03 Mayıs 2024

MUHTEMELEN İDRİS NAİM ŞAHİN OLACAK

  • PDF
Ordu büyükşehir belediye başkan adaylığına şu an itibariyle resmi anlamda AK Parti adayı Hilmi Güler’den başka aday görünmüyor. 
CHP ve İYİ Parti halen  adaylıklarla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Bugün yarın her an açıklama gelebilir. Ancak İYİ Partinin İdris Naim Şahin ismi üzerinde durduğu kesin. Resmi olmasada kamuoyunda İdris Naim Şahin ismi çokça dillendiriliyor. İYİ Partinin Ünye adayınında Ünye eski belediye başkanı Ahmet Arpacıoğlu’nun olacağı kulis bilgisi olarak yansıyor. İdris bey CHP’den aday olacak denilmişti bile. Tabii ki CHP’den aday olması durumunda sol tabanın göstereceği tepki gözönünde bulundurulmuş ve CHP gelecek olası tepkilerden dolayı geri durmuştu. 
Süreç devam ediyor. CHP halen aday göstermiş değil. Muhtemelen İdris Naim Şahin İYİ Parti şemsiyesi altında aday olacak ve CHP’den destek isteyecek. 
Bir çok sosyal medya paylaşımında görüyoruz ki İdris Naim Şahin İYİ Partiden aday olacak. İdris beyin adaylığı kısa süre içinde ete kemiğe bürünecek. 
Böyle bir tabloda iki AK Partili eski bakan Ordu büyükşehir belediye başkanlığı için ayrı ayrı partilerden yarışa girecek.
Ben bu duruma şöyle bir yorum getiriyorum. 
İlimiz açısından başarılı bir gelişme. Her iki aday da tecrübeli, birikimli.
Bir başka yorumum da şöyle; AK Partide yetişmiş siyasetçi hayli fazla. Baktığımızda bunu açıkça görüyoruz. 
Fakat sol kesimde aynı tabloyu görmek mümkün değil. Baksanıza CHP Ordu’da aday bile çıkaramadı. Halen bekliyor. Beklemekten kasıt bir stratejisi vardır, bilemeyiz. Fakat seçmenini konsolide edecek, coşku yaratacak bir adım atmış değil. 
İYİ Parti ittifakından dolayı beklediği aşikar. Dolayısıyla İdris Naim Şahin’e destek olma adına düşük profilli bir aday mı çıkaracak ilerleyen günlerde göreceğiz.  
Ordu Büyükşehir için iki aday yarışacak ve ikiside AK Partiden yetişmiş siyasetçiler. Bu da gösteriyor ki; AK Parti aynı zamanda siyaset okulu gibi. Kadrosunda yetişmiş elemanı hayli fazla. Tüm kademeleri arı gibi çalışmakta. Ve siyasete adam yetiştirme görevini de üstlenmiş vaziyette. Bu durumda bile AK Partinin övünmesinde bir olumsuzluk olmamalı. Milliyetçi, muhafazakar, mütedeyyin kesim ülke idaresinde daima önde bulunmakta. Halka güven vermekte. 
 
İKİYE AYRILDIK
İlkesel olarak darbelere karşı çıkmak, demokratik düzeni iç ve dış müdahalelerle devirmeye kalkışmak isteyenlere direnç göstermek aklı başında herkesin ortaya koyması gereken bir tavırdır. 
Tabii ki darbelere hayır. Hem de son nefesimize kadar hayır. 
Fakat darbe girişiminin son örneğini Venezuela’da görüyoruz. 
Bu ülkede Amerika’nın dışarıdan müdahalesiyle darbe yapılmaya dönük bir ayaklanma söz konusu. 
Venezuela dünyanın en zengin petrol kaynaklarına sahip olan bir ülkesi. Ancak halkı en yoksul olan bir ülkesi. Enflasyon yüzde bir milyonu geçmiş.
Şimdi Venezuela yönetimi en zengin petrol kaynakları olan ülke konumuyla halkını en fazla yoksullaştıran bir yönetimle karşı karşıya. 
Bu durum ülkenin muhalefetini dış kaynaklı desteklerle harekete geçiriyor ve muhalefet liderini devlet başkanı ilan ettiriyor. Amerikan Emperyalizminin oyunları bitmez. Devletlerin iç işlerine müdahalesi bitmez. En zayıf noktayı bulur ve o noktadan atışa başlar. Venezuela’da da öyle oluyor. Çünkü petrol var, enerji var. 
Amerika demokrasi falan getirmez. Bunlar aldatmaca. Fakat bu ülke yöneticileri de refah sağlayamaz. Adam diktatör. Yönetim anlayışı bozuk. Bu anlayışla ülkeyi düzlüğe çıkarması mümkün gözükmüyor. Nüfusun yüzde 47’sinin katıldığı bir seçimde yüzde 67 oy almış. Zaten ülke nüfusunun yüzde 12’si ülkesini terk etmiş, mülteci durumunda. Asgari ücret 2 dolar. Bir günlük çalışmayla bir yumurta alamıyor. Ülkenin parası terazide tartılarak işlem görüyor. Gerçi para ile alış veriş yok hükmünde. 
Şimdi bizim mahallenin iki kanadı Venezuela için ikiye ayrıldı. 
Sosyalistler darbe yanlısı, milliyetçi-muhafazakarlar darbe karşıtı olarak konumlanıyorlar. Ne günlere kaldık. 
Venezuela Başkanı Maduro denen adam ülkesini batırıyor, ekonomiyi sıfıra indiriyor, halkını eziyor, açlığa mahkum ediyor güya bizim mahallenin bir kesiminde kahraman oluyor… Ve Türkiye siyaseti ikiye bölünüyor. 
Venezuela’da Maduro kalsın mı, Amerika’nın istediği Guaido gelsin mi?
Veya haklını yoksulluğa götüren Maduro masum mu?
 
ETEM KİBAR SAHADA
Fatsa’da iki adaylı bir seçim süreci yaşanacak.
AK Parti adayını açıkladıktan sonra seçim sürecini okuyabilmek daha çok belirginleşti. 
AK Parti ve CHP adayları seçimin favorileri. 
MHP ittifaka girdikten sonra tablo böyle oldu.
CHP adayı Ahmet Canbaz epey yol aldı. Yaklaşık bir aydan fazladır çalışıyor. 
AK Parti adayı Etem Kibar ise sahaya yeni indi sayılır. Çünkü adaylık açıklaması bir hafta önce oldu. Ziyaretler yapıyor, siyasetin nabzını yokluyor, hedefleri üzerinde çalışmalar yapıyor vs…
Etem Kibar dün Ankara’ya gitti, yarınki parti genel mezkezinin düzenlediği seçim startı toplantısına katılcak. Dönüşte de aday tanıtım toplantısıyla kendisi start vermiş olacak. 
Etem bey kendi seçim startı toplantısına önem veriyor. Muhtemelen bu toplantıda AK Parti gövde gösterisi yapacak. Geniş katılım hesabı yapılıyor. Bunu başarır mı, şüphesiz başarır. 
İki ay sürecek olan seçim sürecine hazır olalım. 
 
Son Güncelleme: Çarşamba, 30 Ocak 2019 06:35

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde