28 Mart 2024

10 – 9 – 8 – 7 ………

  • PDF

Artık geri sayım başladı, son dakikada seçim tarihi değişmez ise bugün itibariyle seçime 103 gün kaldı.

Biliyorum herkes millet ittifakının adayının açıklanmasını heyecanla bekliyor ve kim olacağını merak ediyor.

Adı sır gibi saklanan gizemli adayı bakalım kimler bekliyormuş.

1 ) Cumhur ittifakının bileşenleri umursamaz gibi davransa da Tayyip Erdoğan’nın karşısına çıkacak rakip adayı herkesten fazla merak ediyor ve açıklanması için yoğun baskı yapıyorlar.

2 ) Gazeteciler sürekli gündemi sıcak tutarak ve farklı isimler zikrederek aday konusunda fikirlerini okurlarıyla paylaşıyorlar.

3 ) TV yorumcuları her akşam kanal kanal gezerek millet ittifakının adayı kim olmalı konu başlıklı programlarda cirit atıyorlar.

4 ) Sokak muhabirleri şehir şehir gezerek halka mikrofon uzatıyor ve millet ittifakının adayı hakkında sorular soruyor ve anketler yapıyorlar.

5 ) Sokakta, kahvede, ev sohbetlerinde ve iki insanın buluştuğu her yerde millet ittifakının adayının kim olacağı konuşuluyor ve tartışılıyor.

Adayın adı henüz açıklanmadığı halde bu kadar çok konuşulmasını bazı çevreler tarafından dezavantaj olarak kabul edilse de bana göre bu durum muhalefete psikolojik bir üstünlük getirdiği kanaatindeyim.

Cumhur ittifakı, millet ittifakının muhtemel adayı ile ilgili küçümser cümleler kurması ve umursamaz tavırları onların panik halinde olduğunu göstermektedir. Onların bu tutumu ruh hallerinden o kadar net anlaşılıyor ki bu belirsizlik bile iktidarın ayarını bozmuş durumda.

Çünkü hiçbir proje üretemiyorlar ve yeni vaatler de bulunamıyorlar. Toplumu artık heyecanlandıramayan bir iktidarın seçim kazanmak için bütün stratejisini muhalefetin adayı üzerine kurmuş olduğu net olarak gözükmektedir. Hal böyle olunca iktidarın bu boş gündemi bütün gözlerin muhalefet adayına çevrilmesine sebep olmuştur. Bu durum, muhalefete daha adayı bile belli olmadan puanlar kazandırmaya devam etmektedir.

Millet ittifakı bu sefer kendinden çok emin, Kemal Kılıçdaroğlu’nu TV ekranlarında yaptığı konuşmaları izleyenler görmüştür, kendinden emin tavrı ve beden dili çok rahat. Onun bu duruşu temsil ettiği ittifaka güvende vermektedir.

Sonuç olarak muhalefet toplumda bir gizem oluşturdu. 21 yıl aradan sonra seçim kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştı. Bana göre yapılan aday stratejisi doğru, umarım tercih de doğru olur. İktidar dahil herkes millet ittifakının adayını konuşuyor ve merak ediyorsa, muhalefetin doğru işler yaptığını düşünmekteyim.

Umarım gerçekten bir strateji sonucu adayın adı son dakikaya bırakılmıştır. İktidarın dediği gibi bunlar kendi aralarında bile anlaşamıyorlar söylemi doğru çıkarsa işte o zaman vay halimize.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde