02 Mayıs 2024

95 üye, üç aday Murat Yalçın “7 ilçenin borsası olmalıyız”

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası seçimleri 12 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Şu an 3 aday liste var.

Murat Yalçın, Bekir Seferge ve Ali Feyzi listeleri.

Borsa’da 95 seçmen var ancak 3 de aday var. Her listeye 30’a yakın isim gerekiyor.

Aslında Borsa şimdiye kadar çeşitli tedirginlikler yüzünden küçük bırakılmış, büyütülememiş. Oysa bu sayı iki, belki de üç katına çıkartılabilirdi. Nasıl ki ticaret odamız yedi ilçenin ticaret odasıysa, ticaret borsamız da 7 ilçenin ticaret borsası olurdu. Olamadı.

Yeni seçilecek olan yönetim ilk önce bu olumsuzluğa dur demek için girişimler yapmalı.

Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Korgan, Kumru ilçelerinin tüccarları taa Ordu’ya gitmekten kurtarılmalı. Bu ilçelerin ticaret erbapları Fatsa Ticaret Borsası’nda işlemlerini yapabilmeli. Öncelikle bu oluşumun sağlanması gerçekleştirilmeli.

Sayın Murat Yalçın ile konuşmamızda bu meseleyi tartıştık. Kendisi seçildiğinde bu genişlemenin yapılacağı vaadinde bulunuyor. “7 ilçenin borsası olmalıyız.” diyor

Zaten böyle bir oluşum gerçekleştiğinde, işte o zaman sivil toplum etkinliği daha fazla olacaktır. Siz 95 üye ile nasıl bir etkinlik kurabilirsiniz ki… Sayısal olarak çoğalmak gerekir. Kaldı ki bu genişlemenin altyapısını Fatsa Ticaret Borsası oluşturmalıdır. Yeni yönetimin birinci derecede önceliği genişleme olmalıdır.

Murat Yalçın açısından bu eksiklik görülmüş ve seçildiğinde ilk yapılacak olan bu genişlemenin çalışmasına başlanmasıdır. Tabii ki tüm adayların projeleri vardır. Fakat öncelikler farklı olabilir. Adaylara başarılar…

Emniyetteki yenilikler ve Müdür Hüseyin Aslan

Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Aslan yaptığı yeniliklerle adından söz ettiren bir bürokrat.

Fırsat buldukça kendisini ziyaret eder ve emniyet çalışmaları hakkında sohbetler yaparız.

Emniyet Müdürlüğü binasında yapılan fiziki yenilikler ve buna bağlı olarak binaya giriş çıkışlardaki yeni güvenlik uygulamaları dikkat çekerken asayiş ve trafik uygulamalarında da ciddi yeniliklere imza atılıyor.

Başta sahil yolu üzerinde park yasağı getirilen uygulamanın hassasiyetle takibi, yine şehir geçişinde hız limitinin uygulanması için yeni girişimlerin olması, hız limitinin 50 değil 70’e çıkarılması için Sayın Hüseyin Aslan’ın karayolları nezdinde yazışmalar yapması kaza oranlarında sayısal olarak düşüşlerin yaşanmasına vesile olacaktır.

Hüseyin Bey işini ciddi yapan, kararlılık sergileyen bir görev bilinci ile çalışıyor. Doğru bildiğinin arkasında duruyor. Vatandaşın taleplerine duyarlılık gösteriyor. Kamuoyu desteğine de önem veriyor. Sosyal ilişkileri değerli buluyor. Bu anlayışla görev ve sorumluluk alanındaki işlerin başarılı bir şekilde yürütülmesine gayret gösteriyor.

Sayın müdürümüz; “Birçok meseleyi cezalarla caydırmayı değil, önce uyarı ve sorumluluk bilincinin oluşturulmasıyla önlemek gerekir” diyor. “Hangi birimiz emniyet kemeri bağlıyoruz, hangi birimiz hız limitlerine uyuyoruz, hangi birimiz zaman zaman alkollü araç kullanmıyoruz, hangi birimiz park yasağı olan yerlere park etmiyoruz… Bu olumsuz davranışlar her an ceza ile karşılık bulacak değil. Bazen uyarı, bazen duyarlılık, bazen ceza, bazen de yanlış hareketlerin karşısında doğruları anlatarak vatandaşlar ikna yoluna gidilmeli.” Diyor.

Bu duyarlılıkta ve bilinçte görev yapan bir emniyetçi her zaman başarılı olur, kamuoyu desteği alır sanırım. Ben öyle tahmin ediyorum…

Baba kaybının acısını biliriz

Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Davut Erişmiş çok kıymetli babası Mehmet Erişmiş’i kaybetti.

Baba kaybetmenin acısını yaşadık biliriz. Derinden yaralar insanı. Hayattayken anlayamayız ne kadar güçlü olduğunu. Çoluğuna-çocuğuna güç - kudret, kol - kanat gerdiğini. Ansızın gittiğinde eyvah deriz. Tek tesellimiz acımızın paylaşıldıkça hafifliyor olmasıdır. Bir film şeridi gibi dostlarımızın sıcaklığı ve samimi taziyeleri canlanır beynimizde ve hafifler acılarımız. Biliyorum ki; Erişmiş ailesi fertleri de bu duyguları yaşıyor. Bu yolun geri dönüşü yok. Doğum ve ölüm. İşte gerçek olan bu. Bir gün hepimiz aynı sonu yaşayacağız.

Davut Bey nezdinde tüm Erişmiş ailesine başsağlığı diliyorum.

Mehmet Erişmiş Amcanın ruhu şad, mekanı cennet olsun….

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde