atatürk bile gelse CHP’yi asla kurtaramaz deyip yolunu ayırdı. Yolunu ayıranlardan biri de Ümit Özdağ idi. Oda İYİ Partinin kurucularından ama, Partisinin FETÖ ile işbirliğini HDP ile birlikte imzaladığı anayasa taslağını o taslağın içindeki ülkeye ihanet satırlarını ortaya döküp o da yolunu ayırdı.

    Şunu unutmamak lazım ki, tabanını en iyi konsolide eden ve bir işaretiyle oyunu dahi saptırmayan partidir HDP. 12 Şubat adaylık için son gün, bakalım kim aday. Kalın sağlıcakla!

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde