02 Mayıs 2024

Bayramlar artık meydanlarda kutlanıyor

  • PDF

Milli bayramlar artık meydanlarda kutlanıyor. Ciddi bir anlayış değişikliği yaşandığına tanık oluyoruz.

Bu yılki 19 Mayıs kutlamaları bunun en belirgin yansıması.

Resmi zevat protokol gereği kutlamalarını kurumsal yapıyor, halk ise meydanlarda milli değerlerine sahip çıkıyor. Görüldü ki; 19 Mayıs günü yer gök kırmızı beyaz bayraklarla donatıldı.

Tabii ki; geçmişimize sahip çıkacağız. Kazanımlarımızın nasıl elde edildiğini unutmayacağız, unutturmayacağız. Hatta bu kazanımlara siyasi bakış açımızla yaklaşmayacağız, siyasi fikirlerimizi milli değerlerimizin üzerinde tutmayacağız. Eğer siyasi fikirlerimizi öne alıp 19 Mayıs 1919’u hatırlamazsak, nasıl bir şafakla uyandığımızı anımsamazsak, küllerinden yeniden doğan bir devletin temellerinin kanla atıldığını bilemezsek, cumhuriyet ve demokrasi gibi çok önemli bir geleceği hazırlayanlarımızın ruhlarına dua okumazsak… Ortadoğu karanlığında canlarını kurtarmaya çalışan ulusların durumuna düşeriz. Irak, Suriye, Mısır, Libya, Tunus gibi can çekişen rejimlerde yaşanan olumsuzlukları yaşarız.

İyi ki; 19 Mayıs 1919 yurdumuzun üzerine aydınlık bir şafakla doğmuş.

Bu gün eğer 19 Mayıslara, 29 Ekimlere, 23 Nisanlara küfredenler varsa, varsın olsunlar. Bu halk milli değerlerine ne kadar sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir. Meydanlarını kırmızı beyaz al kanlı bayrağı ile donatmıştır.

Artık bayramlar bütün renkleriyle, yönleriyle, tipleriyle, kültürleriyle, gelenekleriyle birlikte meydanlarda kutlanıyor…

*             *             *

Bizim birde 20 Mayısımız vardır.

20 Mayıs günleri Orta Karadeniz Bölgesinde rivayete göre deniz suyunda ayakları ıslatıp, yedi dalgadan geçme bayramıdır. Dileklerin tutulduğu, gelecek hayallerinin kurulduğu gündür. Sahil kesimini dolduran mahşeri insan kalabalıklarının oluştuğu gündür.

Her yıl 20 Mayısları birlikte yaşıyoruz.

İki gün önceki 20 Mayısı da yaşadık. Yine mahşeri kalabalık, yine çeşitli etkinliklerin sergilendiği organizasyonlar. Kermesler, konserler iç içe. Satış yapan stantlar, para kazanmaya çalışan girişimciler. Her renk, her kültür, her gelenek yer buluyor kendisine.

Ne mutlu bize, işte bayram bu…

*             *             *

Fatsa’da bir ilk gerçekleşti 20 Mayısta.

CHP Fatsa İlçe Örgütü, Cem Çelebi ile Mehmet Gümüş’ü hemşerileriyle buluşturdu. Doyasıya bir halk müziği konseri izledi katılımcılar. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’da bu etkinliğe katılanlar arasında idi. CHP il örgütü, ilçe örgütleri ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’da Fatsalılarla buluştu.

CHP açısından bu yılki 20 Mayıs kutlamaları olumlu geçmiştir. Halkla buluşmanın çeşitli yolları oluyor demek ki…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde