03 Mayıs 2024

CHP ADAYI AV. AHMET CANBAZ “BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ” DİYOR

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fatsa belediye başkan adayı Avukat Ahmet Canbaz adaylığının kesinleşmesinden sonra seçim startını önce basın toplantısı devamında da partisinin ilçe başkanlığı binasını yeni yerine taşıyarak vermiş oldu. 
Fatsa basını ile buluşan Ahmet Canbaz; Fatsa’yı Fatsalılarla yönetmeye söz verdi. 
“Ben yaptım oldu” bizim düşünce yapımızda yoktur diyen Canbaz; Fatsa’yı birlikte yöneteceğiz derken aslında demokrasi vurgusu yaptı. 
Sayın Canbaz diyor ki; “… biz tek başımıza değil katılımcı demokrasi kriterlerine göre bir yönetim tarzı uygulayacağız…” 
Bu iddia önemli. Hafızalarımıza kaydetmemiz gerekir. 
Ahmet bey sosyal demokrat bir tabandan geliyor. Demokrasiyi içine sindirmiş bir kişilik. Kaldı ki hukukçu kimliği ile demokrasi ve insan haklarını bizden daha iyi bilen birisi. Dolayısıyla çıktığı bu yolda sosyal demokrat tabanın hassasiyetlerini de en iyi kendisi bilmeli. 
Sosyal demokratların yönetim anlayışı ortada. Onlar çoğulcu demokrasiyi benimserler. Yönetimde paylaşım isterler. Haksızlığa, hırsızlığa, hukuksuzluğa, yolsuzluğa temelden karşı çıkarlar. Ahmet Canbaz bu kriterleri en iyi bilenlerdendir. 
Ahmet bey şimdiye kadar aktif siyasette olmayan bir şahsiyet. Ancak SHP dönemlerinden (1980’lerin sonları) başlayan pasif bir siyasi aktivasyon söz konusu. Hatta seksenli yılların sonlarında, hukuk mezunu olduğu ilk yıllarda gazetemizde kısa süreli köşe yazıları yazmıştı. 
Sayın Canbaz çıktığı yolda “özgüveni çok güçlü” bir profil içinde. “Seçimleri kazanamama gibi bir durum söz konusu olmayacak” diyor. Bunu özel sohbetlerimizde sürekli dile getiriyor. Siyasete dair yaptığı analizlerde “seçilmeye inanmışlık” sergiliyor. Seçilmemesine bir sebep görmüyor. Çünkü CHP’nin oyunun ve şahsi oylar ile merkez sağdan ve milliyetçi tabandan gelecek oylarla seçimlerin galibi olacağına inanıyor. 
Tabii ki sonuç tahmini yapmak için çok erken. Eğer seçim sonucuna dair bir tahmin yapılması gerekirse AK Parti adayının belli olması gerekir. Şu an AK Parti adayını belirlemiş değil. 
CHP’nin son seçimlerde Fatsa’da aldığı oy 17 bin 200 civarındadır. CHP’nin Fatsa’da azımsanmayacak bir oy potansiyeli mevcuttur. Bu oyun üzerine konulan her oy Sayın Canbaz’ın katkıları ve parti bütünlüğünden kaynaklı gelecek oylardır. 
İttifaklar olmayacak mıdır? 
Bence olacak. 
Bunu Ahmet Canbaz’a da sordum. Taban ittifakı zaten olacak dedi. “Biz partili partisiz tüm seçmenlerimizden oy bekliyoruz, kaldı ki alacağız” dedi. Millet ittifakı taraflarıyla da görüşeceğiz dedi.
CHP ve adayı ile ilgili şimdiden tahmin yürütmek olanaksız. Seçime daha çok zaman var. Acele edip bir yargıya varmak yersiz. Bekleyip görmek lazım. 
Ancak Sayın Canbaz’ın hedeflediği bir kitle var ve bu kitleye dair düşüncelerini süre içinde tüm Fatsa kamuoyu öğrenecektir. Sağ-sol, milliyetçi-muhafazakar her kesimden simalara dair politikalar oluşturuyor. Şimdilik bu kadarını söyleyeyim. 
* * *
BÜYÜKŞEHİR VE ÜÇ İLÇE ÖNGÖRÜSÜ
Bir siyasetçi büyüğüm Ordu ve sahil ilçeleri için geçen hafta bir öngörüde bulundu. 
Diyor ki; “AK Parti Ordu’da büyükşehir adayını Hilmi Güler, Altınordu adayını Fatih Han Ünal, Fatsa adayını Eyüp Fatsa, Ünye adayını ise Mustafa Hamarat’ı yapmalıdır. Bu tablonun böyle olması halinde 20’de 20 olasılığı yüksek olacaktır.” 
Açıkçası AK Parti adına bu öngörü düşünülebilir. Bizler her ne kadar partinin yetkili organlarında olmasak da böyle bir aday dağılımı AK Partiye yakışır. 
Bu öngörü sahibi abimin de siyasi tecrübesi fevkalade yüksektir. Öngörüsü neden olmasın ki…
Zaten Hilmi Güler’in ismi büyükşehir için güçlü bir şekilde telaffuz ediliyor. Hatta külliyede başkanla yemek yediği bile söyleniyor. Sosyal medyada bu tahminler yapılmakta. Belki de bugün yarın 25 ilin adaylarının açıklanması bile olası. Açıklanacak 25 il arasında Ordu’nun da muhtemelen yer alacağı varsayılıyor. Hatta A Haber televizyonunun haberine göre Hilmi Güler aday.
Haydi hayırlısı… 
* * *
AK PARTİ TEMAYÜLÜ 
VE SONUÇLAR
AK Parti; Pazar günü ilçe belediye başkan aday adayları için temayül (eğilim) yoklaması yaptı. 
Temayülde 172 kişi yarıştı. 
On dokuz ilçe arasında en fazla aday ayayı Fatsa Belediyesi için başvurdu. Sayı 15. 
AK Partide temayül yoklaması sonuçları her zaman olduğu gibi anında paylaşılmıyor.  Oylar kullanılıyor, sonuçlar açıklanmıyor. Sandıklar Ankara’ya götürülüyor. 
Aday belirlemenin birinci ayağı tamamlanmış oldu.
İkinci ayak anketler olacak. Bu süreçlerin sonuçları kamuoyuyla paylaşılmıyor.  Kimin kaçıncı olduğu meçhul. 
Tabii ki bu da bir yöntem. AK Parti bu yöntemi benimsiyor. Kapalı oylama yapıyor açık saymıyor. Kapalı oylama kapalı sayım. Demek ki AK Parti bunu demokratik bir yöntem olarak görüyor. 
En çok aday adayının Fatsa için başvurması Fatsa adına bir avantaj mıdır, dezavantaj mıdır bilemem. 
Ancak bildiğim tek şey var. Biz Fatsa’ya belediye başkanı seçeceğiz. Bunu yaparken de en iyi kim hizmet verir buna göre seçeceğiz. Kısaca dirayetli, kararlı, iradesini Fatsa menfaatleri adına kullanabilecek olan adaylar tercih edilecek. Bu kriterlere uyan, partisi ne olursa olsun karizmatik adaylar şanslı olacaktır. 
Çünkü biz Fatsa’ya belediye başkanı seçeceğiz. Partilere ilçe başkanı değil!!!
* * *
MUHARREM AKTEPE 
VE OSB YOLU
Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe yıllardır çözüm bekleyen bir hizmeti gerçekleştirdi.
Aktepe; Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin yolunun asfalt olmasını sağladı.
Yolun durumunu bilenler biliyor. Çocuk mezarı kadar kasisler ve iyice bozulmuş bir zemin vardı. 
Neyse ki Aktepe’nin duyarlılığı bu bozuk yolun sıcak asfalt olmasını sağladı.
Tabii ki idarecilerimizin icraatlarını gördükçe toplumumuz da mutlu oluyor. Gecikmiş işlerin başarılması ve çözüme kavuşması yöneticilerimize olan güveni arttırıyor. Bu çalışmalar aynı zamanda ilçemizin eksiklerini gidermiş oluyor. 
Muharrem Aktepe göreve geldiği günden bu yana ciddi çalışmalar planlıyor. Muhtemelen 2019 seçimlerine haklı olarak ışık tutuyor. Performans sergiliyor. 
Teşekkürler Sayın Muharrem Aktepe… Yolun açık olsun, başarılar dileriz…
* * *
TAYFUN KARATAŞ 
VE AHMET DOĞRUCA
 
AK Parti Fatsa belediye başkan aday adayları zaman zaman gazetemize ziyaretlerde bulunuyor. 
Bu ziyaretlerde geniş sohbet etme imkanı buluyoruz. 
Aday adayı arkadaşlarımızın planlamalarını öğreniyoruz. Zaten başarılı olacaklarına olan inancımızı pekiştiriyoruz. Hafızalarımızı yeniliyoruz.
Hafta başında da iki kıymetli aday adayımızla buluştuk. 
Tayfun Karataş ve Ahmet Doğruca.
Gazetemize ziyarette bulundular. 
Yazılmaması kaydıyla çeşitli projeleri paylaştılar. 
Genelde aday adaylarının ortak planlamaları birlikte yönetmek, istişare ile yönetmek, şeffaf belediyeciliği öne çıkarmak genel hedefleri.
Tayfun bey ve Ahmet beyin ziyaretlerinde yaptığımız sohbetlerden de bunu çıkardım. 
Her iki aday adayı dostumun da idarecilik tecrübeleri var, yöneticilik kapasiteleri yüksek. 
Tayfun beyin konuşmalarına bakılırsa aday olacakmış gibi şimdiden proje hazırlıyor, seçildiğinde de neleri yapabileceğini sıralamaya koyuyor. Nasıl kaynak oluşturacağını, kamu ve özel sektörden nasıl faydalanılacağını kafasında oluşturmuş bile. Hizmet politikaları, sosyal ve kültürel politikalar, kalkınmaya yönelik politikalar, sanayi ve turizm politikaları, sosyal belediyecilik politikaları dallarında çalışmalara ve projeler hazırlamaya başlamış bile. 
AK Partinin aday adaylarının tamamı tabii ki Fatsa’ya hizmet etmek için yarışıyor. Buna en ufak bir şüphe yok. Tüm aday adayı arkadaşlara başarılar dileriz.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde