03 Mayıs 2024

AK PARTİ ADAY TANITIMINDA COŞKU YOK PARLAYAN YILDIZ ENVER YILMAZ

  • PDF
Seçim günü yaklaştıkça hareketlilik artıyor. 
Adaylar meydanlara çıkıyorlar.. sahalara iniyor, halkla iç içe oluyor, ziyaretler yapıyor, propaganda çalışmalarına hız kazandırıyorlar. Seçim ortamını ısıtıyorlar. 
Pazar günü AK Parti adayları ilk kez Ordulu partilileriyle buluştu. Akçay’da karşılanan adaylar aynı gün sırasıyla Ünye, Fatsa ve Altınordu’da seçim koordinasyon merkezleri açılışı yaptılar. Bu vesileyle adaylar partilileriyle bir araya gelme fırsatı buldular. Devamında da Ordu merkezde aday tanıtım toplantısı yaptılar. 
AK Partili adaylar üç ilçedeki açılışlardan sonra il merkezinde kapalı bir salonda hem iftar yaptı hem de kendilerini tanıttılar.  
AK Partinin geçmiş seçimlerdeki tanıtım performansını bilen birisi olarak, son toplantının öncekilere göre sönük geçtiğini söylersem yanılmış olmam. 67 aday adayının başvuru yaptığı bir AK Parti aday tanıtım toplantısı daha coşkulu olmalıydı. Aday adayı olanların çoğu bu toplantıda göze çarpmadı. Sönük ve coşkusuz bir tanıtım etkinliği yapıldı. 
Yapılan etkinliklerin parlayan yıldızı tabii ki Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dı. 
Enver Yılmaz, hitabeti, tecrübesi ve karizmasıyla tüm adayları gölgede bırakan bir siyasi figür. Muhtemelen Ordu’da AK Parti adına seçimlerin de kaderini belirleyecek yegane etken. Nasıl ki Türkiye siyasetinde yön verici Tayyip Erdoğan ise, Ordu siyasetinde de yön verici Enver Yılmaz olacak. Dolayısıyla adaylar, Enver Yılmaz gibi bir belediye başkanına sahip oldukları için çok şanslı. Abartılı bulmayın, bu bir realite. 
Birinci sıra adayı Doktor Şenel Yediyıldız iyi bir tıpçı olabilir, ancak siyaset yapmak kürsüde konuşmakla bile bambaşka bir alan. Toplulukların dikkatini çekmek ayrı bir yetenek. Coşku vermek hatiplik gerektirir. Konuşulanı dinletmek ayrı bir hitabet estetiğidir. 
Şenel hoca Fatsa konuşmasında ilk gafını yaptı bile. Seçim tarihini 27 Temmuz olarak telaffuz etti. “27 Temmuz seçimleri hayırlı olsun” dedi. Bereket yanında Enver Yılmaz vardı ve kulağına eğilerek seçim tarihinin 24 Haziran olduğunu hatırlattı ve hocanın seçim tarihini düzeltmesine yardımcı oldu.
Şenel Yediyıldız hem siyasete yabancı hem de Ordu’ya yabancı. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan bir kişi. Mesleğinde başarılı. Umarım siyasette de başarılı olur. 
Umut bağladığımız bazı siyasetçilerden memleketim insanları umulan hizmetleri alamadı. İnşallah geri kalmayız. Seçilenler yüzlerini hep Ordu’ya döner. Ankara’ya sıkışıp kalmazlar. Kimi adaylar da siyasi birikim yoksunu. Derinlik, hatiplik, bilgi yok. Neyi nasıl başaracaklar merak ederim. Listeden kaynaklı sıkıntıları nasıl aşarlar zaman gösterecek. O kadar karizmatik aday adayları vardı ki; listeye girememeleri sürpriz oldu. AK Partide işleri düzeltecek figürlere ihtiyaç var. 
 
* * *
CHP ise Pazartesi günü aday tanıtım toplantısı yaptı.
Seyit Torun liste başı olması nedeniyle tartışmasız CHP’nin Ordu’da ana lokomotifi. İkinci sıra adayı Doktor Mustafa Adıgüzel bambaşka bir unsur. Üçüncü sıra adayı Avukat Onur Çam, genç ve ileriye dönük istikbal vaat eden bir siyasi kişilik.
7 Haziran 2015 genel seçimlerini hatırlayanlarınız vardır.
Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, Ordu’dan CHP adına iki milletvekili olarak seçilmişlerdi. Bu iki siyasetçi Ordu’nun tozunu attırmışlardı. Ve iki vekil çıkarma başarısını yakalamışlardı. 24 Haziran seçimlerinde de aynı ekibe Fatsa’dan genç siyasetçi Onur Çam eklendi. 
Siyaset güven verme, güven duygusu oluşturma işi. Huzuru vaat etme ve gerçekleştirme işi. Adalet duygusunu gerçeğe dönüştürme işi. Demokratik gelişmelerin somutlaşması adına atılan adımların çoğaltılması işi. Demokratik özgürlüklerin önünün açılması işi. Kuşaklara daha güvenilir gelecek vaat etme işi. Bütün kesimlerin özgürce yaşam hakkı elde etme işi. Ötekileştirmeme, iteleyip-kakalamama işi. “Bizden olmayana yaşama hakkı yoktur” dememe işi. Liyakate, ehliyete, bizdensin-ötekindensin dememe işi. 
Dolayısıyla bu temel kavramları uygulayacağını kitlelere inandıranlar kazançlı çıkacak. 
CHP’nin böyle bir derdi ve hedefi var mı? 
Var. 
Başta ADALET, HUZUR, HAK, HUKUK diyor mu?
Diyor.
Toplumun bütün kesimleri adına üretim, teknoloji, eğitim, kalkınma, refah, huzur hedefliyorlar mı?
Evet.
O halde Ordu listesinde yer alan bu üç isim bu değerlere ve kavramlara sıkı sıkıya bağlı kalırlar mı?
Kalırlar. 
Destek bulurlar mı? 
Bulmamalarına bir sebep yok ki.
 
* * *
İYİ Parti genelin rüzgarıyla yereli birleştirip hedefe odaklanma hesabında.
Yener Yıldırım Ordu adına İYİ Parti için en ideal aday. Tanınıyor, seviliyor, tabanda karşılığı var.
Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine bağlı bir propaganda yürütüyor. Sürekli olarak demokrasinin gelişmesine vurgu yapıyor. Ülkemizin kalkınması ve toplumun refah düzeyinin yükseltilmesi politikalarını benimsiyor. “Üretim ekonomisi uygulanmalı” diyor. Tecrübeli. Bir dönem Doğruyol Partisinden milletvekilliği yaptı. Atatürkçü duruşunu ve milli değerleri önceliyor. 
“Karadeniz insanı fındık ürününü hak ettiği değerden satmalıdır” diyor. 
“Fiskobirlik yeniden eski pozisyonuna getirilmeli, üretici ürününe güvenmelidir” diyor.
İkinci sırada Fatsalı Veteriner Hekim Günay Karaağaç var.  
Günay bey Fatsa dahil Gölköy ilçemizden başlayıp Fatsa ve havzasında tanınan bir aday. Veteriner olması sebebiyle köylerimizin tamamında sevilen bir profile sahip. Yıllardır siyasetin içinde.  Her ne kadar MHP’de siyaset yapmış olsa da merkez sağ siyasete daha yakın bir kişilik. Belediye meclis üyeliği tecrübesi var. Çok yoğun bir çalışma sergiliyor. 
Günay Karaağaç, Fatsalılardan ciddi destek bekliyor. Bu destek verildiğinde milletvekili seçileceğini beyan ediyor. 
Dolayısıyla İYİ Partide hedef Ordu’dan iki vekil çıkarmak.
Günay Karaağaç buna inanmış ve var gücüyle çalışıyor. 
 
Fatsalı seçmenin desteğini istiyor. “AK Partiden Ergün Taşçı zaten seçilecek sırada.” Diyor. “O halde ben de bir Fatsalı olarak seçilecek sıradayım. Hemşerilerim tercihlerini İYİ Partiden yana kullansınlar” istiyor. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde