03 Mayıs 2024

ENGİN TEKİNTAŞ 2019-2024 PLANLAMASINA ODAKLANMIŞ

  • PDF
Yeni büyükşehir belediye başkanımız Engin Tekintaş’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi iletip Fatsa’nın bekleyen sorunlarına dair sorularımızı sorduk.  
Röportajımızı gazetemizin manşet haberinde okuyacaksınız. 
Yaklaşık 20 gün önce göreve başlayan Tekintaş, ziyaretçi akınından dolayı başını kaşıyacak zaman bulamıyor. Görüntüsü onu hissettiriyor. Yorgun düşmüş hissi veriyor. Kendisine gönülden başarılar dilerim. Çünkü kaybedecek vakti yok. İlimiz dağınık bir coğrafyaya sahip, bu dağınıklığın ihtiyaçlarını karşılamak gerçekten zor. 
Ancak Engin bey bir an önce sahaya inmesi gerektiğinin bilinciyle planlamasını yapmış ve hızlı bir şekilde ilçe ziyaretlerine başlayacağını beyan etmekte. 
Sayın Tekintaş Altınordu belediye başkanlığı psikolojisinden henüz kurtulmuş sayılmaz. Sohbetimizde Altınordu vurgusunu sürekli tekrarlayarak, orada yaptığı hizmetleri dile getirip, hedef koymaya çalışan bir yaklaşım içinde. Oysa zamanla çok daha büyük bir yükün üzerine yüklendiğini fark edecektir. Zaten bu hafta başından itibaren sahaya çıkmayı planlamış bile. 
Biz meseleye siyasi açıdan bakacak değiliz. Nasıl geldi, gidenin günahı neydi, parti içi muhalefet işin neresinde, bu gelişte kimlerin desteği oldu gibi durumlar bizi bağlamaz. Bizim bu saatten sonra bakacağımız ufuk.. yapılacak olan hizmetler ve bu hizmetlerin kalitesidir. 
Engin Tekintaş; Fatsa Cumhuriyet meydanı, sahil çalışması, huzurevi, mezbahane, kapalı pazar yeri, galericiler sitesi gibi projelerin akıbetini biliyor. Hepsini sorduk. Cevaplarını aldık. Yeni projeler olacak mı dedik. Yeni proje çalışmalarına uzun vadeli baktıklarının açıklamasını yaptı. Yeni projelerin zamanlama olarak ihale süreçlerine yetiştirilemeyeceğini açıkladı. Ancak 2019-2024 planlaması yapılması gerektiğinin altını çizdi. Muhtemelen aday olup seçimin galibi olarak hedefler koymanın altyapısını oluşturacak. 
Tekintaş’ın bu saatten sonra dur durağı olmayacağı belli. Gecesini gündüzüne katıp koşturması gerekir. Başarılı olacak mı? Onu zaman gösterecek. 
Sayın Tekintaş siyasi tecrübe bakımından güçlü bir geçmişe sahip. Milli Görüş ekolünden yetişme. Ordu’nun genelinin coğrafyasını tanır. Çünkü büyükşehir olmazdan önce il genel meclis başkanlığı yapmış bir tecrübeye sahip. Bu görevinden dolayı ilin tamamının istek ve beklentilerini bilen bir siyasetçi. Bu birikimi büyükşehir belediye başkanlığı görevinde avantaj sağlayacak. 
Seçimlere yatırım yapacak. Aday olmanın hesabı ile haşır neşir olacak. Bir ayağı Ankara’da olacak. Aday adayı olacaklar arasında görevde olması nedeniyle aday olmaya en yakın siyasetçi olarak görülebilir. 
Başarılı olması temennisi ile yeni görevi hayırlı olsun deriz. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde