02 Mayıs 2024

Başkan Hüseyin Anlayan, asfalt çalışmasına tam mesai veriyor

  • PDF

Yaz ayları belediyelerin çalışma ayları olarak algılanır.

Bu anlayış çerçevesinde projeler yapılır ve bu projelerin hayata geçmesi için yaz aylarında hızlı bir çalışma süreci başlatılır.

Fatsa Belediyesi de yaz aylarında çalışma temposunu ciddi manada yükseltmekte. Bu aralar görülüyor ki belediye çalışmaları daha ziyade yol çalışmaları bazında hız kazanıyor.

Şehir merkezinin ana arterlerinde bulunan büyük caddelerde asfalt yollar yapılıyor.

Aslında bu çalışmalar bir nevi altyapı eksikliklerinin elden geçirilmesine, varsa giderilmesine vesile olmalı. Açılan zeminlerde büyütülmesi gereken kanalizasyondur, su hattıdır, yağmur suyu kanallarıdır, telefon, elektrik hatlarıdır... Bunların da elden geçmesi çalışma projelerinin içinde yer almalıdır. Sürekli “sök - yap” olmaması açısından planlamaların bu yönde seyretmesi gerekir. Sanırım bu hassasiyetlere dikkat edilir.

Pazartesi günü yol çalışmaları yapılan alanda Başkan Hüseyin Anlayan’a rastladık. Başkan çalışmaları yerinde inceliyor. Asfaltlama çalışmalarını bilakis kendisi yakın takibe alıyor ve yönetip yönlendiriyor. Hatta çalışma alanında bulunan esnafları ziyaret ediyor. Onların şikayet ve dileklerini, takdirlerini dinliyor.

Asfaltlanan yollar fevkalade güzelleşiyor. Eski Telekom civarında yapılan çalışmalar inanın tertemiz caddeler oluşturmakta.

Başkan Anlayan “iki asfalt ekibi oluşturduk, birisi geçen yıldan yarım kalan mahallelerde çalışıyor, diğeri şehir merkezinde çalışıyor” diyor.

‘Doğalgaz geçişinde bu caddeler yeniden sökülecek’ sorumuza da “Doğalgaz şirketiyle protokol yaptık. Kazı esnasındaki bütün giderleri kendileri karşılayacak şekilde yükümlülük üstlendiler. Bunu resmi protokolle kayıt altına aldık” demekte.

“Sökülen caddelerde altyapı noksanlıkları gideriliyor mu?” sorumuza ise “Tabii ki bakılıyor ve oluşturduğumuz ekiplerimiz görülen ihtiyaçları karşılıyor.” cevabını alıyoruz.

‘Başkan Anlayan asfalt çalışmalarını yerinde inceliyor ve yönlendiriyor’ dedik.

Görüşmemiz esnasında kendisini çok heyecanlı ve keyifli gördük. Bu da hizmetlerin seri bir şekilde yapılıyor olmasından kaynaklanıyor sanırım. Bölgemizde yaz kısa zamanlı yaşanıyor. Elini çabuk tut sayın başkan...

Şenel Yılmaz ve yeni müftülük binası

Kamuda çalışan kurum amirleri rutin işler dışında yeni atılımlar yaparak kalıcı eserler bırakırlarsa adlarından söz ettirirler.

İlçe Müftümüz Şenel Yılmaz’da adından söz ettirecek kurum amirlerinden birisi.

Çünkü Müftülük Kurumu için çok modern bir hizmet binası yapılmasına vesile oldu.

2011 yılının Haziran ayında çıktığı yolculuğu 2013 yılının Haziran ayında sonlandırdı. 4 bin metre kare kapalı alanlı bir hizmet binasını Fatsa’ya kazandırdı.

Maliyet 2 milyon, 300 bin lira. (Eski parayla 2 trilyon, 300 milyar lira.)

Bu paranın yalnız 500 bin TL.’si genel bütçeden, 500 bin lira borç, 1 milyon 300 bin lirası ise Fatsalı hayırseverlerden elde edilmiş.

Sayın Müftümüz bu hayırsever Fatsalı insanlarımızla gurur duyuyor. Bütün Fatsalılara minnet duyuyor ve sonsuz teşekkür ediyor. Bu teşekkürünü de samimiyetle ve içtenlikle söylüyor. Çünkü konuşurken gözlerinin içi bile güldüğü anlaşılıyor.

Sayın müftümüzle sohbetimiz esnasında nasıl bu kadar yardım toplayabildiniz sorumuza, “ayda bir kez camilerimizde topladığımız yardımlarla, çeşitli kira gelirlerimizle ve 400’e yakın müftülük kadromuzda bulunan çalışanlarımızın maaşlarından verdikleri bağışlarla bu rakamlara ulaştık” cevabını alıyoruz.

Personelin inşaat süresi boyunca her ay maaşlarından yaptıkları yardımlar dikkat çekici değil mi?

Aslında dikkat çekmemeli. Yapılması gerekeni yapmış imam ve müezzin kardeşlerimiz. Takdir ediyoruz. Ayakta alkışlıyoruz.

Örneğin; bir okul yapılsa 1400 kişilik milli eğitim çalışanı iki yıl boyunca maaşından kaç lira verir? Veya sağlık personeli bir hastane yapılsa maaşından kaç lira verir… Veya polis teşkilatı çalışanları… Veya belediye çalışanları… Veya adliye çalışanları… Nüfustur, maliyedir vs… Tartışmak gerekir değil mi?

Sayın Şenel Yılmaz hocamız, tayin bekliyor. Devlet memurluğu böyle işte. Zamanın doldu mu gidersin. Çünkü ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı her yer onlar için görev yeridir.

Sayın hocama erken veda etmiş gibi olduk ama gideceğini kendisi beyan ediyor.

O zaman biz de diyelim ki; hocam her gittiği yerde böyle kalıcı eserler bırakmışsa ne mutlu kendisine. Biz Fatsa adına kendisinden memnunuz…

Ekibine ve şahsına saygılar sayın hocam…

Hız limiti uygulaması yeniden düzenlendi

Sahil yolunda uygulanan hız limiti sınırlamasında kısmen de olsa bir değişiklik yapıldı.

Sanayi Sitesi girişinden başlayıp Ilıca sapağı arası alanda uygulanan hız limiti yeni bir kararla ”otogar kavşağı ile Aybastı sapağı” arasında uygulanacak. Yani uygulamanın mesafesi kısaltılmış oldu.

Tabii ki yaşamın içinde kuralsızlık yok. Demokrasilerde kaide ve kurallar var. Kamu düzeninin sağlanması açısından hukuk başta olmak üzere gelişmiş demokrasilerde evrensel değerler ve temel insan hakları en tepe kurallar olarak baz alınmakta. Bu anlayışla kamu düzeninin sağlanması adına görev yapanlar görevlerini hukuk kuralları ve demokratik kurallar çerçevesinde ifa edeceklerdir. Bu kurallara uyması gerekenler de kurallara uymakla yükümlüdürler.

Yaklaşık bir aydır uygulamaya konulan hız sınırlaması, ilçe halkımızın çok büyük tepkisini çekmiş ve bu uygulamanın ceza kesme yoluyla bir gelir elde etme yöntemi olduğu bile tartışılmıştı.

Ancak ilçe kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre mesafenin kısaltıldığı duyurulmaktadır.

Sayın kaymakam tepkileri dikkate alarak kamuoyu duyarlılığı yönünde bir karar alarak, mesafenin kısaltıldığını duyurmuştur.

Zaten Fatsa sahil yolu bir şehir içi değil, aynı zamanda Karadeniz transit yol geçişidir. Bizim bir çevre yolumuz olur uygulama makul sayılabilir. Şükür ki ilgililer kamuoyu duyarlılığını dikkate almış ve hız limitinin 50’den 70’e çıkarılma kararını almışlardır. ”Otogar kavşağı ile Aybastı sapağı” arası hariç... Bu mesafede hız limiti yine 50 olarak uygulanacaktır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde