03 Mayıs 2024

ENVER YILMAZ’IN GİDİŞİ

  • PDF
Ordu siyasetinin AK Parti ayağı bayağı karışık.
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bu karışıklığın baş aktörü. AK Parti il teşkilatını da bu pota içine koyabiliriz.
Muhtemelen bu siyasi kriz Enver Yılmaz’ın kişisel siyasi anlayışından kaynaklı. Kibirli ve kavgacı siyasi tavrı başına sıkıntı yarattı.  
Bir haftadır Ordu’nun ana gündem maddesi Enver Yılmaz’ın görevden istifa ettirileceği, veya istifa etmezse soruşturmayla görevden alınacağı yönünde. 
Belki de bu yazı yayınlandığında istifa etmiş olacak. 
Kimi çevrelere göre görevden alındığı, kimilerine göre istifa ettirileceği iddiaları dillendiriliyor. Parti içindeki muhalifler alındığını beyan ediyor. Ancak hiçbir resmi açıklama yapılmıyor. Görüştüğümüz siyasi kişilikler kesin alınacağını beyan ederken, yerine Altınordu belediye başkanı Engin Tekintaş’ın atanacağını bile söylüyorlar. Ancak Enver Yılmaz süre istiyor. 
Enver Yılmaz; belediye başkanı seçildiği günden bu yana hep kavgacı ve kibirli siyasi tarafıyla gündeme geldi. Hem yerel siyasete dair hamlelerinde, hem de genel siyasete dair pozisyonunda sürekli kavgacı ve agresif bir siyasi tutum sergiledi. 
Ordu siyasetini dizayn etmeye çalışırken;  Ankara siyasetine de ciddi müdahalede bulunmaya ve oraya da el atıp dizayn etmeye kalkıştı. 
Örneğin; partisinin milletvekillerini bile dinlemeyen, kaale almayan tavırlarıyla gündeme geldi. Bakanla kavga etti. İl Emniyet Müdürüyle kavga etti. “Ordu siyasetinde benim dediğim olur” havalarından hiç vazgeçmedi. Egosu yüksekti. Hep kendi bildiğini okudu. Bu tavırlarından dolayı şahsına karşı parti içi muhalefeti güçlendirdi ve büyüttü. Muhalefet partilerinin eleştirilerinden çok kendi partisi içinde yarattığı muhalefetin eleştirilerine muhatap kaldı. AK Parti içinde düşmanlarını çoğalttı. 
Ve sonuçta hüsrana uğradı. Onca emek boşa gitti. Parti içi kavgalarından dolayı kendi ipini kendisi kesti. Kendi ayağına kurşun sıktı. Sus pus oldu. 
Şimdi bir basın toplantısıyla istifasını açıklayacak. Ve AK Parti serüveni Enver Yılmaz için bitmiş olacak.
İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir belediye başkanlarına ne olmuşsa Enver Yılmaz için de o olacak. Tası tarağı toplayıp gidecek. 
Ne kadar kötü bir durum değil mi?
Enver Yılmaz’ın ilk kavga ettiği gazeteci ben olmuştum. 2015’in Temmuz ayı idi. Bir köşe yazımda “… Enver Yılmaz seçildiğinden bu yana 15 ay geçmesine rağmen Fatsa için vaat edilen yatırımlara kazma vuramadı. Fatsa yatırımlar açısından geç kalıyor…” demiştim. Beni yalancılıkla, iftiracılıkla suçlamış ve linç girişimine kalkışmıştı. Oysa ben hiçbir zaman hiçbir yazımda hiç kimseye iftira atmamış ve yalan yazmamıştım. Sonuçta kendisi o makamdan gidecek, ben ise memleketimin sorunlarını basın yoluyla dile getirmeye devam edeceğim. 
AK Parti çizdiği siyasetçiye bir daha dönüp bakmıyor. Sürekli yeniliyor. Bundan sonra da böyle olacak. Toplumda karşılığı olan, partinin değil şahsi getirileri olanlarla yol yürüyecek. Ayrıca kuruluş amacına uygun politikalar uygulayacak. Bunu da bu yerel seçimlerde kriter olarak ortaya koyacak. Yıpranmışlığını, yorgunluğunu bu şekilde yenilenerek gidermeye çalışacak. Yerel seçimlerde aday olacakların tümünden oy bekleyecek. Katkı bekleyecek.
Enver Yılmaz Belediye Başkanlığı süresi boyunca yaptığı işlerde başarılı mıydı? 
Hakkını vermek gerekirse başarılıydı. 
Tabii ki Ordu Büyükşehir Belediyesi kurumsal kimliği çatısı altında tüm kadroyla ciddi yatırımlar planlandı. Ordu merkezin çehresi Büyükşehirle birlikte ciddi anlamda değişim yaşadı. Tüm ilçelerde sıcak asfalt mahalle yolları yapıldı. Rüyamızda bile göremeyeceğimiz yol çalışmaları planlandı. İlimiz hatırı sayılır vizyon kent konumuna getirildi. Butik şehir olma yolunda altyapıyı hazırlandı. Merkez ilçe sahil düzenlemesinde önemli başarı elde edildi. İlimizin dağınık coğrafyasında el değmedik alan bırakılmadı. 
Bunlar bir ekip çalışmasıyla başarıldı. Enver Yılmaz tek başına bu işleri başarmış sayılmaz. Planlayıcısı olmuştur. Bunu da söylemekte yarar vardır. 
Enver Yılmaz artık siyasette yara almıştır. Geri dönüşü meçhul olan bir siyasi yola girmiştir. Siyasette AK Parti çatısı altında sadece bir üye olarak kalacaktır. 
Biz ilimiz adına bu saatten sonra tabii ki başarılı siyasetçiler isteyeceğiz. Başarılı yöneticiler isteyeceğiz. Kavgacı ve kibirli olanlardan geri duracağız. Bu Ordu halkının en doğal hakkıdır. Umarım gelecek yerel seçimlerde de tüm partiler adaylarında bu kriterleri ön planda tutarak adaylarını belirler. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde