04 Mayıs 2024

HARİKALAR DİYARI VE MİLLET BAHÇESİ

  • PDF
Bu günlerde Fatsa belediyesinin limanın karşısında ki bataklık alana yaptırmaya çalıştığı millet bahçesi çok gündem oluyor.
 
Aslına bakarsanız bu park sevdası Hüseyin Anlayan döneminde başlamış ve yıllarca bitirilemediği için yılan hikayesine dönmüş bu alan, Ankara’nın ANKAPARK’I gibi soru işaretleriyle dolu.
 
Dönemin belediye başkanı Hüseyin Anlayan, Harikalar diyarı diye adlandırılan bu bölge ile ilgili çalışmaları dönemin belediye başkanı olarak şu vaatlerde bulunmuş.
 
Harikalar Diyarı Projesindeki kanal projesinin yüzde 80’inin tamamlandığını belirterek, “Bugün hemşerilerimiz baktığında burada artık çöp görmüyorlar.
 
‘’Çöp alanından bir Harikalar Diyarı çıkacak olması bölgemizde bir ilk olacak” demiş. Harikalar Diyarı Projesinde inceledikten sonra açıklama yapan Anlayan, 1 yıldan fazla bir zamandır burada alt yapı çalışmaları başladı ve devam ediyor. Diye açıklama da bulunmuş.
 
Ve devam etmiş,
 
Daha önce paylaştığımız gibi buraya büyük bir kent parkı Harikalar Diyarı yapıyoruz demiştik.
 
Okurlarımız için burası çok önemli;
 
Alt yapı çalışmalarının artık son aşamasına gelmiş durumdayız. Bir yandan etrafındaki kanal projesi ki bu kanal projesi 211 dönüm alanın tamamını çeviriyor. Bu kanal bütün mahalleden şehirden gelen derelerin yağmur sularının ve bu alana yağacak yağmur sularını toplayacak büyük bir kanal. Maksimum taşkın debisine göre hesaplanmış bir kanal. Şu anda bu kanalın yüzde 80’i bitmiş durumda.
 
2014 yılında da tamamen üzerindeki Harikalar Diyarı projesine dönük üst yapı park projesi başlamış olacak. Ama o park projesi başlamadan bu alt yapının başlaması gerekiyor. Şu ana kadar burada 2.5 milyon liralık harcama yaptık
 
Başkan Anlayan üst yapı çalışmalarının 2014 yılın da başlayacağını ve Bundan sonra da yine ihale kapsamında çöpten dolayı meydana çıkabilecek metan gazını tahliye edecek drenaj sistemini de buraya kuracaklarını ifade etmiş.
 
Devam etmiş eski başkan anlatmaya “İnşallah o da bittiğinde önümüzdeki seneye kadar yani 2014 e kadar bu çalışmalar da bitmiş olacak.
 
Gelelim yeni Başkan İbrahim Ethem Kibar’a, belediyeyi devir almasıyla birlikte adını millet bahçesi olarak değiştiren başkan, bu park için şimdiye kadar nasıl bir çalışma yapmış bir bakalım.
 
İbrahim Ethem Kibar’ın park için yaptığı açıklamada,
 
Millet Bahçesi Projesi ile ilgili geçtiğimiz aylarda toplamda 30 milyon liralık altyapı ihalesine çıktıklarını belirten Başkan Kibar, millet bahçesi için 50 milyon liralık bir hibe aldıklarını söyleyerek kolları sıvadıklarından bahsetmiş.
 
Çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Yüklenici firma Eylül ayı sonunda işi bitirecekti ama hızla giden çalışmalarımız ve havaların müsaade etmesiyle birlikte inşallah Ağustos ayı sonunda altyapı çalışmaları Millet Bahçemizde sona erecek. Ondan sonra hızlı bir şekilde üst yapısını ihale edeceğiz. Yılbaşından itibaren 85 bin metrekarelik yeni bir yaşam alanında üst yapı çalışmalarına başlamış olacağız.
 
SORULAR GELİYOR.
 
· Eski başkan Hüseyin Anlayan bu park için yapılan alt yapının % 80’nin tamamlandığını söylemiş ve buraya şu ana kadar o zaman ki parayla 2.5 milyon TL harcandığı bilgisini vermiş.
 
Aynı alt yapı için bu sefer yeni başkan İbrahim Ethem Kibar ise 30 milyon TL’lik alt yapı ihalesine çıktıklarını söylemiş.
 
· Eski başkan Anlayan parkın alt yapısının %80’nini bitirdik derken, yeni başkan Kibar alt yapıyı 30 milyona ihale ettik diyor. Birileri bizimle dalga geçiyor veya eksik bilgi veriyor. Ne dersiniz?
 
Eski başkan Anlayan’ın üst yapı çalışmalarının 2014 yılında başlayacağını dolayısıyla yıl sonuna kadar bu çalışmaları bitirip parkı açacaklarını söylemiş.
 
Aradan geçmiş 9 sene, adına ister harikalar diyarı deyin ister millet bahçesi, yılan hikayesine dönen bu park için yapılan harcamaları kimse denetlememiş, yanlış yapılan çalışmaların hesabını kimse sormamış veya soramamış.
 
Bu parkın akıbeti Ankara da Melih Gökçek tarafından yapılan ANKAPARK gibi olmasın da.
 
Elbet bir gün biter.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde