03 Mayıs 2024

TEKİNTAŞ’IN İLK İCRAATI İNDİRİM OLDU

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesi su fiyatlarında indirim yaptı.
Bu indirim Engin Tekintaş’ın ilk icraatıdır. 
Su ücretlerindeki bu indirim Enver Yılmaz’ın hizmet anlayışına ters bir durumdur. 
Çünkü Enver Yılmaz “hizmet yapmak için para gerekir” anlayışında olan bir idareciydi. 
Engin bey ise işe indirimle başlamış oldu. 
Seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Bu süre içinde Engin Tekintaş kendini göstermek adına su ücretlerinde yüzde 10 indirim kararı aldı. Önemli bir karar. Günümüz koşullarında yediden yetmişe her şeyin arttığı bir ortamda büyükşehir belediyemizin indirim uygulaması anlamlı bir hizmet olmalı. 
Engin Tekintaş’ın bu ilk uygulaması halk arasında ciddi olumlu tartışma ve destek uyandırır. 
Zaten yerel yönetimlerin asli görevi vatandaşa eziyet etmeden hizmet etmek değil mi? 
Umarım diğer hizmetlerde de, vatandaşlarımızın şikayetçi olduğu uygulamalarda da vatandaşın lehine olacak çalışmalar yapılır. 
Engin bey seçimlere kısa süre kala kendisini göstermek adına vatandaşın çıkarına olacak uygulamaları arttıracaktır sanırım. Aslında amacı hizmet vermek olan kuruluşların çalışma düzeni de böyle olmalı açıkçası.
* * *
Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partilerin içi de adeta kaynayan bir kazan gibi fokurduyor.. 
Kimileri mensubu olduğu partilerden başkan adayı olabilmek, kimileri belediye meclis üyesi adayı olabilmek için yarışıyor. 
Bu yarışta yıldızı en parlak olan AK Parti ilgi odağı. 
Toplumun genelinin gözü kulağı AK Partide. 
AK Partinin olası aday adayları üzerinden siyaset sürdürülüyor. Tabii ki mevcut durumda yerel yönetimi elinde bulunduran diğer partilerde de yarış son hızla sürdürülüyor. 
Liderler ve parti kurmayları yerel yönetimler üzerinden eleştirilerini de sertleştirmiş pozisyonda. Bu eleştirilerin odağında AK Parti ve CHP var. Her iki partide de hedefler belli. Amaç; büyükşehir belediyelerinde ciddi illeri ve çoğunluğu kazanmak. 
AK Parti bu kazanımı MHP ittifakıyla başarmanın hesabında. CHP ise taban ittifakına önem veriyor. Seçmen sandıkta ittifak yapsın istiyor. Öyle aday çıkarayım ki her kesimden seçmen oy verebilsin anlayışında. Tabii ki; partiler arasında da ilan edilmiş ittifaklar olacaktır. 
Fatsa’da yarış nasıl olabilir?
AK Parti ile MHP Fatsa’da ittifak yapacak gibi görünmüyor. AK Parti kendi adayını çıkaracak ve ciddi mücadele verecek, MHP adayını çıkaracak ve seçimi kazanmak için var gücünü ortaya koyacak. Hatta MHP’nin adayının Murat Kaçak olacağı algısıyla mükemmel bir çalışmanın yapıldığına da tanıklık ettiğimizi belirterek.. yarışın favori isimleri arasında MHP adayının olacağını görmemek olmaz. Murat Kaçak mükemmel bir seçim çalışması performansı sergiliyor. Sloganını bile belirlemiş. “FATSA MURADINA ERECEK” diyor. 
CHP’de tek aday olacakmış gibi bir algı vardı. Bu algı artık yıkılıyor gibi duruyor. Geçen hafta yapılan bir parti içi toplantıda tek aday olacak diye ismi geçen Ahmet Cambaz’a yeni rakiplerin çıkacağı tartışmaları yapılmıştı. Muhtemelen CHP’de de aday adayları olacak. Tek aday olarak algılanan ve hatta yönetimin adayı olarak bilinen Cambaz rakipsiz kalmayabilir. Parti içinden yeni isimlerin çıkacağı güçlü ihtimallere dayandırılarak bir yarış olacağı düşünülüyor. Son gelişmelere göre de Cambaz’ın çekildiği, aday adayı olmayacağı duyumları konuşulmakta. Bunun sebebinin de parti içinden yeni aday adaylarının çıkarılacak olması. Dün akşam yapılan bir toplantının varlığını da buradan belirtmek isterim. Yani Fatsa CHP’de kartlar yeniden karılıyor. 
AK Parti aday adayı enflasyonunun yaşanacağı tek parti olacak. Çünkü yerel yönetimin başında AK Parti var. Dolayısıyla yarışa avantajlı başlıyor. Bu avantajın bilinciyle aday adayı olmak isteyen çok sayıda isim çıkacak. Bu çok sayıda isim içinden tahminde bulunmak zor olsa gerek. Ancak suyun başında olan, aday belirleme yetkisini elinde bulunduran etkin kişiliklerin pozisyonlarına bakıldığında tahmin yapmak zor olmayabilir. 
Süre kısalıyor, heyecan artıyor, sular ısınıyor.
Haydi hayırlısı… 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde