03 Mayıs 2024

ERDOĞAN’IN GELİŞİ, ÇEVRE YOLU AÇILIŞI VE “TAKLACI” YAKIŞTIRMASI

  • PDF
Parti liderlerinin seçim öncesinde yaptıkları meydan mitingleri tabii ki bir ölçüdür. 
Katılım oranları açısından bir ölçü. 
Sevgi gösterileri açısından bir ölçü.
Meydanların doluluğu açısından ve gösterilen coşku açısından bir ölçü.
Pazar günü Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ordu’ya geldi. Son bir buçuk ayda ikinci kez gelişiydi. Birincisinde de ikincisinde de müthiş bir kalabalıkla karşılandı. 
Dolayısıyla katılımda bir sıkıntı yoksa, bu katılım bir sevgi gösterisine dönüşüyorsa, burada lider ile katılımcılar arasında siyasi bir bağdan öte kişisel bir sevgi bağı kurulmuş demektir. 
Bu kalabalıklar bir sevgiyi yansıtıyor sanırım. 
Tek kelimeyle tanımlayacak olursak “Ordu halkı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor”
Bu kalabalıkların okuması da budur. 
Hatta Ordu seçmeni bu sevgisini seçim sandıklarına da yansıtıyor. 24 Haziran seçimlerinde Sayın Erdoğan’ın şahsına yüzde 65’lik bir oy desteği vermişti. 
Siyasette başarı sandık sonuçlarıyla ölçülüyor. 
Sandıkta başarı varsa yönetim kadroları bu başarı oranlarına göre şekil alıyor. 
16 yıl. 
Az değil. 
Hem de tek başına ve aralıksız.
Cumhuriyet tarihinde “tek parti” dönemleri hariç bir ilk.
Oransal olarak hiçbir lider Ordu seçmeninden bu kadar yüksek oranda oy alamamış. Rekor Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da. 
Erdoğan’ın hatipliğine diyecek yok. Mükemmel bir hitabeti var. Etkileyici konuşması, karizmatik siyasi yapısı, karşısındaki kitleyi coşturması gibi vasıflar hayli yüksek. Ordu mitinginde de bu tavırlarıyla kitleyi coşturmayı ve etkilemeyi başardı. 
Konuşması sırasında Saadet Partisi adayı İdris Naim Şahin’e göndermelerde bulunması dikkat çekmiş olmalı. 
Şahin’e “TAKLACI” dedi. Bu yakıştırmanın şık olmadığı kamuoyunda eleştiriliyor. Fakat siyaset bu.. dün iyisindir, bu gün kötü olabiliyorsun. Yola birlikte çıkanlar zamanla yolda ayrılabiliyorlar. Baba oğuldan kopuyor, siyasi kopuşlar anormal olmamalı, anormal karşılanmamalı. Aslında bu gelişmeler süreçlerle paralellik gösterir. Anlayış farklılıkları olabilir, koparsın. Oysa kopuşlara da çeşitli etkenler vesile olmuştur. 
İdris Naim Şahin’in kendi memleketinde ağır şekilde eleştirilmesi ve alaya alınması, kitle tarafından alkışlanması manidar olmuştur. Sayın Şahin’in şahsına yapılan siyasi ithamlar ağır eleştiri niteliğindeydi. Sayın cumhurbaşkanımız keşke hiç İdris Naim Şahin’i konu etmeseydi. Ben sadece insani açıdan bakıyorum konuşmalara. Kaldı ki bu iki insanın çok derinliklerde sırları vardır, devlet yönetiminde hizmetleri vardır. 
Ayrıca bizim için ilimize yapılan yatırımlar dikkate alınmalı. Çevre yolu bunların başında geliyor. Ordu Çevre yolu bu bağlamda önem arz ediyor. Birinci etap açıldı. Ordu şehir geçişi rahatladı. Trafik akışı nefes aldı. 
Şimdi sıra FATSA ÇEVRE YOLUNA gelmiştir. Siyasi irade bu yatırımı ivedilikle ele almalıdır. Bütün gücüyle bu yatırımın altyapısının oluşturulmasına odaklanmalıdır.
Madem ki ilimiz ve ilçelerimizden AK Partiye büyük destek var, o halde ihtiyaç olan yatırımlarda da ivedi davranmalarını ve büyük destek sağlamalarını isteriz. 
Sayın yetkililere duyurulur… 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde