03 Mayıs 2024

PARTİLER DEĞİL KİŞİLİKLER KAZANACAK

  • PDF
Maksat bütün belediyeleri AK Partinin kazanmasını beklemek olmamalı.
Kazansın ancak liyakat ve ehliyet sahibi olanlar kazansın. 
Hizmet edebilecek kapasitesi olanlar kazansın. 
Hiç bir ayrım yapmayacak olanlar kazansın. 
Toplumsal barışın vazgeçilmez unsurumuz olduğunu bilenler kazansın.
Vizyon sahibi, ileriyi gören, şehircilik bilincine sahip olan kişilikler kazansın. 
Yerel yönetimler olarak üretim alanlarının artmasına destek olacak olanlar kazansın.
AK Parti ve onun lideri Cumhurbaşkanımızın karizmasına dayanarak değil, kendi karizması ve tabanı olan, sözü dinlenen, itibarı olan kişilikler kazansın. 
Bu kriterlere uyanlar kazansın da hangi partiden kazanırsa kazansın. 
Şüphe yoktur ki; 31 Mart 2019 seçimlerinde partiler değil adayların nitelikleri kazanacak. Bu günden sokak bunu konuşuyor. Hiç kimse “ben partimin adayına oy vereceğim” demiyor. Genel çoğunluk “adaylara bakacağım” görüşünde. Bu anlayışı en yakınlarımızda da görebiliyoruz. Ailemizin içinde bile bu yaklaşım söz konusu. 
Durum böyle olunca tüm partiler toplumsal tabanı olan adayları tercih edecek. Aday belirlemelerini çok yönlü kişiliklerden yana kullanacaklar. 
Düşünsenize Fatsa’da on beş yıllık geçmişi olan bir yerel yönetimin nasıl acımasızca eleştirildiğini. Fatsa’yı nasıl geri bıraktıklarını. Bu sebeptendir ki; AK Parti kurumsal kimliği dahil olmak üzere geçmiş dönemin yetkililerinin ağır eleştirilere maruz kaldıklarını. 
O halde tüm belediyeleri AK Partinin kazanmasını istemek safdillik olur. 
Şunu isteriz; AK Parti toplumun kriterlerine en uygun adaylar çıkarır ve destek görür amenna. 
Eski milletvekili Mustafa Hamarat AK Partiden Büyükşehir Belediyesine aday adayı olmuş. Tek başına Hamarat yetmez. Birden çok aday adayı olmalı. Aday adayı olanların karizmalarına bakılmalı. İlimizi ve ilçelerimizi yönetebilecek vasıflarına ve kapasitelerine bakılmalı. Siyaset artık “bana yakın” “bana uzak” anlayışıyla ölçülmemeli. Toplumsal değerlere yakınlığı ile ölçülmeli. 
Ben bu günden şunu görüyorum…
Bu toplum kendisine hizmet edecekleri seçecektir. Yerel hassasiyetleri olanları seçecektir. Kibir abidelerini, gururu ve egosu olanları, ayakları yere basmayanları, vatandaşa tepeden bakanları seçmeyecektir. 
AK Parti bu konuda uyandı. Bu tip karakterli olanları aday yapmayacaktır. Çünkü o tipler hep başına bela açtı. Her ne kadar o tipleri antidemokratik yöntemlerle bertaraf etmiş olsa da böyle davrandığı için çok eleştirildi. İleride bu yöntemlere başvurmamak için adaylarını veya seçilecek olanları ince eleyip sık dokumak yöntemiyle belirleyecektir. Sütten ağzı yandı yoğurdu üfleyerek yiyecektir. 
Kısaca; bırakın AK Parti üzerinden bu değerlendirmeleri yapmayı, bütün partiler aday belirleme de ince eleyip sık dokuyacaklardır. 
* * *
Fındık üzerinden politika yapmaya kalkmak, hükümeti eleştirmek kimseye fayda sağlamıyor. 
24 Haziran seçimlerinde bunu yaşadık. 
Muhalefet partileri seçim öncesi fındığa fiyat vererek politika üretmeye kalkıştı. Ancak sandıklarda fındık üreticisinin oyunu alamadı. 
Muhalefet partileri geçen hafta mecliste fındık için araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi iktidarın ret oylarıyla önerge kabul edilmedi. 
Kısaca muhalefet partilerinin fındık üzerinden politika yapması hep ters tepiyor. Demek ki fındık üreticisi mevcut durumdan memnun. Fiyattan memnun. Hükümet uygulamalarından memnun. 
O halde muhalefetin fındık ile ilgili politikalarında şerit değiştirmesi gerekir. Yeni kriterler üretmesi lazım. Fiyat üzerinden eleştirmeyi bırakması lazım. Çünkü bu politikalara üretici önem vermiyor. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde