03 Mayıs 2024

HINCA HINÇ BİR MİTİNG “FINDIK FİYATI OLUMSUZ OLMAYACAK”

  • PDF
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerini tartışmaya gerek yok.
Çünkü her mitinginde meydanları hınca hınç dolduruyor. 
Katılımcıların mecburiyeti var mı? 
HAYIR!
Bu bir sevgi midir? 
Hiç şüphesiz ki; EVET… 
Sevgi olmadan bu meydanlar böyle dolmaz. 
Samsun ve Ordu mitingleri daha dün yapıldı. 
Hadi diyelim ki; makarna, kömür, yardım, bayram harçlığı, yaşlılık maaşı, emekliye bin lira ikramiye ve bilumum yardımlar. Bunun için bu insanlar bu meydanları doldurmaz. 
Bu meydanlar sevgi ile dolar. Aşk ile dolar. 
Tayyip Erdoğan sevgisi insanları yağmur çamur demeden meydanlara çekiyor. 
Ordu mitinginde görüldü. Gün içinde üç kez yağan yağmur katılımcıların üzerinden geçti. Yine de alanı terk etmediler. 
Tayyip Erdoğan’ı destekleyen, ona oy veren insanlar böyle bir lidere sahip oldukları için şanslı sayılır. Onunla ne kadar övünseler azdır. Liderlik karizması tartışılmaz. Etkileyici, ikna edici, tabanını sağlam tutan ve güven veren yapıda bir siyasetçi. 
Beklenti neydi; “FINDIĞA TABAN FİYAT”
Verildi mi? Verilmedi. 
Tayyip Erdoğan; “FINDIK ÜRETİCİLERİNİN MAĞDUR EDİLMESİNE MÜSAADE EDİLMEYECEKTİR.” Dedi. 
Bu tek cümle yetti. 
Mitingde bulunan bir dostum; “… Öğlen saatlerinde stadyuma gelen katılımcılar bir saniye olsun dışarı çıkmadan, yağan yağmurdan çekinmeden, çamurun içinde bekliyorlarsa.. bunda vardır bir sevgi. Korgan’ın en ücra mahallesinden, Mesudiye’nin en tepe mahallesinden, Akkuş’un Salman Mahallesinden gelip bu sevgiyi gösteriyorlarsa bunda vardır bir aşk. Hatta bu sessiz çoğunluk çok büyük beklentiler içinde olmadan buraya geldiler. Ancak bir de “BEYAZ” AK Partililer vardı meydanda. Onlar yağmur yemedi. Reisin gelmesine beş dakika kala meydana geldiler. BEYAZ AK Partililer ihaleci, rantçı, kamu kaynaklarına göz dikmiş, müteahhit, iş takipçisi tiplerdir. Onların derdi köşe dönmektir. Ben onlara BEYAZ AK Partililer diyorum …” açıklamasında bulunuyordu. Bu dostum miting alanında bulunan ve AK Partili bir şahsiyet. Tespiti gerçekçi. Her iktidarın köşe dönücüleri olmuştur. 
Fındık ürünü bölgemizin en can alıcı ürünü. Zaman zaman fiyat sorunu yaşıyor. En yetkili ağızdan fiyat bekliyor. Ancak bu beklenti karşılık bulmadı. Reis, fındık için fiyat telaffuz etmedi. “Fındık benim meselem. Merak etmeyin hak ettiği değeri bulacak.” dedi. 
Muhtemelen fındık fiyatından bir rahatsızlık yok. Üretici memnun. Çünkü miting alanında fiyata tepki gösteren kimse olmadı. Demek ki fındığın fiyatıyla ilgili bir şikayet yok. O halde kimse fındık fiyatı üzerinden muhalefet yapmaya kalkmasın, oy kaybeder. 
Ordu mitinginin perde arkası kahramanlarını da belirlemek gerekir. Onlar yerel yönetimler. Yerel yönetimleri atlamamak lazım. Bir başarı varsa yerel yönetimlerin de katkısı unutulmamalı. Ordu ilinin 19 belediyesi AK Partide. Buna birde büyükşehir belediyesini eklediğinizde başarı ve destek peşinden geliyor zaten. İldeki yirmi belediyenin yirmisi de AK Partideyse Ordu Stadyumu çivileme dolacak tabii ki. Dolayısıyla yerel yönetimlerin imkanları, genel idarenin imkanları birleşince böyle devasa bir miting fotoğrafı ortaya çıkıyor. 
AK Partide siyaset yapanlar Reise ve belediyelere minnettar olsunlar. Kaçıncı sıradan kazanacaklarsa bu etkenler sayesinde kazanacaklar. 
* * *
Seçime dört gün kaldı.
Seçmenlerimiz Pazar günü sandık başına gidecekler ve tercihlerini yapacaklar. 
Türkiye’de artık seçimlerin gürültülü-patırtılı süreçleri geride kalacak. Her yeni seçim farklı boyutlarda yol alıyor. Bu seçimlerde bunu görebildik. Hem süre kısa tutuldu, hem de propaganda süresinde gürültü kirliliğine çok muhatap olmadık. Bir sonraki seçimde daha az gürültü, daha az rahatsızlık olacak. Çünkü ülkemizde de seçim propagandaları farklı iletişim yöntemleriyle yapılacak. Başta görsel medya olmak üzere sosyal medya etkin kullanılacak. Televizyonlar etkili olacak. Adaylar propagandalarını görsel medya üzerinden yapacaklar. Bu seçimde bunu hissettik. 
Seçenekler bakımından da çeşitlilik söz konusu. Aday alternatifleri fazla. Her görüşe, her tercihe, her fikre, her düşünceye göre seçenek var. Sağcı, solcu, muhafazakar, milliyetçi.. tüm kesimler tercihlerine göre siyasi seçenek bulabilecek. Demokrasi işte bu. İkinci tura kalındığında da aynı seçenek olacak. Birleşmeler olacak. 
Bu seçimi bitti sayıyoruz. Ancak hemen yerel seçim propagandaları başlayacak. Yerel seçimlere ne kalıyor ki. Tartışmaları başladı bile. Siyasilerin gündemine düştü bile. 
Aslında ülkemizin ana meselesi ekonomi ve kalkınma. Ciddi bir belirsizlik var. Seçim süreci bitsin ve ülkemizin ana meselelerine dönülsün. Esnaf perişan, işsizlikten yakınıyor. Hayat pahalılığı geniş kesimlerin canını yakıyor. Bu gün aldığını yarın alamıyor. Döviz kuru ve faiz artışının önü alınamıyor. Bu gidişata acele çözüm gerekir. Yönetim kadroları ülkenin geleceğine odaklanmalı. Seçim kavgalarından öte, ülkemizin belirsizliklerinin giderilmesine yönelmeli. Krizlerin bertaraf edilmesi için çalışmalar yapmalı. 
* * *
Fatsa Belediyesinin ramazan ayı etkinliklerinden memnun olan büyük bir çoğunluk olduğunu görmemek mümkün değil. 
Geniş kitleler demek ki sosyal hayatı ilgilendiren unsurlara önem veriyor. 
Belediyemiz; Başkan Muharrem Aktepe’nin öncülüğünde ve planlamasında ilk defa bir ay ramazan ayı boyunca sosyal aktiviteler yaptı. Tiyatrolar, müzikler, sohbetler çerçevesinde akşamları sahur saatlerine kadar hoş vakitler geçirildi.
Devamında “ÇINAR FESTİVALİ” hayata geçecek. 
Çınar Festivali Fatsa’nın vizyonu, şenliği, panayırı konumundaydı. 12 yıldır yapılamıyordu. Muharrem Aktepe görevi aldığından bu yana sosyal belediyecilik alanında yenilikler yapıyor ve ilçe halkının beklentilerine kulak veriyor. 
Örneğin; Kent Konseyi kurulması konusunda duyarlı davrandı ve çalışmaları derhal başlattı. 
Yenilik olan yerde hizmet kalitesinde de pozitif manada farklılıklar oluyor. Değişimler heyecan ve hedefleri yükseltiyor. 
Muharrem Aktepe büyük olasılıkla Mart yerel seçimlerinde başkanlığa aday adayı olacak. Muhtemelen adaylığa en yakın isim. Dolayısıyla bu kısa süreyi başarılı tamamlarsa partisi aday gösterebilir. 
Ramazan etkinlikleri, Çınar Festivalinin yeniden başlaması, Kent Konseyinin kurulacak olması Sayın Aktepe’nin hanesine artı yazdıran çalışmalar. Zamanı ıskalamayıp pozitif işler yaparsa ileride lehine olacak nüansları yakalayabilir. 
Sayın Aktepe’yi daha makul belediyecilik performansıyla izlemeye devam ediyoruz. Başarıları her ne kadar kendi siyasi geleceğine katkı sağlıyor olsa da yapacağı doğru hizmetler Fatsa’mıza fayda sağlayacaktır.  
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde