03 Mayıs 2024

YENİ BİR ERKEN SEÇİME HAZIR MIYIZ?

  • PDF
Ülkemiz yeni bir seçimden çıktı. Milletimiz iradesini tazeledi. 
Buna göre AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni sisteme göre iktidarı yapılandıracak. Önce Sayın Erdoğan mecliste yemin edecek devamında da bakanları atayıp hükümet kurulmuş olacak.
Bu işlem yapılması gereken resmi bir süreç. Devlet olmanın gerekliliklerinden kaynaklı. 
Ülkemiz bir ekonomik kriz ortamı yaşıyor açıkçası. Enflasyon artıyor, yediden yetmişe tüm mamullerin fiyatları artıyor. Araya seçim girdi ve seçim hengamesinden kaynaklı kimse artan piyasa koşullarından krizi hissedemedi. Piyasalar her ne kadar seçim yapılmış olsa dahi oturmuş sayılmaz. İşte bu noktada diyoruz ki; bir an evvel hükümet kurulsun ve yürütme harekete geçsin. 
Yatırımlar, hizmetler, projeler devam etsin ki; piyasalara güven gelip güvenli ve hareketli bir ticari hayat başlasın. 
Bu yapılanmayı beklerken yeniden erken seçim tartışmaları gündeme gelmekte. 
Neymiş yerel seçimler erken yapılmalıymış. Belli ki yine seçimler dönemine giriyoruz. 
Oysa AK Parti iktidarları dönemlerinde erken seçim söylemi hiç mi hiç karşılık bulmazdı. Seçimler zamanında yapılır, başta AK Parti olmak üzere hiçbir siyasi parti “erken seçim” olsun demezdi. 
Şimdilerde bir seçim bitmişken ikinci bir seçimi erkene alma tartışmaları söz konusu. Aslında bu memlekete seçim değil istikrarlı bir ekonomik kalkınma planı lazım. Bırakın seçimi, herkes işine gücüne baksın. 
Ülkemiz yeni bir erken seçime hazır mıdır? Bu koşullarda erken yapılacak bir seçimden sonra piyasaların ne duruma geleceğini düşünebiliyor musunuz?
Seçimlerin zamanında yapılması ülkemiz için en doğru olanıdır. 
* * *
Çocuk istismarı yeryüzünde en iğrenç, en alçakça yapılan hareketlerin başında gelir. 
Bunu yapanların yaşama hakkı olmamalı. 
Son günlerin en acı günlerini yaşıyoruz. 
Yurdumuzun çeşitli merkezlerinde çocuklarımız kayboluyor. Yaşları daha 4-5. 
Eylül’ler, Leyla’lar birer birer kayboluyor ve yaşamlarını yitirmiş olarak bulunuyorlar. Bu acıya hiçbirimiz dayanamıyoruz. Failler yakalanıp cezalandırılacak. Buna şüphe yok. Ancak cezaların ağırlaştırılması gerekir. Bu vahşetlere katılanlar İDAM edilmeli. Hem de acı çektirilerek öldürülmeliler. 
Türk Ceza Yasaları bu ve benzer vahşiler için yeniden yapılandırılmalı. Mecliste bulunan partilerin tamamının uzlaşısıyla insanlık dışı hareketlerin cezaları tekrardan gözden geçirilmeli. Suçlular idamsa idam edilmeli. Çünkü toplumumuzda bu cezaların arttırılması yönünde ciddi bir algı oluşmuştur. Dolayısıyla toplumun hassasiyetlerine ve sesine kulak verilmelidir. Masum yavrularımız kimsenin saldırısına uğratılmamalıdır. Caydırıcı yasalar ivedilikle getirilmelidir. Bu acılara yürek dayanmıyor. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde