04 Mayıs 2024

CEMAL ENGİNYURT ORDU’DA DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR Mİ ?

  • PDF
Konuşması, şivesi, hal ve hareketlerine bakıldığın da klasik bir Ordu’lu. Ordu’da doğup büyümüş ve halen Ordu’da yaşayan, sıradan siyasetçi kelimesine pek uymayan bir isim.
 
1970-1980’ler de gençliğin büyük bir bölümü sağ sol diye politize edilmişti. O gençler de kendi araların da çeşitli fraksiyon’lara bölünerek bir taraflara savrulduğunu biliyoruz.
 
Cemal Enginyurt’ta bunlardan sadece birisi. Henüz Lise 1 öğrencisi iken 12 Eylül 1980 darbesiyle 3 yıl hapiste kaldı. 1986 yılında Ordu Bizim Ocak temsilciliğini kurarak, 12 Eylül sonrası İlk Ülkü Ocakları faaliyetini başlattı. 1991 yılında MÇP İl sekreteri olarak başladığı parti yöneticiliği, 1993 yılında MHP MYK üyesi, 1994 yılında MHP Ordu il başkanı seçildi. 1997 yılında MHP Ordu İl başkanlığına tekrar seçildi, 1999 yılında MHP 1. sıra adayı olarak girdiği seçimde milletvekili seçilerek, MHP'nin Ordu ilinde seçilen ilk milletvekili oldu. 2012 yılında MHP Ordu İl Başkanlığı görevine tekrar seçildi ve bu görevi 2014 yılına kadar sürdürdü. 2014 yerel seçimlerin de MHP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, fakat seçilemedi. 2015 genel seçimlerin de MHP'den Ordu 1. sıra milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.
2018 seçimlerin de Ordu’dan MHP den yeniden seçilerek TBMM'ye girdi.
 
MHP’ye ve Ülkücü camiasına yaptığı bunca hizmetin karşılığında bile Devlet Bahçeli ona hiç acımayarak partisinden ihraç etti. Tıpkı Geçmiş de Mansur Yavaş’a yaptıkları gibi.
 
İhraç edilme sürecinde neler yaşanmış hatırlayalım. 19 Temmuz 2020'de Cemal Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin fındık fiyatı açıklaması üzerinden AKP’yi eleştirmiş, AKP tarafının MHP’yi yok saydığını savunmuştu.
 
Cemal Enginyurt yaptığı açıklamalarda tarım bakanına seslenerek “Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi? Ne yaptık size? Muhalefet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda 'Sayın Cumhurbaşkanı' diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar’’. Açıklamalarında bulunmuştur
 
Cemal Enginyurt'un bu açıklamaları son derece yerinde olmasına rağmen 21 Temmuz 2020'de MHP üyeliğinden kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir. 30 Temmuz 2020'de ise Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu toplantı kararı sonucu MHP’den ihraç edilmiştir. Enginyurt yaptığı açıklamada; 
MHP'den ihraç ettiniz! Ülkücülüğümü almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz. Ülkücülerin sesini kimse kesemez. Millet, devlet ve Ordulular için, hep doğruları konuşan olacağım. Açıklamaların da bulunmuştur.
 
Trajik olan, Cemal Enginyurt ‘’ülkücülerin sesini kimse kesemez’’ derken. Sesini kesmeye çalışanlarda diğer ülkücülerdi.
 
Hayatının büyük bir bölümünü MHP’ye ve ÜLKÜCÜ camiasına adamış, davası için hapis yatmış ve yıllarca MHP’nin Ordu’da bayrağını sallamış bir adam.
 
1999 yılın da MHP ilk defa onun sayesin de Ordu’da milletvekili çıkarmış bir siyasetçiyi, sırf fındık üreticilerin sıkıntılarını dile getirdi diye ve bundan dolayı hükümeti zor durumda bırakıyor anlayışıyla partisinden ihraç edilmesi nasıl bir ruh halidir.
 
Cemal Enginyurt sıradan siyasetçi olsaydı, yanlışları görse bile sesini çıkarmaz ve iktidarın bütün nimetlerinden faydalanmaya devam eder, günümüzün siyasi anlayışıyla 3-5 yerden maaş alarak tam anlamıyla zenginleşirdi.
 
Ama o iktidarın gücünü değil halkın gücünü tercih etti.
 
Bir bakıyorsunuz çekilen bir video da kurt gibi uluyor, bir bakıyorsunuz TV’lerde sert tartışmaların tam ortasın da Atatürk milliyetçiliğine toz kondurmuyor.
 
Bundan dolayıdır ki Cemal Enginyurt Demokrat parti milletvekili olmasın rağmen CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na sürekli sıcak mesajlar gönderiyor.
 
Aylar önce yazmıştım, bütün Türkiye’de olduğu gibi Ordu ilinde de doğru hamleler yapılır ve ortak aday bulunabilirse, Ordu için söylüyorum bu kişi Cemal Enginyurt olabilir, 2014 den beri Ordu’yu yöneten AK PARTİ Ordu’da seçim kaybedebilir.
 
Son yaptığı açıklama da belediye başkanlığı için yeşil ışık yakan Enginyurt, CHP’nin desteklemesi halin de böyle bir niyetinin de olduğunu açıkça söylemiş, güzel bir birliktelik kurulursa neden olmasın demiş.
 
Sonuç olarak,
 
Ordu’ya gönül vermiş memleket aşığı bir insan, fındık üreticisinin derdiyle dertlenen üretimden yana bir politikacı.
 
Geçmişte iki kez aday olup kaybettiği Ordu büyükşehir belediye başkanlığına, daha güçlenmiş olarak geri dönebilir mi?
 
Sosyal demokratların ve milliyetçi camianın desteğini tam olarak alabilirse, Ordu’da seçim sonuçları değiştirebilecek bir isim olduğu kanaatindeyim.
 
Ne dersiniz olur mu?
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde