03 Mayıs 2024

AK PARTİDE ADAY ADAYI ENFLASYONU YAŞANACAK

  • PDF
Siyasete son derece meraklı olan halkımız her nerede olursa olsun siyasetsiz yaşayamıyor. Sanki ekmek su kadar önemli ve vazgeçilmezimiz oldu siyaset. 
Gerçi ülkemizde ortalama olarak her bir buçuk yılda seçim oluyor. Bu kadar kısa aralıklarla yapılan seçimlere aynı oranda ilginin olması da doğal karşılanmalı.  
31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçim analizleri şimdiden başlamış durumda. Her birey adaylar üzerinde yorumlar yapıyor. Hep birlikte siyaset bilimcisi olduk sanki. 
Bu günden görünen şu: hepimiz AK Partinin aday adaylarını konuşuyor olacağız. 
Biz Fatsa’yı konuşuyoruz. Çünkü yaşadığımız yerin önemine binaen yeni yerel yöneticilerimiz kim olacak, başarılı hizmetler üretebilecek mi, Fatsa’mızı geleceğe taşıyabilecek vizyon ortaya koyabilecek mi, daha çok sosyal belediyecilik alanında çalışma yapabilecek mi, kültür-sanat dallarında hangi açılımları yapacak, halkla ilişkileri nasıl olacak, (kibirli mi, egolu mu, halktan kopuk mu olacak) bunların hepsini zaman içinde analiz edeceğiz.
AK Partide hem büyükşehirde hem de ilçelerde çok fazla aday adayı olacak. Çünkü iktidar partisi olması sebebiyle başvurular çok olacak. 
Biz daha ziyade Fatsa adayına yoğunlaşacağız. 
Fatsa’da bilindik isimler yapılan analizlerin zaten odağında. Ancak tartışmaların odağında olmayan isimler de çıkabilir. Hiç tanımadığımız adaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Hiç beklenmedik isimler aday olabilirler. 
Ordu’da Enver Yılmaz’ın istifasıyla birlikte AK Partinin taşları da yerinden oynadı. Odak nokta değişti. Milletvekillerinin eli güçlendi. Önceden Oktay Çanak ile Enver Yılmaz odak noktada iken şimdi Numan Kurtulmuş, Şenel Yediyıldız ve Ergün Taşçı etkin pozisyona oturdular. 
Bu etkin pozisyon Ergün Taşçı’ya Fatsa’da aday belirlenme sürecinde sorumluluk yükler. Numan bey; Ergün Taşçı’ya “… git Fatsa’da adayını belirle ve seçimi kazan gel… ” diyebilir. Bu olasılık çok güçlü. Ergün beyin adayının kim olacağını şimdiden kestirmek mümkün. Siyaset bu.. son anda bizim tahmin ettiğimiz aday çıkamayabilir. Dolayısıyla isim belirtmem beklenmesin. 
Kısaca; bu yerel seçimlerde Numan Kurtulmuş’un başkanlık yapacağı aday belirleme komisyonunda Türkiye’de olacağı gibi Ordu ve İlçelerinde de Numan bey başta olmak üzere Şenel Yediyıldız ve Ergün Taşçı belirleyici olacak. 
Ergün bey bilindiği üzere milletvekilliği yaptığı sürede parti teşkilatları ve yerel yöneticilerle yıldızları hiç barışmamıştı. Bu durum Ergün Taşçı’da sıkıntı yaratmıştı. Sürekli olarak mevcutları eleştirerek serzenişte bulunuyordu. Bu seçimlerde kendine yakın adayları tercih edeceğini tahmin etmek mümkündür.
AK Partide belirleyici simalar değişmiştir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Analizlerimizi de bu kriterlere göre yorumlarsak doğru tahminleri yakalayabiliriz. 
Siyaset bir garip iş. Bu gün işbaşında olanlar yarın olmayabiliyor. Her gelişmeye hazırlıklı olmak lazım.
İyi haftalar…  
 
ÇÖP KONTEYNIRLARI 
VE MUHARREM AKTEPE
Fatsa Belediyesinin çalışma ve hizmet anlayışında bir öncesine göre farklılıklar gözlemliyoruz. 
Yaklaşık dört aydır Muharrem Aktepe başkanlık koltuğunda oturuyor. Hizmet anlayışında somut farklılıklar görmek mümkün. 
Örneğin; Aktepe sosyal belediyecilik anlayışına daha yakın. Bunun yanında hizmet alanlarında da farklı düşünüyor. 
Yıllar önce çöplerin yeraltına konulması tartışmaları yapılmaktaydı. Hatta bu tartışmayı gazetemiz yazarı “Emre Eser” başlatmıştı. Başkan Hüseyin Anlayan’a bu öneriyi yapmıştı. Anlayan, böyle bir durum gündemimizde yok diyerek, bu uygulamanın sağlıklı olmadığını, ilçeye çöp kokusu yayabileceğini ifade etmişti. Akabinde ise çöpler mahallelerde caddeler üzerinde açık noktalarda biriktirilmekteydi. 
Ancak Muharrem Aktepe ilçemizin çeşitli yerlerine 170 adet yer altı çöp konteynırı yerleştiriyor. İş başlamış durumda. Cadde üzerlerine gelişi güzel atılan çöpler artık yer altı konteynırlarına atılacak. Bu hizmetle çevre kirliliği olmayacak. İnsan sağlığı tehdit altında olmayacak. İlçemizin görüntüsü çöp atılmış caddelerden kurtulacak. Yapılan hizmet Avrupa standartlarında yapılandırılacak. 
Yer altı çöp konteynırı uygulamasından dolayı başkan Muharrem Aktepe’ye Fatsa adına teşekkür ederiz. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde