03 Mayıs 2024

YEREL İTTİFAK VE MURAT KAÇAK

  • PDF
Siyasette yerelde ittifak yapmak bazen alternatifsiz bir süreci zorluyor.
Tıpkı Fatsa’da AK Parti ile MHP’nin ittifakında olduğu gibi.
Bu ittifak Ordu genelinde MHP’ye iki, AK Partiye on sekiz belediyeyi bıraktı. MHP Fatsa üzerinde çok ısrarcı olmasına rağmen Fatsa’yı almayı başaramadı. Liderler İkizce ve Çamaş ilçeleri üzerinde anlaştı. 
MHP Fatsa adayı Murat Kaçak bildiğim kadarıyla bir yıldan fazla bir zamandır canla başla çalıştı. Ciddi bir emek harcadı. Hatırı sayılır bir maddi harcama yaptı. 
Ne oldu?
Fatsa, ittifak kapsamında AK Partiye bırakıldı. 
MHP adayı Murat Kaçak’ın bütün emekleri boşa gitti. 
Aynı zamanda bir alternatifsizlik oldu. Zorlamayla tercih kullanma yolu seçildi. MHP seçmeninin tercihinin önü kesildi. Murat Kaçak’a destek olanların umutları yıkıldı. İttifak böyle bir şey işte…
* * *
Fatsa’da ittifak olmasa da AK Partinin şansının olduğunu tüm kesimlerden duyuyoruz. Şimdi ittifakla birlikte daha da şanslı hale geldiğini söylemek mümkün. 
AK Parti ve MHP’nin Ordu’da aday tanıtım toplantısı 20 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak. Muhtemelen Cuma veya Cumartesi günü adayların kimler olduğunu öğreneceğiz. Adayların kimler olacağına dair her ilçede heyecanlı bir bekleyiş var. Aday adayları başta olmak üzere kamuoyu da bu bekleyişin unsurlarından. 
* * *
Bu durumda Fatsa’da iki kutuplu bir seçim olacak. 
AK Parti ve CHP adayları yarışacak. 
İYİ Partinin aday çıkartıp çıkartmayacağı şuan belli değil. Muhtemelen CHP adayını destekleyecekler.
CHP adayı Ahmet Canbaz ciddi çalışma sergiliyor. Bir aydır bayağı mesafe kat etti. Gece gündüz dur durak bilmiyor. Her geçen gün pozitif algılarını çoğaltıyor. Gençlerle buluşuyor, toplu konut sitelerinde tanıtımlar yapıyor, mahallelerde toplantılar düzenliyor, kapalı salon toplantılarında seçmenleriyle buluşuyor.
AK Partinin adayı belli olduktan sonra sahada daha yoğun çalışmaların yapılacağını da belirtmekte yarar var. Vaatleri ve projeleri göreceğiz. Kim daha inandırıcı planlama sunacak ona bakacağız. Zaten borçlu olan bir belediyede kaynak sorunu nasıl aşılacak, kim bu konuda inandırıcı olacak. 
Bekleyip göreceğiz… 
* * *
FATSA DERNEKLER
 FEDERASYONU (FADEF)
Fatsa Dernekler Federasyonu (FADEF) geçen hafta Fatsa kamuoyunda çeşitli tartışmalarla gündeme geldi. 2018’de de olağanüstü kongrelerle tartışmaların odağı olmuştu.
Bu kurumda iki grup var. Bu gruplar ciddi manada karşılıklı suçlamalarla çekişme halinde. 
Geçen hafta gazetemiz manşetinde son kongrede yaşanan tartışmalar ve 17 derneğin istifası gündeme geldi.
Tabii bu istifalara dair itirazlar da birden yükseldi. Ancak bu tartışmalara kurumun başkanı müdahil olmuyor. Zaten sıkıntı muhtemelen kurumun başkanıyla alakalı. Eleştiriler başkanın şahsına. Gerçi eleştirenlerin de çok ciddiye alınacak bir pozisyon ortaya koyamadıkları açık. Mesele “sidik yarışı” tabirine dönmüş görünüyor. 
FADEF en başından bu yana sürekli iç çekişmelerle gündem oluyor. Çeşitli eleştirilerle karşı karşıya kalıyor. Suçlamalara muhatap oluyor. Kurumda sıkıntılar bitmiyor.
Son kongrede yeni bir yönetim oluştu. Umarım bu yönetim eleştirilere kulak verir ve kurumdaki karışıklıklara son verir. Çünkü kurumun yıpranması doğru değil. Bir emek verilmiş ve belli bir yol kat edilmiş. 
Yeni yönetimden tek beklenti kurumun gerçek görev alanına çekilmesidir. Kurumun, kişiler üzerinden yapılan olumsuz tartışmalardan kurtarılmasıdır. 
Haydi yeni yönetim işi düzeltmek sizde… 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde