03 Mayıs 2024

ADAY OLABİLECEKLER KİMLER

  • PDF
Gündem seçim.
Her yerde seçim ve aday adayları ana tartışma meselesi. 
İsimler üzerinden seçim toto muhabbetleri son günlerin en moda tartışması. 
Tahminler havalarda uçuşuyor. Toplum kendine yakın isimleri listelerde sıralıyor.
CHP ve İYİ Parti’den Fatsa’dan aday olacak isimler belli olmuş gibi. 
CHP’den Onur Çam, İYİ Partiden Günay Karaağaç. Bu iki isim kesinlikle partilerinin listelerinde olacaklar. 
Fatsalı adayların listelerin seçilebilecek sıralarında yer almaları Fatsa için büyük önem taşıyor. Keşke seçime giren tüm partilerin birinci sıralarında Fatsalı adaylar olsa. Gerçi il merkez bazlı adaylar buna itiraz etseler bile olmama olasılığı niye olsun ki. Her şartta birinci sıralar Fatsa adaylarından olabilir.
Onur Çam ve Günay Karaağaç isimlerini seçim meydanlarında mutlaka göreceğiz. 
AK Partiye gelince; orası belirsiz. 
Muhtemelen orada da ilimizin bölgesel hassasiyetlerine önem verilecek. 
Partiler ili üçe bölüyor. Ordu, Fatsa, Ünye. 
AK Parti önceliğinde hep Ünyeli adaylar birinci sırayı aldılar. Çünkü bakanlık yapmış veya bakan adayı olmalarından kaynaklı. Bu seçimlerde sıralamada Ünyeli olmayabilir. Numan Kurtulmuş İstanbul’dan aday adayı. Dolayısıyla AK Partinin birinci sırasında ilk kez Ünyeli olmayacak. 
AK Partideki Fatsalı aday adaylarına baktığımızda epeyce fazla. Fatsa ve bölgesini temsilen parti genel merkezi tarafından da ciddiye alınması gereken isimler var. Tecrübeli ve birikimli şahsiyetleri görebiliyoruz. Etiket olsun diye her seçimde aday adayı olanları da. İktidar partisi tabii ki çekim merkezi. İlgi odağı. Hal böyle olunca başvuru da çok oluyor. 
MUHARREM AKTEPE
Fatsa’nın yeni Belediye Başkanı Muharrem Aktepe oldu. 
Hüseyin Anlayan’ın milletvekili aday adayı olması nedeniyle istifa etmiş olmasından dolayı boşalan başkanlığa, belediye meclisinde yapılan oylama sonucunda Muharrem Aktepe seçilmiştir. 
27 meclis üyesinin katıldığı oylamada 26 oy alan Aktepe, muhalefet üyelerinin de oylarını almış bulunuyor. 
Muharrem Aktepe 14 yıldır belediyemizde başkan yardımcılığı yapmaktaydı. Tecrübeli bir kişilik. 
Aktepe, bu göreve gelirken AK Partinin tüm kademelerinden de onay aldı. İl, ilçe, genel merkez ve diğer kademelerin onayı. Bu durum Aktepe için başarı sayılır. Hatta gelecek yerel seçimler adına bir referans sayılır. Yani AK Partide Fatsa Belediye Başkan adaylığının yolunu da açar. Tabii ki başarı gösterirse. 
Sayın Aktepe’yi tebrik eder başarılar dilerim. 
100 BİN İMZA
İnsanlar demokratik tercihlerini hür iradelerini kullanarak ne güzel sergiliyor. 
Destekledikleri cumhurbaşkanı adaylarına imza veriyorlar. 
Bu tercihler yapılırken bunun altında çeşitli nedenler aramak hiçbir lidere fayda sağlamaz. Aksine tehdit olarak algılanır. 
MHP lideri Devlet Bahçeli; imza verenleri FETÖ terör örgütüyle ilişkilendiren beyanda bulundu. İmza verenlere “FETÖ’nün seçmen ayağı” tanımlaması yaptı. Aslında bu gerçek dışı tanımlama insanları daha çok imza atmaya yönlendirdi. 
Oysa demokrasilerde toplum iradesi önemlidir. Toplum iradesinin üstünde başka bir irade olamaz. Olursa bu vesayet olur. Kaldı ki AK Parti iktidarı 16 yıldır vesayetlerle mücadele ederek bu günlere geldi. Demokrasi dedi, özgürlük dedi, insan hakları dedi… O zaman Devlet Bahçeli’nin imza açıklaması neyin nesi oluyor. 
İnsanlar demokratik olgunluk içinde kutuplaşmadan, farklı partilere oy verecekler olsa da gittiler imzalarını verdiler. İlçe seçim kurullarının önleri de demokrasi şölenine dönüştü. İyi de oldu. Çünkü birlikteliğe ihtiyaç var. Kutuplaştırmaya değil… 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde