20 Nisan 2024

3 Y İLE GELENLER 3 MAYMUNU OYNUYOR.

  • PDF

              Her ülkenin yolsuzluklarla mücadelesi farklıdır, demokratik ülkelerde bir sistem kuruludur ve kurdukları bu sistem sayesinde kötü niyetli insanlar hiçbir hamle yapamazlar ve sistem içerisinde kaybolup giderler.

              Kimi ülkeler de ahlaki değerler çok önemlidir. Örneğin uzak doğu ülkelerinden biri olan ve dini inancının yarısına yakını Budistlerin oluşturduğu bir kısmının da Şintoizm inancına sahip olduğu Japonya’da ahlaki değerler üst düzey de olduğu için, değil yolsuzluk yapmak bir bürokratın veya siyasetçinin almış olduğu yanlış bir karar ile ülke ekonomisi zarar etmiş veya bir insan zarar görmüş ise bu durum kendini öldürmeye yani harakiriye kadar gitmektedir.

              Bizde ise durum tam anlamıyla trajiktir. Halkının % 99’u Müslüman olduğu söylenen ülkemizde bir türlü yolsuzluğun önüne geçilememektedir. Ülke yönetimini ele geçiren siyasiler, bulundukları makamları kendi yakınlarına Rant sağlamak ve gelirlerini arttırmak için kullanmaktadırlar. Kısacası ülkeyi kendilerine ait bir ticarethane gibi görmektedirler.

              Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’yi kurarken üzerinde özellikle durduğu, hatta parti politikası haline getirdiği 3Y ile mücadele fikri’nin bugünlerde nasıl çürüdüğünü anlatmak istiyorum.

             3 Y ile mücadele edeceğiz diyenlerin ne hale geldiklerini görmek ister misiniz?

YASAKLAR

  • Şu günlerde müzik yasağı çok konuşulsa da aslında sadece müzik değil yasaklanan. Hayatın her alanında pek çok yasak devreye girdi, giriyor. Üstelik her geçen gün kapsam genişliyor ve uygulanan yasakların üzerine yenileri ekleniyor.
  • Şu an meclis gündemine getirilen kamuoyunda sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen yeni bir internet kısıtlama yasağı ile karşı karşıyayız. Bu internet yasağı aslında ilk değil Mayıs 2011’de, gençler memleketin pek çok kentinde bir araya geldi, “İnternetime dokunma!” Özgürlüklerinin kısıtlanmasını istemeyenler, o gün büyük kalabalıklar oluşturdu ve seslerini duyurmaya çalıştı.
  • Gezi direnişi sırasında Taksim’de toplanan ve Türkiye’nin her yerinden onlara destek veren gençlerin dilinde de aynı şey vardı: “Yaşam alanımızı kısıtlama, özgürlüklerimize karışma.

Sadece yukarıda yazdıklarım değil kısıtlanan özgürlükler.

  • Haber alma özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar grevler ve gösteri yasakları.
  • Wikipedia, Youtube ve Twitter  yasakları

               YouTube yasakları, 2007 sonrasında devreye girdi ve bu yasaklar Wikipedia’dan Ekşi Sözlük’e pek çok sitede de uygulandı. Vikipedi 2017 sonrasında iki yıl erişime kapandı. 2013 sonrasında, bu sitelerde yavaşlatmaya gidilmişti. Twitter önce yavaşlatıldı, sonra kapatıldı.

               Gezi sonrası, dönemin başbakanı Erdoğan’ın bir konuşmasında kurduğu “Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız diyerek bu günlere nasıl gelindiğinin ilk sinyallerini o zamanlar vermişti.

 YOKSULLUK NE DURUMDA

               Son 1 yılda fiyatların %200 den fazla yükseldiği ülkemizde açlık sınırı 4.928 TL olarak hesaplanırken yoksulluk sınırı ise 16.052 TL olarak hesaplandığını görüyoruz. Türkiye’de asgari ücretle çalışanların oranı %50’ler de dolaşırken, asgari ücretin ise 4.250 TL olduğunu hatırlayın istiyorum. Rakamları görüyorsunuz, dolayısıyla ülkemiz insanların yoksulluğun pençesinde boğulmakla kalmayıp mücadele bile edememektedir.

SON OLARAK YOLSUZLUK

               Devletin bütün kurumları çürümüş, bütün bürokratları 3-5 maaş almaya başlamış, devletin her kademesi Liyakatsız insanlarla doldurulmuş, yolsuzluk haberlerini yayınlamayı bile yasaklayan bir anlayıştan yolsuzlukları önlemelerini bekleyebilir miyiz? Dolayısıyla, önlenemeyen çıkar ilişkileri devleti çürütmüş ve hükümeti katlanamaz hale getirmiştir.

            3 Y’nin geldiği hali görüyorsunuz.

            3 Y olmuş 3 MAYMUN

            Gerisi kocaman bir yalan.

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 08 Haziran 2022 08:30
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde