03 Mayıs 2024

TARTIŞMA BİTTİ SIRA HİZMET VE YATIRIMDA

  • PDF
Yaklaşık üç aydır ülkemiz siyasetin esiri oldu. 
Erken seçim tartışmaları, baskın seçim kararı, yeni sistemin başlaması gibi gündemlerle üç ay geçirildi. 
Çok şükür ki; 9 Temmuz gecesi bu gündemleri geride bıraktık. 
Cumhurbaşkanımız yemin etti, bakanlarını açıkladı ve inşallah artık işe başlanılacak. 
Türkiye’nin yeni sistemi veya 2. Cumhuriyet dönemi gibi kavramları çok tartışacağız. Gerçekten de sil baştan bir yapılanma olacak. Devletin ezberlenmiş hiyerarşisi topyekun değişecek. Yeni sistemin başlangıçta ne getirip götüreceği irade kullananların, yetkiyi alanların inisiyatifinde olacak. Başlangıç itibariyle kafa karışıklıkları yaşayacağız. Olumlu, olumsuz tartışmalar olacak. Süreç eksiklikleri giderecek. 
Yeni sistemin piyasalara ilk anlık yansıması pek hayra alamet gözükmüyor. Döviz kuru bu başlangıca pozitif tepki göstermedi. Zamların zaten ardı arkası kesilmiyor. 
Toplumun beklentisi tabii ki refah içinde bir hayat sürmek. Ekonomik refahının yükselmesi. Azgın piyasa koşullarında ezim ezim ezilmemesi. 
Umarım bütün olumsuzlukların olumluya dönmesi için bu sistem ilaç olur. Yeni yönetim negatif gidişatı pozitife çevirebilecek hamlelerle toplumumuzu rahatlatır. 
Zaten bundan sonra kimsenin şikayet edecek bir pozisyonu olamaz. Başta yöneticiler olmak üzere toplumun geniş kitleleri de şikâyetçi olamaz. Seçimler 20 gün önce yapıldı ve bir irade ortaya çıktı. Milletimizin bu iradesine hepimiz saygı duyacağız. Demokrasilerde işin özü böyle. 
Artık top iktidarda. 
İşi zor mu? 
Zor… 
İnşallah bu zorlukları bertaraf ederler. 
Ülkemizin iyiye gidişi hepimizin hayrınadır. 
Şimdi üretim zamanı. Kalkınma zamanı. Refah seviyesinin yükselmesi zamanı. Ekonomik göstergelerin pozitife dönüşme zamanı. Hizmet ve yatırımların hızla hayata geçirilme zamanı. İcraat zamanı. 
Sözler geride kaldı. Herkes söyleyeceğini söyledi ve bir tablo ortaya çıktı. Bu tabloya göre yetki alanlar hızla hamlelerini yapacaklar. Ve bu hamleler ülkemizin hizmet ve yatırım çıtasını yükseltecek, refahını arttıracak. Söz bitmiştir, icraat başlayacaktır.
* * *
Yeni sistemin başlangıcına dair görkemli seremoni başarı ile tamamlandı. 
Yemin töreni, Anıtkabir ziyareti ve Külliyedeki tören… 
Bu görkemli geçiş seremonisini bütün dünya ilgi ile izledi sanırım. Yeni sistemin yeni başkanını çok sayıda devlet başkanı kutladı. Bizde Fatsa’dan yeni Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyoruz. Yapacağı hizmet ve yatırımları ivedilikle bekliyoruz. 
Recep Tayyip Erdoğan 16 yıldır ülke yönetiminin başında. Başarılı olduğu veya başarısız olduğu zamanlar elbette vardır. Ancak başarıları olduğu zamanlar fazla ki; her seçimden oylarını attırarak çıkmasını başardı. Bu başarıda kesinlikle hizmet ve yatırımlar birinci etkendir. Topluma verdiği güven ciddi etkendir. Liderlik karizması etkindir. Siyasi azmi ve ülke adına tırmandırıcı performansı aldığı desteğin temel unsurudur. Bu nüanslar kendisinin yeniden seçilmesine vesile olmuştur. 
Ülkemiz ciddi manada zor günlerden geçiyor. Bu zorluklar 16 yıllık yönetimin üzerine yeni zorluklar yükleyecektir. Öyle görülüyor ki; Türk toplumu bu zorlukları aşacak olarak gördüğü liderine yeniden beş yıllığına görev vermiştir. Ona güvenmiştir. Bu güven duygusunun boşa çıkmaması için tüm “dün”lerin geride kaldığı duygusuyla yola devam edilmelidir. İktidarıyla-muhalefetiyle kısır siyasi çekişmelerden uzaklaşılmalıdır. Artık yarınlara bakılmalıdır.
TREN KAZASI
Tekirdağ’da meydana gelen tren kazasında 25 kişi öldü, 150 kişiye yakın vatandaşımız yaralandı. 
Bu kaza tam bir facia. 
Kader, fıtrat falan denilerek atlatılacak bir olay değil. 
Bir sürü eksiklik üzerinde durulmalı. Soruşturulmalı. İhmal varsa ihmalin muhatapları cezalandırılmalı.
Muhtemelen bir mühendislik eksikliği söz konusu. 
Diyeceğim şudur: işimizi doğru yapmıyoruz. Hile var. Yumuşak zemindeki geçiş altyapısında malzemeden çalma var. Dolgularda malzeme eksik. Sert zemin uygulaması tam manasıyla yapılmamış. 
Daha dikkatli altyapı hizmeti yapılmalı. Çünkü bu canlar pazardan alınmıyor. Hepsi birer ana kuzusu. Hepsinin geride kalanlarının yürekleri yandı. 
İşimizi lütfen düzgün yapalım.
Ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.  
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde