04 Mayıs 2024

İLKEM DENİZ ve EYLEM NAZ USLU

  • PDF
Bazı insanlar başarılı olmak için dünyaya gelmişlerdir. Hangi yaşta olursanız olun Örnek olmak, lider olmak ve topluma ışık saçmak bu insanların görevidir.
 
İlkem Deniz Uslu kızımız da bunlardan bir tanesidir. Başarmak için yola çıkan, yetenekli ve çok çalışkandır. Fatsa’lı olup Fethiye’de yaşamaktadırlar. USLU ailesinin iki kızından biri olan ilkem, ailesinin ve arkadaşlarının gurur kaynağıdır.
 
Bir gün annesinin verdiği boş kağıda resim çizmeye çalışan ilkem, çizdiği ilk resim ile etrafındakileri şaşkına çevirerek fark edilmesini sağladı.
 
Annesinin verdiği o boş kağıt onun için Milat olmuş ve küçücük yaşına rağmen resim sergileri açarak fark yaratmaya başlamıştı.
 
Resim konusun da yeteneği tartışılmaz bir noktaya doğru hızla ilerlemektedir.
 
Tarihe ışık saçan Türk ressamları sizlere hatırlatmak isterim. Zamanın da hepsi çocuktu ve gençti, yetenekleriyle tarihe not düştüler. Bunlardan sadece bir kaçını yazmak isterim.
 
Mesela, tarihe Kaplumbağa terbiyecisi resmiyle ün salmış Osman Hamdi bey ilk resmini 16 yaşın da kara kalem ile çizmiştir.
 
Turgut Zaim, çocuk yaşlar da resim çizmeye başlamış ve cumhuriyet tarihinin önde gelen ressamları arasın da ki yerini almıştır.
 
Elif Naci, Ressam ve heykeltıraş olarak Cumhuriyet tarihimizin önemli sanatçılarından biridir. İlk sergisini 32 yaşında açmış ve tarihe mal olmuş önemli bir ressamımızdır.
 
Yukarıda saydığım Türk sanat tarihinin önemli ressamlarından sadece bir kaçıdır.
 
İlkem Deniz Uslu adını birçoğunuz belki ilk kez duyuyorsunuzdur. Ama iddia ediyorum bundan sonra çok duyacaksınız ve yukarıda yazılı ressamlar arasına girmek için kendisini hızla geliştirmektedir.
 
Çünkü çok yetenekli ve çok hırslıdır.
 
Bu küçük kızımızı yukarıda isimlerini yazdığım ünlü ressamlarla tabi ki kıyaslamıyorum ama Fatsa nüfusuna kayıtlı bu küçük İlkem’in emin adımlarla zirveye doğru yürüdüğünü ve önümüzde ki yıllarda adından çok söz ettireceğini görenlerdenim. Onun bu başarısını görmezsek olmazdı, onun bu başarısını bütün Ordu’ya duyurmazsak bir yanımız eksik kalırdı.
 
9 yaşın da Fethiye’de Özer Olgun Kültür Merkezinde 2. Sergisini açan ve Çağdaş yaşamı destekleme derneğinin katkılarıyla yapılan resim sergisi ilkem kızımızın 50 adet resmi sergilenerek
 
bizlere gurur verdi. Fatsa’lı Ömer USLU ve Aslı USLU’nun küçük kızı olan ilkem deniz uslu 4.sınıf öğrencisi ve geleceğin önemli yetenekleri arasında gösterilmektedir.
 
USLU ailesinin başarılı kızı sadece ilkem değil, ablası olan EYLEM NAZ USLU’da başarılarıyla örnek olmaya devam etmektedir. Eylem Naz Uslu, akıl oyunları turnuvasın da REVERSİ oyunu il ve ilçe birincisi olmuştur ve Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır.
 
USLU ailesinin çocuklarının bu başarının asla tesadüf olmadığını şimdi anlayacaksınız.
 
Anne Aslı USLU sadece başarılı bir anne değil aynı zaman da Fethiye bilim ve sanat merkezi teknoloji ve tasarım öğretmeni olarak çalışma hayatı var. Teknofest finallerine katılmaya hak kazandı ve bu kadar işinin arasında Avrupa scientix elçisi olarak da çalışmalar yapıyor.
 
Ne demişler başarı asla tesadüf değildir.
 
Yeter ki çok isteyin, Dağ ne kadar yüksek olursa olsun yol üzerinden geçer.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde