03 Mayıs 2024

ETEM KİBAR’I YAKIN TAKİBE ALALIM

  • PDF
AK Parti Fatsa belediye başkan aday adaylığı süreci sil baştan oldu.
Fatsa Ziraat Odası Başkanı Etem Kibar’dan istifa haberi geldi. 
Dolayısıyla kartlar yeniden karılacak.
Her ne kadar müracaat etmese de artık Ethem Kibar’da masada olacak. Aday adayları kervanına katılacak.
Şunu belirtmekte fayda var. Fatsa’da AK Parti’nin adayı kim olacağı merakla beklenen olgular arasında. Kamuoyu bunu pür dikkat takip ediyor. Fatsa’nın geleceğinde kimlerin yönetici olacağını, hangi partinin adayının daha iyi hizmet getirebileceğini tahmin ederek tercih yapacağını göreceğiz. 
Aslında 31 Mart seçimlerinin şu an itibariyle hiçbir parti adına garantisi yok. Ancak AK Parti adayının belli olmasından sonra bir tahmin yapılabilir. 
Etem Kibar ismi üzerinde bu köşenin yazarı olarak bir süre önce çeşitli analizler yapmıştım. Hatta görüşlerimi paylaştığım siz okurlarımdan da samimi eleştiriler almıştım. Olsun zaman her şeyin ilacıdır derler. Geçmişte yaptığım analizlerin bu gün yeniden gündeme geldiğini görmekteyiz. Etem Kibar’ında bu süreçte aday adayı olacağı gerçeğini görmüş durumdayız. Muhtemelen bu istifadan sonra Ethem Kibar’ın aday olabilmesi de daha güçlü hale gelmiştir. Süreç oraya doğru ilerliyor. 
Aslında AK Parti aday belirleme yönteminde kamuoyu anketleri ve araştırma şirketlerinin verilerinin sonucuna göre çalışma yürütüyor. Genel merkez bu seçimde alışılmışın dışında bir çalışma sergiliyor. Halkın nabzını yokluyor ve kararını da ona göre verecek. Tabii ki bölge siyasetçilerinin de görüşlerini alıyor. Bu görüşler doğrultusunda Etem Kibar ismine olumsuz yaklaşım olacağını zannetmem.  
Milletvekilimiz Ergün Taşçı tüm bu süreçleri takip eden birisi olmakta. Tabii ki Sayın Numan Kurtulmuş da bu süreci takip ediyordur. Hatta Hilmi Güler’in de bu bağlamda görüşleri alınıyor olacaktır. Bu saydığım isimler memlekete hizmet eden ve edecek isimlerdir.
Görünen o ki; parti genel merkezi ve yetkili kurullar hatta bölge milletvekilleri aday belirlenmesinde yukarıda saydığımız argümanlara göre irade kullanacaklardır. Olması gereken de budur. Çünkü bir milletvekili çalışacağı yerel yönetimin belirlenmesinde etkin rol oynamalı. Uyum aramalı. Çalışabileceği kadro oluşumunda söz sahibi olmalı. Bu siyasetin doğasında vardır. Yadırgamamak gerekir. Eğer uyumlu bir kadro oluşturulursa hizmetin gelmesinde de bir uyum ortaya çıkar. 
Kartlar yeniden karıldı dedik. 
Ethem Kibar’ı yakın takibe almak gerekir. 
Her an aday olarak açıklanabilir… 
 
FATSA’DA KÜLTÜR, 
SANAT VE SOSYAL HAYAT
Fatsa’da kültür, sanat ve sosyal hayatın boyutları “çok ileri seviyededir” diyemeyiz. 
Bunun temel sebebi bu dalda çalışma sergileyen kuruluşların çok fazla desteklenmemesi. 
Bu destek başta yerel yönetimler olmak üzere kurum ve kuruluşlardan ilgi görmemeye bağlanıyor. 
Örneğin; geçen hafta Fatsa’da bir kısa sinema filmi izledik. Oyuncuların tamamı amatör arkadaşlar. Ancak başarıları çok yüksek. Sanki profesyonel sinema oyuncuları gibi bir performans ortaya koymuşlar. Taktir ediyoruz. 
Oyunun adı “Dedemin imzası.”
Fatsa Belediyesi bu oyunu 4 gün Kültür Sarayında gösterime sundu. Buradan belediye başkanımız Muharrem Aktepe’ye bir kültür sanat çalışmasına destek olduğu için teşekkür ediyorum. Ve belediyemiz gibi diğer kuruluşlarında bu tür çalışmalara destek olmalarını diliyorum. 
Çünkü ilçemizde sosyal hayatımızın çapını genişletmek zorundayız. Bunu sinema, tiyatro, şenlik, festivallerle ancak yakalayabiliriz. 
Hatta sanat çalışmaları alanına müzik faaliyetlerini de eklemeliyiz. 
Özel Sevgi Sanat Evi bu kuruluşlarımızdan birisi. Profesyonel manada çalışmalar yapıyor. 
Koro ekibi, enstrümantal ekip, konserler ve benzer faaliyetler yapıyorlar. 
Alanında mastır yapmış bir ekip başı var. 
Adı; Osman Özel. Kısa bir sohbet etme imkanı buldum. Gerçekten soyadına münhasır ÖZEL bir kişilik. Müziğin akademisyeni. 
Bu kardeşimiz Fatsa’ya yatırım yapmış. İlgisizlikten yakınıyor. İşte burada da kültür, sanat ve sosyal hayatta çıtamızın düşük olduğu ortaya çıkıyor. 
Lütfen ilgi gösterelim. Destek olalım. Motivasyonları teşvik edelim. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde