03 Mayıs 2024

AK PARTİNİN ADAY ADAYLARI İLGİYLE BEKLENİYOR

  • PDF
Gazetecinin yazdığı yazılar doğrultusunda aday belirlenemeyeceğini tekrardan belirtmekte yarar var. Gazeteciler kamuoyu hassasiyetlerini dikkate alarak görüşlerini ortaya koyarlar. Kim diyebilir ki “gazeteciler istedi diye” aday belirlendi. Böyle bir düşünce kabul görmez. 
Öncelikle Fatsa’da ilçe belediyesi devamında da büyükşehir belediyesinin AK Parti adayının kimler olacağı toplumun tüm kesimleri tarafından merakla bekleniyor. AK Parti ciddiyetle takip ediliyor.
Çünkü yeni bir nefes, yeni bir heyecan, yeni bir anlayış gerekiyor Fatsa’ya… 
Geçen haftaki yazımda isimler üzerinden tartışmamız gerektiğini yazmıştım. Olumlu ve olumsuz tepkiler aldığımı biliyorum. Yine de ısrarla isimleri tartışmamız gerektiğini yineliyorum. 
Oysa yazının içeriğinde kamuoyu algıları da vardı. Sokak tartışmaları Ethem Kibar ismiyle AK Parti daha şanslı pozisyonda olunacağı görüşleri ağırlıktaydı. Dolayısıyla geçen haftaki yazımdan dolayı ilgili isim Sayın Ethem Kibar’a angaje olduğum çıkartılmamalıydı.  Tüm Fatsa’nın tek beklentisi adam gibi bir belediye başkanı seçmektir. 
AK Partinin aday adaylarının tamamı hiç kuşkusuz ki kıymetli şahsiyetler. Hepsi kendi alanlarında uzman kişilikler. Siyasetin içinden gelen, birikimli ve tecrübeli insanlar. Hiç birisinin öbüründen aşağı kalır yanı yok. 
Örneğin; Muharrem Aktepe. 14 yıl başkan yardımcılığı, 5 aydır başkanlık yapmakta. Kim diyebilir ki tecrübesi yok... Hatta kısa sürelik başkanlık çalışmalarında ilçe halkımızın beklediği sosyal belediyecilik alanlarında ciddi atılımlar yapmıştır. İlk kez bir aylık ramazan ayında her akşam sosyal ve kültürel hayatımızı ilgilendiren etkinlikler yapmıştır. Çınar festivaline uzun bir aradan sonra start vermiştir. Kent Konseyinin kurulması için çalışmalara başlamıştır. Başka söylenecek ne olabilir ki… 
Şenol Eni; belediyecilik alanında uzun yıllardır çalışan bir dostumuz. Fatsa Belediyesinden başlayan belediye serüveni Kırşehir Belediye Başkan Yardımcılığı ve Samsun İlkadım Belediye Başkan Yardımcılığı ile devam eden bir süreci başarıyla yürütüyor. Tecrübe ve birikim konusunda sorun yaşamayacak bir çıta yüksekliği mevcut. 
Abdullah Uçar; siyaset tecrübesi var. Bir dönem ilçe başkanlığı yapmış. Altyapı bilgisi mühendislik mesleği ile bağdaş. Niye olmasın ki… 
Tayfun Karataş; Ticaret Odası Başkanlığından gelen bir idarecilik birikimine sahip. Siyasete yabancı değil. Aday olursa niye başarısız olsun ki. Zaten böyle bir beklenti içinde olduğu için yıllardır bu uğurda ki çalışmalarını biliyoruz. 
Avukat Doğan Pehlivan; Hukukçu bir kimliğe sahip. Partinin kuruluşundan beri siyasetle iç içe. Tabii ki bir beklentisi olacaktır. Yerel veya genel. Doğan bey bunu yerelden başlattı. Yerel yönetime aday adayı oldu. Seçildiğinde başarılı olmama gibi bir ihtimali olmaz. 
Abdulhamit Bakan; siyasetin içinde. AK Partinin yanlış uygulamalarının karşısında duran bir siyasetçi. Parti içi muhalefetin baş aktörü. Mert bir siyasetçi. Eğriye eğri, doğruya doğru diyebilen bir şahsiyet. Doğruları konuşmasıyla gündem oluşturan, hizmet aşığı. 
Musa Yüksel; öğretmen meslekli bir kişilik. Kocaeli – Körfez Belediye Başkanlığından başlayan bir belediyecilik tecrübesi var. Esasen Eyüp Fatsa’nın danışmanlığı ile başlayan bir siyasi kişiliğe sahip. Çeşitli zamanlarda aday adaylıkları mevcut. Siyasete olan sıcaklığıyla başarı çıtası sürekli yükselen birisi. 
Yakup Yeşiltaş; belediyeciliği bilen, tecrübeli bir kişilik. İstanbul - Esenyurt belediyesinden emekli. Halen Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanlığını yürütüyor. Sivil Toplum Kuruluşlarına önem veriyor.
İsmail Demirbaş; akademisyen bir şahsiyet. İstanbul Ticaret Üniversitesinde çalışıyor. AK Partiyle yakın temas halinde. Bolamanlı. 
Pazartesi günü müracaat süreci başladı. 12 Kasım Pazartesi günü bitecek. Bakalım kimler müracaat edecek. Bu köşede adı geçenlerin bazıları belki de hiç müracaat etmeyecek. Bekleyip göreceğiz.
Sonuç itibariyle hem ilçelerde hem de büyükşehirde gözler AK Partinin adaylarında olacak. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde