02 Mayıs 2024

İlgilisi bu işe el atmalı

  • PDF

Geçen hafta Muhsin Yılmaz imzalı “Neden Olmasın” başlıklı manşet haberimiz ilgilileri tarafından kulak ardı edildi sanırım.

Neydi haberin özü?

Nasıl ki Elekçi ırmağı üzerine ikinci bir köprü yapımı, o mahallenin veya mevkiinin hızla gelişmesini sağlamışsa, aynı durumda Bolaman Irmağı üzerine de ikinci bir köprü yapımının planlanması gerektiğini gerekçeleriyle birlikte kamuoyuna sunmuştuk.

Ne yazık ki ilgilisinden hiçbir tepki alamadık.

İlgilisi derken kastettiğimiz ilgilisi tabii ki ilçenin kaymakamıdır.

Elekçi üzerindeki köprüyü de zamanın kaymakamı planlamış ve başarıyla bu hizmeti ilçemize kazandırmıştı. Tabii ki planlama aşamasında Fatsa kamuoyunun, basının ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini almıştı. Ve yapılacak olan hizmet kısa zamanda hayata geçmişti. Sağ olsunlar, babalarının paralarıyla yapmış olmasalar da planlamak da bir başarı göstermektir. Dolayısıyla her kaymakam bir iş başarmak için gayret göstermiştir.

Şimdi bakıyoruz da nerede o beklenen projeler. Gören, duyan varsa beri gele. Gerçi “Fatsa’nın çevre yoluna ihtiyacı yoktur” diyen bir milletvekiliniz varsa, kaymakamınız ne yapabilir ki!

Biz yine de kaymakamımızın “ben de bu memlekete ciddi bir hizmet yaptım” diyebilmesini bekleriz. Zaman geçmiş sayılmaz. Bolaman Irmağı üzerinin makul hem de Organize Sanayi Bölgesine geçiş sağlayabilecek bir mevkiisine ikinci bir köprü planlamasını canı gönülden istiyoruz.

Sayın Başbakanımızın “oturan mülki amir istemiyorum” anlayışından hareketle, yalnızca prosedür gereği protokol kaymakamı olmaktansa biraz hareketlenmek kendisine de iyi gelir doğrusu. Yani ben günümü gün ederim, etliye sütlüye karışmam mantığı kimseye fayda sağlamaz. O halde sayın kaymakamımız titreyip kendine gelmeli.

Aslında AK Parti iktidarları mülki amirleri yeteri kadar pasifize etmiş olsa da çalışma arzusu olanlar bu pasiflikten kendilerini alıkoyabilirler. Yeter ki azim olsun.

Sayın Kaymakamımızın bu işe bir el atması dileklerimizle…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde