03 Mayıs 2024

AK PARTİ FATSA’DA ETHEM KİBAR’IN ADAYLIĞINDA EN YÜKSEK OYU ALABİLİR

  • PDF
Fatsa’da partilerin belediye başkan adayları AK Parti hariç belli oldu diyebiliriz. 
Ancak AK Partide birden fazla aday adayı olması mümkün. 
Tabii ki AK Partide de zamanı geldiğinde aday teke düşecek. 
Fatsa’mızı yönetmeye talip olanlar meydanlara inecekler. Bunlardan da birisi kazanacak. Biz isteriz ki; seçilecek olan yöneticimiz beklenen hizmetleri hayata geçirebilsin. 
Çünkü Fatsa’da altyapı hizmetleri gerçekten sorunlu.   
Örneğin; geçen hafta bir yağmur yağdı, şehrimizin gözbebeği ana arter caddelerin tamamında yağmur suları cadde üzerinden aktı gitti. 
Bu durum Fatsa’nın ne kadar geri kaldığının bir göstergesiydi açıkçası. Yağmur suları üst yapıyı da bozdu. Asfaltı söktü, parke yolları çökertti, cadde ve sokaklarımız alabildiğine bozuldu.. Dolayısıyla 120 bin nüfuslu koskoca bir ilçenin düştüğü durum içler acısı hale geldi. İnsan üzülüyor tabii. 
Bu geri kalmışlığın kapanması için ciddi planlamaların yapılması gerekir. Hızlı çalışmalar ve projeler gerekir. Aynı paralelde para gerekir. Yüklü miktarda borcu olduğu söylenen belediyemizde yeni planlamalar için de para gerekecek. Seçilecek olan başkanların da bu borçlanmayı göz önünde bulundurması gerekir. Vaatlerini para olmadığını bilerek yapmalarında fayda var. Muhtemelen yeni kaynaklar yaratarak planlama yapmalarında fayda var. 
Proje üretmek ve hayata geçirmek yetenek ister, tecrübe ister.  
Bu açıdan yerel seçim Fatsa için çok ama çok önemli.
AK Parti adayı elbette önemli. Vizyon sahibi ve birikimli olmalı. 
Beklenen kriterleri ve aranan vasıfları içinde barındıran aday bulunamaz mı?
Bulunabilir.
Hatta hem AK Partinin hem de Fatsa’nın ihtiyaç duyduğu aday bulunabilir. 
Yazımın başlığında bir isim var.
Çok düşündüm isim verip vermemek için. Kendi kendime “vereceğim, vermeliyim” dedim. 
Aday adayı olacak şahsiyetler de tabii ki hepsi birbirinden değerli. Kimseyi kötülemek gibi bir anlayış içinde olamayız. Fakat başarılı olabilecek şahsiyetleri de analiz etmek durumundayız. Bu köşede bir süredir aday adayları hakkında yorumlar yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. Amacımız Fatsa’nın geleceğine bir tuğla daha fazla koyabilecekleri aday olarak çıkarabilmek.
Bu bağlamda isim vermekte sakınca olmamalı. Tam tersine isimler üzerinden tartışmazsak memlekete kötülük yapmış oluruz. 
AK Parti adayı olarak görülmek istenen, kamuoyunda da ciddi tartışılan isimler mevcut. Bu isimlerden öne çıkanlar arasında İbrahim Ethem Kibar var. 
Ethem Kibar üzerinde çok tartışılıyor. Fatsa kamuoyu Ethem Kibar adı üzerinde mutabakat sağlamış bile. Hatta AK Parti Ethem Kibar’ı aday yaptığında “alabileceği en yüksek oyu alabilir” tartışmaları yapılıyor. 
Zaten Ethem Kibar Fatsa Ziraat Odası Başkanlığı görevini layıkıyla sürdürüyor. Seçildiği günden bu güne çok başarılı bir hizmet süreci söz konusu. 
Ziraat Odasına önemli kazanımlar sağladı. 
Bence de Ethem Kibar ismi AK Parti adına oy patlaması yapabilecek yegane isim olur. Fatsa’nın her kesiminden oy alır. Sağcısı, solcusu, milliyetçisi, muhafazakarı Ethem Kibar üzerinde birleşir. AK Partinin şimdiye kadar aldığı en yüksek oyu alır. 
Eğer AK Parti kamuoyu duyarlılıklarına bakarak aday belirleyecekse, kibir-gurur abidelerinden geri duracaksa, liyakat-ehliyet kriterlerine uyacaksa, etik-erdem değerlerine önem verecekse, tevazu sahibi kişiliklerine bakacaksa.. Ethem Kibar ismine dikkat çekmelidir. Kamuoyu duyarlılığına kulak vermelidir. 
AK Parti her seçimde olduğu gibi aday belirlemede ters köşe yapmamalıdır. 
24 Haziran seçimlerinde hiç beklenmedik adaylarla seçmen önüne çıktı ve 5 milletvekilimiz varken 4’ü AK Partinindi.. 6 milletvekili olduk ve 3’e düştü. Bu düşüş bilinmeli ki; aday belirlemedeki yanlışlardan kaynaklandı. Yerel seçimlerde de aday belirlemeler kamuoyu hassasiyetlerinin dışında kalan isimler tercih edilirse.. 20’de 20’yi rüyalarında bile göremez sonuçlarla karşı karşıya kalabilirler. 
Biz diyoruz ki; hizmetler açısından geri kalmışlığımızı bir nebze olsun kapatabilecek, tecrübeli ve mütevazı kişilikler aday gösterilmelidir. 
O halde çok tartışılan ve yüksek derecede beklenti haline dönüşen Ethem Kibar ismi üzerinde AK Parti ciddi hesap yapmalıdır. 
Ha partide uzun yıllar hizmet vermiş kişilikler düşünülemez mi?
Bu iş parti hizmeti olarak görülmemeli. Yerel yönetim hizmetleri çok daha önemli. Hata kaldırmaz. İşte gördük üç dönemlik yönetimi. Yöneticilerimiz çok değerli idi. Ancak hizmet çıtası hep düşük kaldı...
Siz ne dersiniz?
* * *
BÜYÜK YATIRIM 
VE 95. YIL COŞKUSU
Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutlamaktan gurur duyduk. 
Ülke olarak 95 yılda ciddi gelişmeler yaşadık. Demokrasimiz, hukukumuz, kurum ve kuruluşlarımız, kalkınma, büyüme, üretme alanlarında büyük yollar kat ettik. 
Büyük yatırımlarla gelişmekte olan ülkeler sıralamasına girdik. 
Bu yatırımların en sonuncusunu 95. Yıl kutlamalarıyla birlikte açtık.
Bu yatırım bittiğinde dünya birincileri sıralamasında yer alacak. 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan eşliğinde tarihi bir yatırımın “İSTANBUL HAVAALANI”nın açılışı yapıldı. 
Bu gurur 95. Yıl kutlamalarıyla daha çok coşku yaratmış olmalı. 
Havaalanı açılışının günü çeşitli eleştirilere maruz kalsa da.. aslında tam tersine cumhuriyetimizin kuruluş tarihinde açılması başka bir anlam yüklemeli bu yatırıma. Açıkçası böyle bir tarihi günde büyük yatırımlarımızın açılışından kötü bir anlam çıkartılmamalı. Aksine 95. Yıl kutlamalarına büyük anlam katmış olmalı. 
İki gururu aynı anda yaşamak, toplumumuza da moral kaynağı olmaktadır. Her ne kadar büyük bir ekonomik kriz dönemi geçiriyor olsak da yatırımların açılıp işlemeye başlaması tabii ki mutluluk veriyor topluma. 
Siyasi çekişmelerden dolayı açılış gününü eleştirenler veya çok fazla abartılarla övenler bizi bağlamaz. Ortada bir gerçek var. O da büyük bir havaalanının yapımı ve ilk etabının açılması. Bu açılışın da cumhuriyet bayramına denk gelmesi toplumsal olarak gurur kaynağımız oldu.
Ben böyle bir anlam çıkartıyorum. 
Hem cumhuriyetimizi kuran ve yaşatanlara, hem de bu ülke için görevde oldukları sürelerde yatırımlar planlayarak hayata geçirenlere şükranlarımı sunuyorum. 
* * *
 
FINDIK TABAN FİYATI
Fındık ürünü bir ilki yaşadı. 
Açıkçası tarihi bir ilk. 
1 Kasım 2018 ve taban fiyat.
İlginç mi ilginç. 
Yarın TMO alım kampanyasına başlıyor. 
Aslında “GÜNAYDIN” demeliyiz. 
Ya sayın TMO fındık alım kampanyası Ağustos ayında başlıyor. 
Sen 1 Kasım, bu ne iş. 
Üretici ile dalga mı geçiyorsun.
Üreticide fındık kaldı mı acaba, hiç sordun-araştırdın mı?
Bu yıl fındıkta yaşanan en komik gariplik alım kampanyası.. görüldüğü gibi. 
Fiyatı da ayrı komik.
Tabii ki hükümet muhalefet milletvekilleri tarafından sıkıştırılınca tablo böyle şekilleniyor. 
Taban fiyat verme zorunluluğu, 1 Kasım alım kampanyası oluşturma aymazlığı ortaya çıkıyor. 
Amaç; Karadeniz’de AK Parti milletvekillerinin elini rahatlatmak. 
Niye; AK Parti bölge milletvekilleri fındık fiyatı üzerinden güçlü propaganda yapsın.
Bu da siyasette yeni bir taktik demek ki...
Hayırlı olsun.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde