05 Mayıs 2024

GÖÇ-MAN

  • PDF

Seçimler bitti herkes dağıldı, eskiden kullandığımız sözler vardı. ‘’Artık Evli evine köylü Köyü’ne’’ veya başka bir deyişle ‘’Harç bitti yapı paydos’’

Artık gerçeklerimiz ile baş başayız.

Nedir gerçeklerimiz?

Üretim yok.

Tarımda kota var,

Köy okullarımız kapalı,

Fabrikalarımız artık yok.

Ülkemizde milyonlarca tehlikeli sığınmacı var.

Ekonomi de Dünyada 23.sıraya geriledik,

Adalete güven hiç kalmadı.

Dolar bugün itibariyle 24 TL sınırında,

Benzin mazot fiyatları zirvede,

Gazeteciler hapiste

Gençler yurt dışına kaçıyor,

Milletin oyları ile seçilmiş milletvekili cezaevinden çıkamıyor,

AİHM Türkiye’ye adaletsiz davranıyorsun diye ceza kesiyor.

Faize karşıyım diyen bir anlayışın yönettiği ülkede banka faizleri zirve yapmış ve halk faizlerin yüksek olması sebebiyle tüketici kredisi bile kullanamaz hale gelmiş.

22 yılın sonun da AKP iktidarı ülkeyi bu duruma getirmiş ama diğer taraftan bizi bu sıkıntılardan kurtarsa kurtarsa yine AKPARTİ kurtarır diye ümitlenen tam 27.834.692 insan ile birlikte bu ülkede bir arada yaşıyoruz.

Önümüzdeki süreçte bu ülkeyi bekleyen en büyük tehlike GÖÇ meselesidir. Suriye’de savaş var can güvenliğimiz yok diye ülkemize sığınan mülteciler, bu ülke insanının can güvenliği için tehlikeli olmaya başlamıştır.

Oradan ölümden kaçanlar burada ölüm saçmaya devam etmektedir.

Yıllarca sinemalar da Süperman-Batman gibi sanal kahramanları seyrettik. Artık günümüzde kahraman yok, sahte kabadayı GÖÇ-MAN’lar var. Gittikleri yerlerde olay çıkaran toplumun huzurunu bozan bu insanlardan bu ülke derhal kurtulmalıdır.

Neden mi?

Suriyeli Barometresi anketine göre 2019 da Türk toplumunda ortalamada her on kişiden birisi, sınır illerinde her on kişiden ikisi Suriyelilerden “kişisel zarar” gördüğünden söz etmekte olup, bu zararları

Hırsızlık” (%43,5),

Sataşma/taciz” (%40,5),

Şiddet” (%38,2) ve

Huzursuzluk/gürültü” (%38) oluşturmuştur.

Toplumsal algıyı anlamaya yönelik yapılan anket çalışmaları çoğunluğun Suriyelileri suç işleyerek toplumsal düzene zarar verdiğine inandığını ortaya koymaktadır.

Aralık 2021'de iç işleri bakanlığı verilerine göre de 3,7 milyon Suriyeliden 2020'de 37 bin 418, 2021'de 50 bin 231'inin suça karıştığını duyurdu.

Kendi ülkelerine toplu iğne ucu kadar faydası olmayanların, bizim ülkemizde toplumun huzurunu bozmaya, cinayet işlemeye ve toplumsal problem olmaya devam etmektedirler.

Unutmayın başka TÜRKİYE yok

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde