03 Mayıs 2024

BAYRAM VE SEÇİM MUHTEŞEM İKİLİ

  • PDF
Siyasi ilginin de yoğun olacağı bir bayram yaşayacağız. 
Bayramlar sevinç günleridir. 
Birlik, beraberliktir. 
Huzurdur. 
Barıştır. 
Üzerine bir de seçimler denk gelirse millete olan ilgi ve alaka bir kat daha artış gösterecektir. 
Meydanlar siyasetçiler tarafından toz duman ediliyor. Mitingler, cadde ve sokaklarda esnaf ziyaretleri, evlerde buluşmalar vesaire hepsi bayrama denk geldi.
Kumanya paketleri, bayram harçlıkları havalarda uçuşuyor. Her siyasi, resmi ve yarı resmi kanat “DAĞITMAK” için adeta yarış halinde. Siyasilerle birlikte Sosyal Yardımlaşma Vakfı kendi envanterinde kayıtlı olan tüm kesimlere habire yağmur gibi yağdırıyor adeta. Hayır dernekleri gece gündüz durmuyor. Kızılay kendi bünyesinde yetiştirmeye çalışıyor. Bu yardımları alanlar her gün banka hesaplarını kontrol ediyor. Banka önlerinde kuyruklar uzayıp gitmiş durumda. 
Yardımlarla yaşamayı kanıksayan bir toplum haline mi geldik veya geliyoruz acaba? Başkalarından bekleyen bir anlayış mı yaygınlaşıyor?
Üretimsizlik mi özendiriliyor? Tüketime yönlendirilen kocaman bir nüfus mu yaratılıyor?
Bayram sevinçlerimizi karartmayayım. 
Emeklilerimize verilen bin lira cebe indi. Bir yara kapatır.
Taban fiyatlar, akaryakıt vaatleri, banka borçları, öğrenci yurdu vaatleri, kısaca popülizm meydanların en anlamlı konuşmaları ve planlamaları. 
“ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİNİZ” demeyelim değil mi?
Keşke her yıl seçim olsa. 
Seçim ve bayram.  Muhteşem ikili olur. 
Hatta bayram daha sevinçli geçer. 
İyi bayramlar herkese… 
LİDERLER GEÇİDİ
Ordu ilimiz adeta liderler geçidini yaşıyor. 
Cumartesi günü İYİ Parti cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener geldi, bu gün CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 18 Haziran Pazartesi günü de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gelecek. 
Tüm liderlerin Ordu mitinglerinin ana gündemi FINDIK. 
Her lider fındık üzerinde yoğunlaşıyor. Fındık politikalarını anlatıyor.
Muhtemelen Erdoğan’da fındığa değinecek. Fiyat verecek. Veya “FINDIK BENİM MESELEM” diyecek. 
Karadeniz Bölgesi insanı Cumhurbaşkanımıza karşı ciddi anlamda yakınlık gösteriyor. Bu yakınlık 16 yıldır iktidara oy desteği olarak sandığa yansıyor. 24 Haziranda nasıl yansıyacak belli değil. Ancak anketlere bakılırsa azda olsa fire olacak deniliyor. 
Sayın Erdoğan’ın karizmatik liderliği halen kabul görüyor. Meydanları sürekli dolu. Hayranlarının sevgisinden en ufak kaybı yok. Oylarının AK Parti oyundan daha fazla çıkacağı anket sonuçlarıyla ortaya çıkıyor. 
AK Parti seçmeni liderinin çevresinde konsolide oluyor. 
Teşkilatları arı gibi çalışıyor. Ana kademe yönetim başta olmak üzere Kadın ve Gençlik Kolları durmak bilmiyor. Örgüt dinamiği son derece diri. Bilhassa Kadın Kolları üyeleri kadınlar girmedik ev bırakmıyorlar. Ve bu azim ve çalışma karşısında hedeflerine ulaşmayı da başarıyorlar. Örgütlü yapıları çok güçlü ve dinamik.
Dolayısıyla böyle bir çalışmanın karşısında da sonuç alınıyor. 
Lider rüzgarı ve teşkilat çalışmaları bütünleştiğinde harmandaki taneler çoğalıyor. 
CHP adaylarına da ilgi artıyor. Alanda olanlardan bu bilgiyi ediniyoruz. Geçen seçimlerde CHP’ye ilgisiz duran seçmen tabakasının bu seçimlerde yakın durduğu her geçen gün biraz daha artıyor. Bu yakınlaşmayı alanda bulunan CHP’lilerden öğreniyoruz. CHP adayları da bu zeminin oluşmasında büyük emek harcıyorlar. Adayların tanıtılma kaygısı yok. Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel, Onur Çam.. seçmen tabanının yakın tanıdığı simalar. CHP adına başarı sağlayacaklardır. 
Yerel ilgi genel rüzgarlarla buluştuğunda CHP umduğunu bulabilecek bir parti. Muharrem İnce rüzgarı da göz ardı edilmemesi gereken bir çıta yüksekliği getirecek CHP’ye.
İYİ Parti ilk başladığı yükseklikte kalamadı sanırım. Coşkusu her geçen gün biraz daha geriliyor. Ancak Yener Yıldırım’ın tanınmışlığı Günay Karaağaç’ın yereldeki dinamiği.. partinin genel rüzgarının üzerine çıkmasına vesile olabilir. Bu olgulara AK Parti listesindeki dengesiz dağılımı da eklediğinizde sonucun pozitife dönüşmesi olasıdır. 
Sanırım değişim olacak. Yeni ufuklara yelken açılacak. Türk siyasetinde yeni isimler yer alacak. Siyasetin dili yumuşayacak. Daha düzgün üsluplar kullanılacak. 
İleriye dönük siyasette olması gereken de siyasi terbiye ve demokratik olgunluk. Aslında en çok ilgi göstermemiz gereken dil ve seviyedir… 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde