28 Mart 2024

TRT BELGESELLERİNDEKİ AFRİKA

  • PDF

                 TRT belgesel kanalını izliyor musunuz? diye başlamak isterim yazıma.

TRT BELGESEL kanalı, sürekli Afrika’da yaşanan çaresiz hayatları ekranlara getiriyor. Yani içme suyunun olmadığı ve açlığın kol gezdiği Afrika’daki insanların nasıl yoksul ve sefil hayat yaşadıklarını bizlere lime lime anlatılıyor.

                Şimdi soruyorum sizlere bu yayın politikasıyla gerçekten bizleri Dünya ülkeleri hakkında bilgilendirmemi yapıyorlar, yoksa başka başka mesajlar vererek bir toplum mu inşa etmeye çalışıyorlar biraz düşünelim isterim.

               Bana kalırsa TRT’nin asıl amacı Afrika’da yaşanan dramatik hayatlara yardım etmek için ekrana taşımak olmadığı kanaatindeyim. Çok mu paranoyak oldum bilmiyorum ama bana göre yapmaya çalıştıkları tam anlamıyla bir toplum mühendisliği olduğunu düşünüyorum.

                Bizlere oradaki hayatları gösterirken, aslında şükretmemiz gerektiğini dayatıyorlar.  Bakın Afrika da insanlar aç susuz bir hayat sürerken siz aç değil açıkta değilsiniz karnınız doymuyor mu?  Diyerek sana verilenden daha fazlasını istememeyi öğretiyorlar.

               Aslında bu yazdıklarımın meclis kayıtlarına bile girdiğini hatta nasıl girdiğini de hatırlatmak isterim. AKP milletvekili Şahin TİN Kürsüde konuşan CHP milletvekili Engin ALTAY’a boğazlarında kuru ekmek geçiyorsa aç değillerdir derken tam da bu durumdan bahsetmişti.

              Aslında hükümetin yapmak istedikleri kendi tabanında karşılık bulmuş gibi gözüküyor. Sokak röportajı yapan gençler bazı vatandaşlarımıza mikrofon uzattığında karınlarının doyduğunu aksini söyleyenlerin hain olduğundan bahsetmektedir. Karın doyurmanın beslenmek olduğunu zanneden bu insanlar hükümetin yapmaya çalıştığı Afrika projesinin karşılık bulmuş halleridir.

Bana yanlış düşünüyorsun, asla senin düşündüğün gibi değil diyenlere sormak isterim.

                 O halde TRT kanalları neden Norveç’te Danimarka’da yaşanan hayatlar hakkında bilgilendirmez halkını, Almanya’nın nasıl ekonomik savaştan çıkarak her sene bütçe fazlalığı verdiği ekonomisini gündeme getirmez. Güney Kore’nin 2. Dünya savaşından sonra nasıl kalkındığını ve Dünya’ya onlarca marka yarattığı ve ekonomisi güçlü ülkeler sıralamasında önemli bir yerlere geldiği gerçeğini niçin bildirmez.  Bildiremez çünkü ülkemizi Avrupa ile kıyaslayamadığı için sizi Afrika ile kandırmak istiyor.

                 Peki Neyi bildirir TRT?

               Afrika’da yaşanan susuzluğu ve açlığı bildirir. Oradaki İHH nin  insanlara nasıl içme suyu ulaştırmak için verdiği mücadeleyi anlatır. Oradaki su kuyularının nasıl açıldığını halkın kullanımına nasıl sunulduğunu gösterir.

              Ama FATSA’nın içme suyu olan ELEKÇİ deresini iki kuruş altın için nasıl zehirlediklerinden hiç bahsetmez.

 

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde