28 Mart 2024

ÇOK ŞÜKÜR SÖZÜMÜZÜN ERİYİZ

  • PDF
  • 2011 de başbakanlık koltuğunda oturan Erdoğan, gurup toplantısında yaptığı CHP milletvekillerinin yemin etmeme protestosuna yönelik yaptığı konuşmada ‘’göreceksiniz tükürdüklerini yalayacaklar’’ diye seslenmişti. Bu konuşması halen hafızalarımızda ki tazeliğini korumaktadır. Bu konuşmanın içeriğinde, devlet adamı kararından dönmez söylediği sözün arkasında durmalıdır mesajını vermişti.

 

  • Yetmedi, Erdoğan’ın 2016 da yaptığı başka bir gurup toplantısında da muhalefete yönelik sert bir çıkış yaparak ‘’ beyler ülke yönetiyoruz ülke, millet yönetiyoruz millet’’ diye yaptığı konuşmada ülke yönetiminin çok ciddi bir mesele olduğunu anlatmaya çalışmış, muhalefete sert bir gönderme yapmıştı. O zamanlar bu konuşma kendisine oy verenlerin tüylerini diken diken yapmış, konuşmayı izleyen milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanmıştı.

 

  • 2016 da Fetö davaları gerekçe gösterilerek tutuklanan rahip Brunson için 2017 de yaptığı bir konuşmada ‘’ver papazı al papazı’’ dedikten 10 ay sonra, onlardan istediğimiz papaz gelmeden bizdeki papazı serbest bıraktığımızı umarım hatırlıyorsunuzdur.

·Peki alman gazeteci Deniz yücel olayını hatırlayanlar burada mı? 14 Şubat 2017 tarihinde İstanbul'da gözaltına alınan Deniz Yücel için dönemin başbakanı Erdoğan neler demişti hatırlayalım.

Deniz Yücel için “Elimizde görüntüler, her şey var. Bu tam bir ajan terörist" demiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Yücel'in Almanya'ya iadesi hakkındaki soruya da "Hiçbir surette olmayacak, ben bu makamda olduğum sürece asla" yanıtını vermişti. Havuz medyası ise Yücel hakkında ağır suçlamalarda bulunmuştu.

 

Peki daha sonra neler olmuş bakalım. Yapılan diplomatik görüşmeler sonun da Deniz Yücel 1 yılın sonun da serbest bırakılarak Almanya’ya geri dönmüş, bu olayla ilgili yüksek perdeden ve iddialı cümleler kuranların sözleri havada kalmıştı.

 

  • Mavi Marmara olayını bilmeyenimiz yoktur.  2010 yılın da Gazze’ye gönderilen insani yardım gemisine İsrail tarafından el konulduktan sonra İsrail’li askerler tarafından 10 kişinin öldürüldüğü olay daha dün gibi hafızalarımız da.

O zaman yine başbakan olan Erdoğan ne demişti. Gemiye ben izin verdim dedikten sonra İsrail’e seslenerek ‘’ bu yaptıkları aslın da bir devlet terördür’’ diye sert bir çıkış yapmış ve konuşmasını şöyle sürdürmüştü “İnsanlığın vicdanından süzülen yardım gemileri silahla, zorbalıkla engellendi. Yükü merhamet ve şefkat olan gemiler menzillerine varamadı, kana bulandı”

Aradan geçen 6 senenin sonunda değişen siyasi konjöktür nedeniyle 10 kişinin öldüğü mavi Marmara gemisi ile gidenlere ‘’Giderken bana mı sordunuz?’’ sözünü umarım unutmamışsınızdır.

  • 15 Temmuz olayını unutmak mümkün mü? Darbe girişiminin ardından Erdoğan, bakanlar ve AKP'nin önde gelen isimleri BAE'yi "olayın finansörü olmakla suçlayıp’’ diplomatik ilişkilere son vermiştik"

Aradan geçen 6 senenin sonun da bütün suçlamalar unutularak, 2021 yılın da ekonomik sıkıntılar sebebiyle tekrar Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkiler kuruldu.

  • Suudi gazeteci Cemal Kaşıkcı’yı hatırlıyorsunuz, 2018 de Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğuna girmiş ama bir daha dışarı çıkamayarak içeride öldürülmüştü. Sonrasında Arap ve Türk hükümetleri arasında bu durum krize sebep olmuştu. Erdoğan daha sonra yaptığı konuşmada “Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan bizden belgeleri almak istedi. Belgeleri dinletiriz ama vermeyiz, siz bizi enayimi zannediyorsunuz. Bu millet enayi değil, hesabı sormasını bilir” ifadelerini kullanmıştı.

 

Sonrasında yine değişen siyasi konjöktur nedeniyle o dönemlerde Suudi Arabistan’ın istediği belgeleri vermeyi reddeden Türkiye, bütün eleştirilere rağmen davayı Suudi Arabistan’a devretti.

  • Mısır Cumhurbaşkanı SİSİ ile yaşanılan olaylar daha dün gibi hafızamızda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe ile iktidara gelen Mısır devlet başkanı Sisi ile ilgili şunları söylemişti:

"Ben böyle bir kişiyle asla görüşmem. Görüşenler de tarihte farklı bir şekilde değerlendirilecektir. Mısır halkı bizim canımız ciğerimizdir ama Sisi asla!"

O sözlerden sonra tam 9 sene geçmiş konuşulan o sözler unutulmuştu. Dünya kupası arifesin de SİSİ ile tekrar el sıkışılmış, Demokrasi aşığı Türkiye , Mısır devlet başkanı SİSİ’ye haddini bildirmişti.

  • Herkesle barışan Türkiye, neden Katil Esed ile tekrar görüşmüyor diye soracak olursanız bence sormayın. Her şeyin bir zamanı var o da olur.

Sonuç olarak, çok şükür ki asrın liderimiz, dış politikada sözlerinin arkasında durarak Dünyayı sarsmaya ve meydan okumaya devam etmektedir.

Bu yazdıklarımı herkes yaşadı ve biliyor. Ama bütün bunlar herkesin gözü önünde cereyan etmesine rağmen, bir gazeteci olarak yine de hatırlatmazsak olmazdı.

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde