20 Nisan 2024

KAYBEDEN ve KAZANANLAR KULÜBÜ

  • PDF

Aslında bu sefer herkes umutluydu altı benzemez parti bir araya gelmiş ve büyük bir birliktelik sağlamışlardı.

Ama yine olmadı, çünkü partilerin birçoğu değirmene su bile taşıyamadı.

Mesela;

Ali Babacan’ın DEVA partisi

Ahmet Davutoğlu’nun GELECEK partisi

Gültekin Uysal’ın DEMOKRAT PARTİSİ

Bu partilerin, sokakta röportaj yapan youtuber olarak adlandırılan gençler kadar bile katkısı olmadı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun özenle inşaa ettiği bu birlikteliğe özveri ile yaptıkları saha çalışmaları ile en fazla katkıyı ise SAADET partisi yapmış oldu. Belki oy olarak sandıkta etkisi olmadı ama psikolojik olarak gücü sürekli hissedildi.

Sonuçta kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu olarak gözükse de gerçekte kaybeden her meslek guruplarından milyonlarca insan oldu.

Peki kimler kaybedenler kulübüne dahil oldu sayalım.

· Emekli vatandaşlarımız kendileri için vaat edilen 15.000 TL bayram ikramiyesini almayı kabul etmedi. Demek ki keyifleri yerinde.

· Çiftçilik yapan vatandaşlarımız ucuz mazot almayı reddetti, fındık üreticileri için söylüyorum mahsullerinin 4 dolar olmasını kabul etmedi.

· Köy okullarının yeniden açılarak 100.000 öğretmen ataması yapacağız vaadine atama bekleyen öğretmenler tarafından kabul görmedi.

· Dünyanın en pahalı aracına binen ülkemiz gençleri, ilk araçları için vaat edilen ÖTV’siz araç alma vaadi karşılık bulmadı.

· Depremzede yıkılan evlerinizi bedava vereceğiz vaadini kabul etmedi.

· Kadına şiddetin bir türlü önüne geçilemediği ülkemizde önce İstanbul sözleşmesinden çekilerek kadını ortada bıraktılar daha sonra seçim vaadi olarak ta 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılmasını vaat ettiler. Bu duruma seyirci kalan ve evet diyen kadınlarımız gelecekleri için bu kanunların kaldırılmasını dert etmedi.

· Ordu ilimizin %75’i maden sahası olarak ilan edildi. Yıllarca Topraklarımız ve suyumuz zehirlendi bu çalışmaların artarak devam edeceğinizi biliyorsunuz. Sizi topraklarınızdan uzaklaştıracak olan egemen güçlere karşı direnemeyeceğinizi de biliyorsunuz. Bu durumda kazanan siz mi oluyorsunuz. Köylümüz maalesef bu durumdan da rahatsız olmadı.

· Teröristler ile işbirliği yapıyorlar diye karşı tarafı suçladınız ama diğer taraftan başka bir terörist gurubunu meclise soktunuz. Burada kazanan kim oldu dersiniz.

Kaybedenler kulübünde kimler olduğunu sayfalarca yazabileceğimi biliyorsunuz. Ama çok uzatmadan KAZANANLAR KULÜBÜNE gitmek istiyorum.

· DEVA PARTİSİ, 0 dan gelip 14 milletvekili çıkardı bu o kadar kolay bir iş değil kazananlar kulübünde ilk sırada yer alıyor.

· SAADET PARTİSİ ve GELECEK partisi 9 milletvekili çıkararak 2. Sırayı paylaştı ve kazananlar kulübüne dahil oldu.

· 3.sırayı 3 milletvekiliği ile kazanan DEMOKRAT PARTİ aldı.

Siyaseten meclis aritmetiğine baktığımız da kazanan bu 3 parti oldu, peki siyaset dışın da kazanan başka kimler oldu diye sorarsanız.

Meydanlarda ki vaatlere bakıldığında,

SURİYELİLER,

AFGANLILAR,

PAKİSTANLILAR

Ve diğer ülkelerden gelip hükümetin kontrolünde aramız da yaşayan işimize, aşımıza ve canımıza göz koyan milyonlarca insan.

KAZANANLAR kulübüne dahil oldu.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde