27 Nisan 2024

MİLLET İTTİFAKININ 240 SAYFALIK MANİFESTOSU

  • PDF

     Millet ittifakı ortaya bir program, bir strateji, bir fikirler bütünü ortaya koydu. Samimi çalışmışlar, bir bakıma.

      Türkiye’nin dert haritasını çıkartmışlar. Böylelikle ; Tek ortak taraftarları var. Erdoğan düşmanlığı… Tek yapmak istedikleri Erdoğan’ı indirmek….. suçlamasına bir tokat gibi cevap hazırlamışlar.

      Erdoğan’ı indirmek, yani bu ülkeyi baştan sona kurtarmak. Yaklaşık 240 sayfalık 2300 hedefli metni dikkatlice ve peşin hükümsüz okuyun. Göreceksiniz; Neyi kötü yaptık da bugün kendimizi bu büyük sıkıntıların ortasında bulduk? Ve hangi doğru, bilimsel, çağdaş , ileri adımları atmadık da daha iyiye gidemedik? Sorularının  cevabını 2300 hedefli  dert haritasının içinde çok bir şekilde net yazmışlar.

      Halk koyun değil. Türkiye toplumunu her kötülüğü hak eden “ tek sesli koyunlar toplumu” olmaktan çıkartıp, her iyiliği annesinin ak sütü sayan “ çok sesli topluma” dönüştürmenin yol haritasını çıkartmışlar. Bunu tepeden inme zorlamalarla değil, üretim içinde halkla birlikte yapacakları sözünü vermektedirler. Artık Diktatör tavırlı, Emir yağdıran, Padişah havalı, olmayacaklarını söylediler.

      Bu çürümüş yapıdan kaç yılda sapa sağlam bir temele dönülecek?

      Adalet hançerlendi. Savcılar ve Yargıçlar iktidarın emir eri ve giyotini haline getirildi. Bugün ülkemizde Anayasa Mahkemesi’nin başkanı değişse de halk iktidarın adamı geldi diye bakıyor, değişmeyip aynı kişi kalsa da halk yine iktidarın  adamı yerinde oturuyor diye anlıyor.

     Önce Adalet gelecek. Demokrasi kıyıldı. Demokrasi onarılacak. Güçlü demokrasi istikrarlı, ön görülebilir, kriz büyütmeyen güçlü bir ekonomiyi getirecek. Güçlü demokrasilerde, rüşvet, soygun, kişi zengin etme, rantçı peydahlama, ağır vergi yükü, hayasız sömürü, tepeden inmecilik ,ihale ile devlet kaynaklarını bildik tanıdığa aktarma kalkacağı için devlet ile halk birlikte çalışmaya başlayacak.

     Programın temel kaldıracı var. Temel kaldıraç ise seçimler. Sandıktan iktidar çıkarmak. Halk yeter ki inansın. Çözümler sıralamışlar.

     Bu gün yaşanan sıkıntının kaynağı adam kayırma dost akrabayı  devlete yerleştirme ve ahlaksızca  soygun ile büyüme stratejisinde savrukluk, akıl dışılık, sorumsuzluk. Verimsizliğe saplanma oldu. Yeni bir iktidar torpili kaldırıp yerine yeteneği ( alın teri bilgi- çağdaş çözümler –yüksek ahlak en iyi işi en iyi kadrolara vermeyi) koyarsa iyi bir başlangıç yapar. Son 20 yılda büyüme için inşaata ağırlık verildi. İnşaat yolsuzluk doğurdu. Kaynaklar yandaş holdinglere akıtıldı. Böylece iktidar  partisinin parti finansmanı da yolsuzluklardan beslendi.  Büyüme kalitesiz, verimsiz çarpık ve eşitsiz oldu. Ahlaksız, her türlü yolsuzluğa teşne arsız ve yüzsüz, din istismarcısı bir zenginler sınıfı doğdu.

      Millet ittifakında ciddi sözler veriliyor, Yolsuzluk bitecek, Yoksulluk bitecek, Yasaklar kalkacak, Yozlaşma bitecek, Yalan sıfırlanacak, Torpil bitecek, Yetenek gelecek, Alın teri öne geçecek. Temiz Toplum doğacak.

       Türkiye narko ülke oldu. Mafyalar temizlenecek. İşte 6 benzemez parti. Bir yıl toplandılar. Dürüstçe çalıştılar .Uygarca tartıştılar. Benzemez yanlarını insanlığın ulaştığı ileri demokratik değerler rendesi ile rendelediler ve ortak bir noktada buluştular. 2300 hedefli ve 3 adımlı manifestoyu  halk okusun, anlasın diye yayınladılar.

      Düzeltilirse yine o düzeltir değil düzeltirse halkın demokrasiden yana karar alacağı sandıktan çıkacak iktidar düzeltir.

      Sürecin adı bulundu. Bay bay Kemal dedi. Gidiyor gitmekte olan! Geliyor gelmekte olan! Kalın sağlıcakla!

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde