03 Mayıs 2024

BAYRAM DÖNÜŞÜ, FINDIK ÜRÜNÜ VE YEREL SEÇİMLER

  • PDF
Uzun bir bayram tatili sonrası yeniden işe başlamak, ticarethanelerin kapılarını açması, resmi kurumların mesaiye başlaması piyasalarda hareketlenmeyi de sağladı. 
İlimiz ve ilçelerimiz bayram kalabalığını yaşarken gurbetçilerimizin de hem bayram hem de fındık için geldiğini düşündüğümüzde iki etken ciddi bir nüfus artışını da beraberinde getirdi. 
Bayramın yanı sıra fındık hasadı yapıldı, pazara indi. 
Taban fiyat belli değil. Serbest piyasada nasıl şekillenirse o. 
Oysa geçen yıl TMO kanalıyla bir taban fiyat verilmişti. Bu sezon için TMO fiyat belirlemiş ve alım için bir tarih vermiş değil. İlgili sivil toplum kuruluşları ve siyasi çevreler fiyat açıklanmasını isterken üreticiden her hangi bir ses çıkmış sayılmaz. Talep yükselmiş değil. 
Ne var ki üreticinin bu sessizliği karşısında ilgili kuruluşlar durmak bilmeyen taleplerini sürekli gündemde tutuyor. Taban fiyat istiyor. TMO’nun harekete geçmesini istiyor. 
Bu gelişmeler karşısında fındık üreticisinin talepsizliği düşündürücü. Üretici ya fiyattan memnun ya da kendinden geçmiş. Dünyanın en değerli ürünü olan fındığa sahip çıkamaz duruma düşmüş. 
Biraz duyarlı davransa, tepki koysa, hak arasa, demokratik protestolar yapsa bilinmeli ki hükümetin dikkatini çekecektir. Üzerimize bir ölü toprağı serilmiş pozisyonunu yaşıyoruz galiba… 
O zaman geçmiş olsun… 
 
* *
 
AK Parti yerel seçim çalışmalarına genel merkez talimatıyla başlamış durumda. 
Hedefte çok sıkı bir aday belirleme süreci olacak. 
Amaç “EN UYGUN ADAY”ı bulmak.
Geçmişi temiz, halkın seveceği ve güveneceği, tecrübeli kişiler daha şanslı olacak. 
AK Parti her zaman olduğu gibi bu yerel seçimlerde de tüm talepleri, beklentileri, gelecekleri tecrübesine dayanarak ciddi manada göz önünde bulunduracak. Amaçları seçim kazanıp hizmet etmek. Bu amaçla yola çıkıldığında başarı elde etmek de beraberinde geliyor. 
Artık her seçimi kazanmış olmak yetmez. Kişilerinde öne çıkacağı yeni bir siyasi süreç yaşanabilir. Yani partilerin lider profili ile birlikte adaylarında karizmaları önemsenecek. 
Bunu AK Parti başarabilir. Zaten yerel seçim startını verdiğinde kriterlerini de belirlemiş durumda. Başta anketler, genel merkez müfettişleri raporları, parti teşkilatlarının görüşleri, adayların profilleri, sivil toplum kuruluşlarının tavsiyeleri, sokaktaki insan, ticaret erbaplarının önerileri gibi etkenlerin harmanlanmasından sonra aday belirleme.
Eğer her hangi bir parti bu kriterleri uyguladığında partisi için en doğru adayı bulmuş olacaktır. 
AK Parti hedefine bu yoldan yürüyerek ulaşmayı deneyecek. 
Yerel seçim süreci başladı. Daha çok analiz yaparız. Şu an itibariyle bu kadar. İyi haftalar…
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde