03 Mayıs 2024

AK PARTİ TARTIŞMASIZ, İYİ PARTİ DE ALANLARI DOLDURUYOR

  • PDF
Siyasi partilerin açık hava ve kapalı salon toplantılarında doluluk oranları hayli fazla çıkıyor. 
Her lider meydanları ve salonları fazlasıyla doldurmayı başarıyor.
AK Partiyi tartışmaya gerek yok. O her şartta ve koşulda taraftarlarını bahse konu alanlara getiriyor. Amma sevgiyle ve gönülden katılımla, amma zaruri katılımla. Burası tartışmaya açık.
Ancak muhalefet partileri için zarurilik söz konusu değil. Tamamen gönülden ve sevgiyle.
İYİ Parti 1 Nisan 2018 Pazar günü Ankara’da kurultay yaptı. Katılım tartışmasız 10 numara. Katılanların tamamı gönülden ve sevgiyle oraya gelmişler. Çünkü İYİ Parti yeni bir parti, güçlü iktidara karşı cesaretle yola çıkmış bir parti, kurucuları ve taraftarları risk almış bir parti, inanmışlık, gönüldaşlık da bu riskin içinde.. vs. Bu tabloya bakıldığında İYİ Partinin de taban tutması büyük oranda olası. 
Genel Başkan Meral Akşener, konuşması ve hatipliği ile katılımcıların coşkusunu tavan yaptırırken.. verdiği mesajlar, gösterdiği hedefler ve geleceğe dair ortaya koyduğu projeksiyon partinin genel anlayışını da ortaya koyuyordu. İYİ Partide kısaca, Atatürk değerleri, cumhuriyet değerleri, demokrasi, hukuk, insan hak ve hürriyetleri, üretime dayalı kalkınma ana unsur olarak hedefleniyor. 
Muhalefet partilerinin bu mahşeri kalabalıkları toplumda bir arayışın olduğunu da gösteriyor. Yeni hikayelere, yeni hedeflere, yeni kalkınma modellerine, yeni ekonomik planlamalara yelken açmak isteyen bir büyük kitle var. Bu güçlü ses onun sesi olabilir. Bu güçlü reaksiyon, katılım, haykırış yeni toplumsal beklentilerin habercisi olabilir. 
Meral Akşener’in ayak sesleri, coşkusu, umudu dalga dalga yayılıyor ve büyüyor olabilir. Merkez sağ ve solda oy verilecek ciddi bir alternatif parti konumuna gelebilir. AK Parti ve CHP’nin kavgacı politikalarından bunalmış geniş toplum kesimlerinin yeni tercihi İYİ Parti olabilir. 
İYİ Parti için 1 Nisan’la başlayan siyasi yükselişi.. bakarsınız toplumun geniş kesimlerinde karşılık bulmuş ve iktidar yürüyüşü gününün başlangıcına dönüşebilir. 
İYİ’lerin umudu ve performansı.. toplumsal hizmete dönüşebilmesi adına her geçen gün daha çok ışık saçıyor.
* * *
31 Mart Cumartesi günü Fatsa CHP ilçe başkanlığının “ilçe istişare” toplantısı yapıldı. 
Davetliydim, katıldım. 
Salon dolu. 
“Coşkulu bir toplantı oldu” dersem okuyucularımı yanıltmış olmam. 
İlk kez CHP’de bu denli hevesle ve coşkuyla yapılan bir ilçe istişare toplantısına tanık oldum. 
İlçe başkanı Onur Çam, hedefine yerel seçimleri almış. Zaten kısa süre önce yapılan ilçe kongresi sonrasında da “yerel seçimler ilk hedef” demişti. “Başarılı olamazsak gideriz” diyor.
Konuşmaların ayrıntılarına girecek değilim. Haber sayfalarımızda ayrıntılar olacak. 
Ancak CHP Fatsa ilçe örgütünün yerel seçime ilişkin hazırlıklarını herkes gibi ben de donanımlı buldum. Tespitler yapılıyor, çözüm önerileri üretiliyor. Tespitlerle birlikte ilaveler de eklemleniyor. İmardan tutun-mali disipline, sosyal belediyecilikten tutun-çevre duyarlılıklarına, otopark alanlarının çoğaltılmasından tutun-yeşil alanların arttırılmasına kadar hesaplar ve dosyalar hazırlanmakta. 
Bu çalışmalarla birlikte CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısının Ordu Milletvekili Seyit Torun’un olması.. tecrübe ve birikimi de buluşturmuş oluyor. Dolayısıyla bu azim ve kararlılık tecrübeyle birleştiğinde CHP’lilerde de umut oluşuyor. Çünkü Seyit Torun iki dönem Ordu belediye başkanlığı yapmış bir şahsiyet. 
CHP’nin salonlarında dikkat çeken başka bir şey var. 
Genç, gençlik yok.
Katılımcıların tamamına yakını 50 yaş ve üzeri. Gerçi Fatsa’da parti yönetimi genç bir kadrodan oluşuyor olsa da partideki genç tabanın olmadığı açıkça görünüyor. Bu görüntü CHP’nin geleceğini de yakından ilgilendirir. Gençlik örgütlenmesini yapılandıramayan bir parti teşkilatının da sıkıntıya düşeceği aşikardır. Dolayısıyla CHP’nin acilen gençlik örgütlenmesini hayata geçirmesi kaçınılmazdır. 
CHP’de gençlik neden yok: ana sebep iktidarın gençler üzerinde oluşturduğu kamuda çalışma baskısından. Kamu alanında işe girme gibi bir hesabınız varsa kesinlikle iktidar partisiyle ilişkili olmalısınız. Dolayısıyla iktidara ihtiyacınız var demektir. O halde muhalefet partilerinin gençlik kolları oluşamaması buna bağlıdır. Kısaca gençlerin gelecek kurma hesabındandır.
* * *
Fatsa Ticaret Borsasında Cumartesi günü seçim var. 
Ali Feyzi; 5 yıldır bu kurumun başkanlığını yürütüyor. İkinci döneme de oluşturduğu ekiple aday.
Ali bey ekip çalışmasını başaran yöneticilerden birisi. Yola çıktıklarıyla uyumluluğu tartışmasız boyutta. Ortak kararların yaşama geçirilmesine ciddi önem veren bir anlayışta. Kamuoyunun desteğine kuşkusuz önem veriyor. Üyelerin desteğini en değerli unsur olarak tanımlıyor. “Geniş kesimlerin de desteği olmalı” diyor. 
Geniş kesimlerin desteği ve kabulü aynı zamanda ortak payda da buluşmayı gerektirir. 
Sayın Ali Feyzi’de bu ilkesel duruşunu Fatsa için her daim sürdürmelidir. Çünkü Fatsa kamuoyunun desteğine talipseniz her platformda Fatsa’nın çıkarlarının da yanında olmalısınız. 
Borsa seçimleri iki listeli olacak. 
Bilal Can Yahşi’de bu yarışın mensubu. 
Bilal Can Yahşi genç bir yetenek. Bu adaylıkla tecrübe edinebilir. Çalışıyor, koşturuyor, heyecanlı ve coşkulu. 
Bize her iki adaya da başarılar dilemek düşer. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde