03 Mayıs 2024

ÇEKİŞMELİ BİR SEÇİM OLUR

  • PDF
AK Parti ilçe belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 
20 Ocak Pazar günü Ordu’da yapılan tanıtım toplantısıyla açıklanan adaylar artık sahada olacaklar.
Fatsa’nın adayı İbrahim Etem Kibar oldu.
Etem Kibar dört yıldır Fatsa Ziraat Odası başkanlığı yapmaktaydı. 
Sayın Kibar’ın Ziraat Odasındaki çalışmaları başarılı bulunmuş olmalı ki Fatsa Belediye Başkanlığı adaylığına layık görülmüş. Hatta bu başarısının devam etmesi, bilhassa Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahneye çağırdığı Etem Kibar’a söylenmiş. “Fatsa’yı sana emanet ediyorum” denilmiş. Başka bir ayrıntı; Etem bey sahneye çıktığında Erdoğan tarafından samimi bir şekilde öpülmüş ve bir güven duygusu oluştuğu ortaya çıkmıştır.
Uzatmaya gerek yok.
Yaklaşık 3 ay önce Etem Kibar’ın Fatsa’ya belediye başkan adayı olması gerektiğini bu köşeden detaylarıyla ilk yazan gazeteci ben oldum. Hatta yazımdan sonra aday adayı olan arkadaşlar tarafından epeyce eleştirildim. Hakkımda olumlu ve olumsuz yorumlar yapıldı. Ciddi tavırlar gösterdiler. Oysa aklın yolu birdir. Dolayısıyla biz Fatsa’ya parti ilçe başkanı seçmeyecektik. Belediye başkanı seçeceğiz. 
Etem Kibar’ın aday adaylık sürecinde de çeşitli itirazlar yaşandı. Zamanında başvuru yapmadı, tepeden inmeyi denedi gibi… Kaldı ki gösterilen bütün dirençler saçma sapan detaylardı. 
Artık hepsi geride kaldı. Kimse basit detaylarda kalmamalı. 
Etem Kibar için artık çalışma zamanıdır. Toplumun bütün kesimleriyle haşır neşir olma zamanıdır. Etem beyin tanıtım derdi yoktur. Ziraat Odası Başkanlığı döneminde iyice tanınmıştır. Tüm mahallelerde insanlarla iç içe bir çalışma sergilemiştir. 89 mahalle muhtarıyla gönül bağı kurmuştur. Propaganda çalışmalarında ve tanıtım faaliyetlerinde çok fazla efor sarf etmeyecektir. 
Etem Kibar dün parti teşkilatının da hazır bulunduğu bir basın toplantısı yaptı. Açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar gazetemizin haber sayfalarında yer aldı. 
Bundan sonra Sayın Kibar için planlama ve projelendirme süreci başlayacaktır. Ancak adayların tamamının işi zordur. Kazanacak olan aday borçlu bir belediye teslim alacaktır. Adaylar planlamalarını ve projelerini borçlu bir belediye teslim alacaklarına göre yapmaları gerekecek.
Artık adaylar belli olmuştur. AK Parti Etem Kibar, CHP Ahmet Canbaz, BBP Fatma Yümlü. Dolayısıyla AK Parti ve CHP adına iki güçlü aday yarışacaktır. 
Çekişmeli bir seçime hazır olalım…  
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde