03 Mayıs 2024

FATSA’DA AK PARTİ ADAY ÇIKARMAYACAK MI?

  • PDF
Yaşam sadece siyaset ve seçimlere odaklanmakla yürümüyor. 
Esasında en fazla odaklanmamız gereken durum ekonomi.
Geçim derdi. 
Sabit ücretle çalışanların tüm gündemi geçinebilmek olmalı. Esnaf kesiminin de derdi işini devam ettirebilmek olmalı.
Ocak ayında işçi ve emeklinin ücretleri yeniden düzenlenecek. Dolayısıyla ekonomik kriz ve yüksek enflasyona paralel olarak ücretler güncellenebilecek mi? Çalışanlar ve emekliler bu güncellemeden memnun kalabilecekler mi? Geçimlerini sağlayabilecek ücretlere ulaşabilecekler mi?
Çalışan geniş kesimlerin derdi bu olmalı.  
Ancak seçimler bu gündemin önünde yer alıyor. 
Varsa yoksa seçim. 
Oysa seçimden ziyade yoksullaşan bir toplumsal yapımız var ve bunu tartışmalıyız. Bu yoksulluk karşısında yardım yapan kurumlarımız var. Bu kurumlarımız her geçen yıl artan sayılarda yaptıkları yardımlarla övünmekteler. Bir memlekette eğer yardım yapılan sayı artıyorsa bu övünülecek bir durum olmamalı. Tersine utanmalıyız! Fakat bizim memlekette yardım alan sayısına paralel bir övünme söz konusu oluyor. Ne kadar çok yardım yapılıyorsa o kadar övünç vesilesi oluyor. Bu da siyasetle ilintili. Siyasi iktidarlar toplumun yoksullaşmasından nemalanıyor sanırım. Çünkü yardım yapan kuruluşların en başında kaymakamlıklar ve valilikler yer alıyor. Bunu da iktidarlar planlıyor. Bu bir realiteye dönüşmüş durumda. Gerekçesi de sosyal devlet olmakmış!  Yoksullaşmanın adı ne zaman “sosyal devlet olmak” olduysa!... Ancak alan memnun veren memnun. Bize de ne oluyorsa!!!
Seçimlere daha 3 buçuk ay var. Fakat süreç erken başladı. Propagandalar tam yol sürdürülüyor. 
MHP adayı Murat Kaçak yaklaşık bir yıldır çalışıyor. Çünkü aday olacağı önceden belirtilmişti. 
Murat Kaçak genel başkanı tarafından da sevilen bir aday. Sayın Bahçeli Ordu’yu daha doğrusu Fatsa’yı Murat Kaçak ismiyle sevdi. Fatsa’ya yakınlaştı. Fatsa teşkilat mensuplarına değer veriyor. Sürekli Fatsa ile istişare içinde. 
Geçen hafta Fatsa’da AK Parti ile MHP’nin ittifak yapacağından bahsedildi. AK Partinin aday çıkarmayıp MHP’yi destekleyeceği konuşuldu. Yetkili şahsiyetlerle görüştüm. AK Parti cenahı asla böyle bir şeyin olamayacağı görüşünde. MHP kanadı ise büyükşehirde aday çıkarmayıp başta Fatsa olmak üzere birkaç ilçede AK Partinin desteği ile seçime girmeyi planladıklarını açıklıyorlar. Hatta Ünye, Fatsa, Korgan ve Kumru ilçelerini MHP’nin istediği dillendiriliyor. 
Bu durumda AK Parti Fatsa’da aday çıkarmayacak mı?
Bu olabilir mi? 
Bu bir şehir efsanesi. AK Parti ile MHP zaten ittifak halinde. Karşılıklı istekler ve beklentiler olacak ve bu istekler karşılanabilir. Ordu ve ilçelerinde her ne kadar AK Partinin bu ittifaka ihtiyacı olmasa da MHP isteyecektir. Siyaset bu.. Bu günden yarına ne olacağı belli değil. 
Merhum Süleyman Demirel ne demişti? Siyasette 24 saat çok uzun zaman olabilir. 
* * *
CHP’deki durum Ahmet Canbaz’ın adaylığı ile netlik kazandı ve çalışmalara aralıksız olarak başlamış pozisyonda. Ahmet Canbaz CHP seçmenini konsolide edip tüm kesimlerden oy almanın politikalarını oluşturmak istiyor. Bunu başarabileceğine inanıyor. Sahaya inmiş durumda. Pazar yerlerini ziyaret ediyor, site toplantıları düzenliyor. Bire bir tüm fertlere ulaşmanın hesabı içinde. Şu an parti teşkilatı ile pozisyon alıyor. İleride kurmay ekip, meclis ekibi ile bindirme yapabilir. Proje tanıtımlarıyla geniş kitlelerle buluşmanın zamanlamasını düşünebilir. Açıkçası bu uzun zamanı lehine çevirebilecek çalışmaları yapma fırsatını yakalayabilir. 
* * *
AK Partide aday adaylık süreci devam ediyor. İlçe adayları belli olmadı. AK Parti tabanı aday açıklamalarını ilgiyle bekliyor. 
Fatsa’da 16 aday adayı var. Kamuoyunda her gün yeni isimler aday yapılıyor. Dedikodu mekanizması hızla ilerliyor. Muhtemelen aday açıklaması yeni yılın ilk haftasına bırakıldı. AK Parti çok yönlü tartışmalar içinde. Adeta kaynayan bir kazan gibi. Sürekli olarak bu kazanın altına odun atılıyor. Ateşi harlıyorlar. Bu bir taktik olmalı. AK Parti ters köşe yapmayı her seçimde deniyor. Veya havuzun içine koyduğu isimleri tartışmalarla yıpratıyor. 
Sahada AK Parti yok. 
Niye; adayı belli olmadığından. 
Ancak aday açıklandığında sahada yerini alacaktır.
Az kaldı sayılır. Eli kulağındadır. Akşama sabaha aday belli olacaktır. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde