28 Mart 2024

DİL

  • PDF

Biliyorsunuz Türkiye de Her seçim öncesi meydanlar şenlenir, DİL sertleşir, seviye düşer, hakaretler ve olmadık yakıştırmalar yapılır.

Yetmez, insanların özel yaşamlarına kameralar yerleştirilir, mahreme girilir ve kasetler çıkartılarak kişinin hem aile düzeni hem de siyasi hayatı yok edilir.

Millet adına, ülkemiz adına hiçbir vaat verilmeden, gelecek planlanmadan bir kargaşayla seçim sonuçlandırılırdı.

Çok uzaklara gitmeden, 2019 yerel seçimlerimde Cumhur ittifakının nasıl bir çalışma yaptığını ve nasıl bir dil kullandığını örneklerle hatırlatmak istiyorum.

1) AKP’nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki rakibi için neler demişti.

‘’Mansur Yavaş'ın kazanması durumunda Ankara'da evlere su faturalarını PKK ve DHKP-C militanlarının getireceğini söylemiş’’

Bu yetmemiş devam etmiş, daha sonra mahkeme tarafından düzmece olduğu ıspatlanan sahte senet suçlamasını yapmıştı. Hatırladınız değil mi?

Devam ediyoruz,

2) MHP lideri Devlet Bahçeli 2019 seçimleri için,’’ Bu seçim ülkemiz için bir beka meselesidir ve her şeyin önündedir. Bunu bilerek oyunuzu kullanın’’ demiş ve sıradan bir seçimi BEKA meselesi haline getirmişti.

3) AKP’nin İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım ne demiş.

Seçim sonucuyla ilgili “Çaldılar” söylemi çok konuşulmuştu, neden bu söylemi kullandın diye soranlara ise “Mecburdum ‘’ diye yaptığı garip açıklamayı hatırlıyorsunuz değil mi?

4) AKP’nin altın çocuğu Süleyman Soylu yakın zaman da ne demişti.

‘’İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili olarak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alınan 1668 kişinin veya yakınının terör örgütü irtibatı ve iltisakına dair kaydı bulunduğu belirlenmiştir” diye konuşmasını yakın zamanda yapmıştı. Sonuçta hiçbir şekilde ıspatlanamayan bu iddia olarak tarih sayfalarında ki yerini çoktan aldı.

5) MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın ne dediğini hatırlayalım.

"Bu ittifak, kutsal bir ittifaktır. Bu ittifakı başka ittifaklarla karıştırmamak lazım, bu bekayla alakalı bir sorun değil diyorlar evet bunun adı tam da beka meselesidir. Diye yaptığı açıklamada genel başkanı ile aynı dili kullandığı görülmüştür.

6) Cumhurbaşkanı millet ittifakı içi Nasıl bir dil kullanmış.

“Kardeşlerim biliyorsunuz. Pazar günü İBB Başkanlığı için yenileme seçimi var. Bir tarafta terör örgütleri zihniyetinin destek verdiği Millet ittifakı adayı var, diğer tarafta biz varız ’’ sözlerini tercih etmiş ama yine de toplumda bu sözleri karşılık bulmamıştı.

Sonuç olarak 2019 seçimlerinde vatandaşa hiçbir vaatte bulunulmadan bel altı söylemleriyle bir seçimi daha bitirdiler ve sonuçta ne oldu biliyorsunuz büyük şehirler belediyelerini kazanan MİLLET ittifakı oldu.

Demek ki terör söyleminin toplum nezdinde bir karşılığı yokmuş vazgeçin.

14 Mayıs 2023’de yine çok önemli bir genel seçime daha gidiyoruz.

Aradan geçen yıllar içersin de iktidar DİL söylemlerini ne kadar değiştirmiş, ne kadar toplumu birleştirici mesajlar üzerine kurmuş, biraz daha yumuşatmış mı bakalım.

MHP lideri Devlet bahçeli 14 Mayıs 2023 seçim öncesi değerlendirme yapıyor.

‘’Anayasa mahkemesine yönelik, HDP için Dağda beli kırılan bölücü terör örgütünün, mahkeme kapılarında tedavi edilme ayıp ve arayışından kesinkes vazgeçilmelidir." dedi.

18 Mart Çanakkale etkinliklerinde verdiği mesajda ise “Bugün karşımıza tekrar çıkanlar, dün Çanakkale’de ezilenlerdir. Bugün karşımıza yeniden çıkanlar, dün Milli Mücadele’de tepelenenlerdir. Bugün karşımıza bir kez daha çıkanlar, ana kanındaki bebekleri süngüyle deşen caniler, FETÖ’ye ve PKK’ya siyasi rant ve ikbal uğruna el uzatan çürümüşlerdir” ifadesine yer verdi.

İç işleri bakanı Süleyman Soylu Millet ittifakı için ne diyor, Millet ittifakının teröristlerle iş birliği yaptığı terör bağlantılı HDP ile gizli pazarlıklar içersin de bulunduğu gibi bir takım sözleri her fırsatta söylemektedir.

Seçim tarihine yaklaştıkça bu dil daha da sertleşecek ve terör söylemlerinin dozu daha da artacaktır.

İktidarın seçim stratejisi, seçim DİLİ asla değişmiyor ve bu millete her seçimde DEJAVU yaşatmaya ve korkutarak seçim kazanmaya çalıştıklarını görmüyor musunuz?

Bu DİL size 2019 da seçim kaybettirdi farkında mısınız?

Bu DİL ülkemizi bölüyor haberiniz var mı?

Neden her demokratik ülke gibi bir masa etrafında oturup sorunlarımızı konuşmuyoruz, tartışmıyoruz.

Yoksa Korkuyor musunuz?

Artık TERÖR dilinden vazgeçin ve bu millete PEMBE hayaller kurmasını öğretin.

Ne olur.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde