29 Mart 2024

YOL ARKADAŞLIĞI

  • PDF
Bu yazıyı yüz yılın felaketi olan güney de yaşadığımız deprem öncesi yazmıştım. Fakat o büyük felaket ülke gündemimizi öyle bir değiştirdi ki bu sebepten dolayı yazımı ertelemek zorunda kaldım.
 
Aslında doğruyu söylemek gerekirse deprem ülkesinde yaşadığımız için aklımız başımıza gelene kadar da deprem gündemimiz değişmemeli. Ama iktidar hayatı hızlıca normale döndürmek için öncelikle TV kanallarından başlayarak normal yayına geçmelerini istedi, sonra süper lig maçları ve seçim atmosferi derken en sonunda eski gündemimize geri döndük. Ama ne yaparlarsa yapsınlar 48.000 aşkın yurttaşımızı kaybettiğimiz o büyük felaketi ve sonrasında yaşatılanlar asla unutulmamalı.
 
SİNAN ATEŞ ve MHP
 
Sinan Ateş, 39 yaşında akademisyen, çalışkan sıkı bir ülkücü olduğunu hepimiz biliyoruz. Hatta Babası Musa Ateş bile 12 Eylül öncesindeki çatışmalarda vurulan eski bir ülkücüdür. Lise yıllarında Ülkü Ocakları'na katıldı ve başkanlığını yaptı. Üniversiteden mezun olduktan sonra Ülkü Ocakları'nda genel sekreter yardımcılığı gibi çeşitli pozisyonlarda görev aldı, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından MHP adına FETÖ komisyonu'nun başkanlığını yaptı.
 
9 Ocak 2019'da, Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığına atandı. Ülkü Ocakları'nın akademisyenlik yapan ilk genel başkanı oldu.
 
Ülkü Ocakları'nda sanat ve spor adına birçok etkinlik yaptı ve çevreci faaliyetlerde bulundu. 2 Nisan 2020'de, bireysel akademik çalışmalarını ve Hacettepe Üniversitesi'ndeki görevini gerekçe göstererek bu makamdan istifa etti.
2021'de; Türkiye'deki gençlerin siyasî tercihlerini ölçmek amacıyla, "Türkiye Gençlik Araştırması" isimli bir çalışma yaptı.
 
Görüyorsunuz, partisi ve ülkesi için böylesine çalışkan, başarılı ve donanımlı bir akademisyeni kim niçin öldürür bilinmiyor. Bu durum tam olarak bilinmediği gibi maalesef ülkemizde doğru düzgün soruşturulamıyor bile.
Devlet Bahçeli’nin böyle bir evladına sahip çıkmaması, hatta gurup toplantılarında adını bile hiç anmaması çok garip değil mi? Gazetecilerin Sinan Ateş ile ilgili sorduğu sorulara bile tersleyerek cevap vermesi insanın kanını dondurmaktadır.
 
Devlet Bahçeli niçin böyle davranmaktadır bilinmiyor.
 
Ama bildiğimiz gördüğümüz bir şey var yol arkadaşlığı.
 
Mesela 2011 yılına gidelim.
 
Geçmişte AKP’ye muhalefet ettiği yıllarda çıkan kaset skandallarını hatırlıyorsunuz.
 
Hatırlamayanlar için hatırlatalım.
 
Bülent Didinmez, Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Osman Çakır, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Ümit Şafak. Cihan Paçacı Genel Sekreter, Mehmet Taytak ise Başkanlık Divanı üyesiydi. Kaset depremi partinin Başkanlık Divanı'nın yarısından fazlasının görevi bırakmasına neden oldu. Daha önce de MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu istifa etmişti.
 
Tarihler 2016’yı gösterdiğinde parti disiplini gerekçe gösterilerek önce Ümit Özdağ daha sonra Meral Akşener'i MHP'den ihraç etti.
 
2017’de MHP’den dört milletvekili daha ihraç edildi. Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve parti üyesi Sinan Oğan.
Devlet Bahçeli frene dahi basmadan partisinin beyin takımını hiçbir eleştiriyi dinlemeden tıraşlıyordu.
 
Bitti mi? Tabi ki de Hayır.
 
Bu sefer de kamuoyunda son yıllarda çok fazla dikkat çeken ülkücülüğü tartışılmayacak olan hemşerimiz Cemal ENGİNYURT onun hedefine girmişti.
 
Cemal Enginyurt MHP den milletvekili seçilmesine rağmen, iktidarın yanlış politikalarına sessiz kalamamış, partisinin susması konusunda baskı yapmasına rağmen yine de eleştirilerini sürdürmüştü.
 
Sonunda Cemal Enginyurt’ta Devlet Bahçeli’nin hışmına uğrayarak ihraç edilenler kervanına katılmıştı.
 
Eskiden MHP bu ülke insanı için önemli bir partiydi, kendi partisine kızan soluğu Milliyetçi Hareket Partisin de alıyordu. Son aylarda anketler bu parti için % 7’nin altında bir oy oranı gösteriyorsa maalesef bu duruma bir günde gelinmedi.
 
Kan kaybının tek sebebi, Devlet Bahçeli’nin tutarsız politikaları ve yukarıdaki saydığım önemli siyasetçilerin partiden gönderilmesiyle başlamıştır.
 
Sonuçta geldiğimiz nokta hem ülkemiz hem de MHP için travmatik’dir. Dün birçok siyasetçiyi kapının önüne koyan Bahçeli den bugün Sinan ateş olayına sahip çıkmamasını çok garip bulmuyorum. Üzülerek yazıyorum ki MHP de siyaset yapmak cesaret ister.
 
Eski ülkü ocak başkanlarının seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğiz açıklamaları MHP’nin içinde bulunduğu dramatik tabloyu göstermektedir.
 
Geçmişte SOL siyaset faili meçhul cinayetlerden çok çekti, inşallah Sinan Ateş cinayeti faili meçhul kalmaz ve suçlular adalet önünde hesap verir.
 
Kendisine rahmet dilerken ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.
Son Güncelleme: Salı, 11 Nisan 2023 09:45
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde